סופגניות ביתיות נדירות ותפוחות
חנוכה תיכף כאן? השנה תדעו להכין סופגניות ביתיות נדירות קצת לפני כולם… אבל רגע לפני חשוב שתדעו שהמצרך הכי חשוב במתכון לסופגניות הזה הוא – סבלנות…
למה? כי הבצק המהמם הזה דורש התפחות מדויקות והכרחיות, ולכן השתדלו להתפנות להכנה רק כשיש לכם מספיק זמן פנוי ואתם לא ממהרים לשום מקום, כי אם הם לא תפחו מספיק ייצאו דחוסות ולא טעימות!
נתתן להן את היחס המגיע להן? מעולה – כי עכשיו תוכלו להתענג על סופגניות תפוחות ושמנוניות בדיוק כמו שצריך, עם בצק רך ואוורירי מבפנים ושחום ויפהפה מבחוץ, שישמחו לקבל כל מילוי שרק תרצו להזריק להן – ריבה טובה, ממרח שוקולד עשיר, קרם או קצפת ענוגים, וכל דבר שיאיר לכם את בלוטות הטעם לקראת חנוכה
למה באמת כדאי לכם:
- ביתיות נדירות שיאירו לכם את בלוטות הטעם לקראת חנוכה
- מתכון מושלם של סופגניות תפוחות ושמנוניות עם בצק רך ואוורירי מבפנים ושחום ויפהפה מבחוץ
- מתכון לסופגניה כ"כ מעולה ומושלמות לגמרי בלי מילוי או עם ריבה טובה, שוקולד עשיר או קרם ענוג
שורה תחתונה: מחפשים מתכונים לסופגניות? קבלו אחד שדורש קצת סבלנות, אבל מזיר בעונג טעמים מושלם
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון לסופגניות
סופגניות ביתיות נדירות ותפוחות
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס שמן
- 3 ביצים בגודל L
- 2 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים: שמן, ביצים, תמצית וניל, גרדת תפוז ומים.
- יוצקים את תערובת הרטובים על תערובת הקמח ולשים למשך חמש דקות לבצק רך ואחיד. משמנים מעט את פני הבצק עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים! (לא לקצר תהליכים, לתת התפחה של שעתיים).
- בזמן ההתפחה חותכים ריבועים מניירות אפייה (כ-20). לאחר שעתיים מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור חלק. מניחים על ריבוע נייר אפייה. בשלב זה יהיה לכם שולחן מלא בסופגניות על ניירות אפייה. רצוי להתיז ספריי שמן על כולן ולכסות במפת ניילון חד פעמית גדולה (כמו שמניחים על מפת שולחן).
- מתפיחים כשעה וחצי! (לא לקצר), מחממים ליטר שמן בסיר נמוך אך רחב (ניתן לבדוק אם השמן הגיע לטמפ' הנכונה ע"י בדיקה עם החלק התחתון של כף עץ, מניחים בתוך השמן, אם נוצרות בועיות סימן שהשמן חם דיו). בנוסף, רצוי מאוד לשים בשמן חצי גזר, הוא יווסת את החום וימנע מהשמן להגיע לטמפ' גבוהה מידי.
- מניחים בכל פעם 4 סופגניות על הצד של נייר האפייה כלומר כשנייר האפייה כלפי מטה, מטגנים כ2-3 דקות מכל צד, מסירים בעדינות את נייר האפייה והופכים את הסופגנייה על צידה השני ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוציאים על נייר סופג וממתינים שהסופגניות יתקררו לחלוטין לפני שממלאים אותן.
הערות וטיפים
- מומלץ להוסיף גרדה מחצי תפוז או קצת תמציות טעם
- לא לקצר התפחות!!
- לא להכין אם אין לכם מספיק זמן להתפיח
- יוצאות 20-30 סופגניות, אם רוצים יותר קטנות – מן הסתם יצאו יותר
- כל כדור שוקל 60 גרם
- טמפרטורת השמן 160 מעלות עם מדחום, אם אין מדחום – שימו על להבה בינונית ובדקו עם כף עץ. אם נוצרות בועיות השמן חם דיו
- למה להכניס את הסופגניות עם נייר אפייה כי ככה לא הורסים את ההתפחה כשמרימים אותן
- לא לדאוג לקילו קמח אכן מספיק כף שמרים
- אם הבצק יוצא נוזלי - הוסיפו קצת קמח
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סופגניות – ליטל אשואל