לביבות תפוחי אדמה עם טיפה שמן

בפרסית קוראים להן טאפאלק, כאן אנחנו מכירים אותן בשם לביבות תפוחי אדמה, ובשני השמות הן יפנקו אתכם בטעמים מופלאים בכל שמונת ימי החנוכה..
הנס כאן קורה בזכות תפוחי אדמה וגזרים בשרניים, תיבול מדויק, מעט קמח והכי הכי חשוב – רק טיפ טיפה של שמן על המחבת. זה הטריק שיהפוך לביבות תפוחי אדמה האלה לפשוט מושלם, ולא רק לחג..
עם שמנת חמוצה או יוגורט רענן בצד, עם סלט גדול ליד או לגמרי לבד – אין חנוכה טעים יותר מאשר לביבות תפוחי אדמה קלות ומעולות

למה באמת כדאי לכם:
- לביבות תפו"א בטעם עסיסי נהדר וחגיגי
- ה-טריק של לביבות תפוחי אדמה מושלמות הוא ששמים רק טיפ טיפה שמן וזהו!
שורה תחתונה: אי אפשר להעביר את חנוכה בלי להכין לפחות פעם אחת לביבות מושלמות אלה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

לביבות תפוחי אדמה עם טיפה שמן
המצרכים
- 4 תפוחי אדמה
- 2 גזרים
- כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- קצת כמון
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
אופן ההכנה
- נרתיח את תפוחי האדמה והגזרים במים עד שמתרככים, נסנן ונחכה שיתקררו.
- נקלוף ונמעך את התפוח אדמה כמו לפירה ואת הגזר נקלוף ונגדר על פומפייה (אפשר לגרד גם בצל).
- נסחט מנוזלים ונוסיף את התבלינים, הביצים והקמח. נטעם ונשפר טעמים ונכניס למקרר לרבע שעה
- נחמם מחבת נון סטיק עם טיפה שמן. כשהמחבת חם נרטיב ידיים עם מים וניצור כדור קטן. נמעך אותו טיפה ונכניס למחבת הרותחת.
- לא נתעסק יותר מידי עם הלביבה, רק נרים לראות שהשחימה בצד אחד ונהפוך לצד השני בעדינות

רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני תפוחי אדמה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!