נשטוף ונייבש היטב את חלקי העוף, אם יש לכם זמן הניחו אותו במסננת ותנו לנוזלים לרדת, אם אין זמן נגבו בעדינות בנייר סופג כמה שאפשר, ככל שהעוף יהיה יבש יותר כך המרינדה תדבק טוב יותר ולא יהיו נוזלים מיותרים בתבנית.
כעת נסדר בתבנית פלחי תפוחי אדמה, פלחי בטטות, בצלים (רצוי קטנים יחסית) חצויים ושיני שום שלמות. מעל כל הירקות נפזר מעט מלח גס ו-3 כפות שמן זית ונערבב מעט.
בקערית נפרדת נערבב את כל חומרי המרינדה לתערובת חלקה ואחידה, נשפוך על העוף ונעסה אותו כמה דקות בידיים עד שכל החלקים עטופים היטב במרינדה.
לא להתפתות להוסיף אפילו טיפת מים מאחר והירקות והעוף מגירים המון נוזלים במהלך הבישול.
נסדר את חלקי העוף מעל שכבת הירקות שבתבנית, נעטוף בנייר כסף כפול כך שהתבנית תהיה אטומה, ונכניס לתנור שחומם מראש על 220° במצב טורבו.
כעבור שעה-שעה ורבע בערך, נוציא מהתנור, נסיר את נייר הכסף, וננסה קצת להפוך את מיקום העוף והירקות, כך שהעוף יישב בתוך הנוזלים והירקות (בעיקר תפוחי האדמה) יהיו למעלה, כך הירקות מקבלים צריבה יפה והעוף נשאר עסיסי מאחר והוא ממשיך להתבשל בתוך הנוזלים. מידי פעם נשקה את העוף בנוזלים גם מלמעלה.
נחזיר את התבנית לתנור החם, ללא כיסוי, לעוד בערך 20-30 דקות, או עד שהוא נראה מספיק שחום לטעמכם.