סופגניות טבעוניות בטעם מושלם

סופגניות טבעוניות, ללא ביצים, שיוצאות הכי מושלמות ועם טעם של פעם! מתכון פשוט לסופגניות מפנקות!
לפעמים אנו שוכחים שביצים הן לא רכיב בסיסי ממתכון של סופגניות, אלא רק תוספת מיותרת שהתרגלנו אליה. קבלו מתכון של סופגניות מיוחדות, שמכינים ללא ביצים, כך שלא מקבלים בצק לא מוכן בפנים.
מתכון קל ביותר להכנה, בלי התעסקות ותקבלו סופגניות שהטעם שלהן לא שווה לאף סופגנייה מסחרית שמכינים עם ביצים! טעימות ברמות ואפשר להכין גם ללא גלוטן, כי על סופגניות לא מוותרים!

למה באמת כדאי לכם: סופגניות טבעוניות ללא ביצים
- סופגניות טבעוניות מושלמות לטבעונים ולכל מי שסובל מכולסטרול גבוה!
- מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בקלות ובכיף גדול!
- כל כך טעימות שהן יחליפו כל מתכון סופגניות שיש לכם בבית!
- מפנקות ובריאות במיוחד ואפשר להכין גם ללא גלוטן למי שרוצה!
שורה תחתונה: סופגניות טבעוניות כל כך טעימות שלא באמת צריך להיות טבעוני כדי לאכול וליהנות מהן!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

סופגניות טבעוניות בטעם מושלם
ציוד
המצרכים
- ½3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית
- ¼ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מים חמימים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה
- בלישה ביד או בקערת מיקסר, שמים את הקמח ומוסיפים לו את השמרים עם רבע כוס סוכר.
- מערבבים דקה ואז מוסיפים את תמצית הוניל עם כוס מים חמימים וחצי כוס שמן, ומתחילים ללוש.
- לפי הצורך מוסיפים מים בזילוף טיפה טיפה עד שמקבלים בצק חלק וגמיש וטיפה דביק. בערך 12 דקות לישה.
- מרימים את הבצק עם יד משומנת ועושים כדור יפה ועגול. שמים בקערה ומכסים. מתפיחים למשך חצי שעה.
- מכינים 12 ריבועי נייר אפייה ומכינים כדורים מהבצק בגודל ביצה מדיום (60 גרם). מניחים על ריבועי הנייר אפייה.
- משמנים טיפה מעליהם ומכסים בשקית בצורה רופפת, ואז מניחים לתפיחה של שעה.
- מחממים שמן בסיר בגובה האצבע ליד הבוהן ( למי שיש מד חום השמן צריך להגיע ל-160 מעלות).
- כשהוא חם מרימים את נייר האפייה ומניחים בשמן ואז מוציאים את הנייר הוא מתנתק לבד. מטגנים כל צד 2.5 דקות. אם מקבלים צבע מהר מדי להנמיך להבה.
- מוציאים ומחכים 10 דקות ואז מפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
- את המים להוסיף בהדרגה.
- לראות שהכדורים תפחו ורק אז לטגן.
- לשחק עם הלהבה לפי מהירות קבלת הצבע.
- סך הכל המים בערך כוס וחצי פשוט כל קמח סופג אחרת לכן אנחנו מתחילים עם פחות.
- לא לגעת בבצק, רק עם הנייר חובה!
שאלות נפוצות: סופגניות טבעוניות
איך מכניסים את הריבה? או שרק מעל? עושים חריץ לעומק הרצוי עם סכין ואז מכניסים את הפיה של המזרק או הצנתר. |
כמה התפחות סך הכל יש? חצי שעה פעם ראשונה, ועוד שעה בערך פעם שניה על הניירות. |
לא הבנתי מהמתכון אם צריך עם כוס לקרוץ את העיגולים או פשוט לעשות עיגולים? אני קורצת… אם יותר נוח לך לרדד ולעשות עם כוס גם את יכולה. |
איזה ריבה לשים? איזה ריבה שאפשר לקנות בחנויות מתמחות לאפיה כמו לגעת באוכל או ספייסי, זה נקרא ריבה אדומה. |
יש דרך לדעת לגבי הטמפרטורה אם אין לי מדחום כרגע? תכניסי כף עץ לשמן אם יש בועות השמן חם, ואז תנמיכי קצת תחכי 2 דקות ותכניסי. |
הבמה כולה שלכם:

"גם אני הכנתי את שלך. לא יפה כמו שלך אבל טעים ברמות.
הכי חשוב יש פס חח!"
שירז כהן

"הנה שלי!"
דבורה מקונן
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב
המרקם והמראה של הסופגניות היו מעולה אבל הם היו חסרות טעם מכיוון שהשמטת את המלח והשתמשת בחצי מכמות הסוכר שבדרך כלל משתמשים. זה עושה הבדל משמעותי. אוכלים סופגניה מושלמת מבחינת המראה והמרקם אבל היא טפלה. אני ממליץ להשתמש בחצי כוס סוכר על כל חצי ק״ג קמח ולהוסיף חצי כפית מלח לפחות.
היי טל,
שמחים שנהנית מהן בכל זאת ותודה רבה ששיתפת את כולנו בטיפים!
אם צילמת את הסופגניות, את מוזמנת להעלות בקבוצה 🙂