עוף ממולא מושלם וחגיגי
מנות עם עוף בתנור הן תמיד טעימות, אבל מנת עוף ממולא בתנור היא הכי הכי טעימה ועשירה, שמייצרת בבית אווירת חג מיוחדת, גם אם אין אף חג ברקע…
אז, קחו עוף שלם וכמה תבלינים טובים והכינו בקלות עוף ממולא בתנור עסיסי ויפהפה, העטוף במרינדה נהדרת של דבש, סויה, ג'ינג'ר ושום וממולא בערמונים בשרניים, פירורי לחם קריספיים ויין אדום עמוק להעשרת הטעמים.
עוף ממולא מושלם בכל פעם שבא לכם אווירת חג על השולחן, בכל שבת שרוצים להתפנק ובכל אירוח שרוצים להרשים, ויבוא נהדר עם מגוון סלטים רעננים, אורז או תפוחי אדמה, ותכלס גם לגמרי לבד
למה באמת כדאי לכם: עוף ממולא
- מנת עוף בתנור טעימה ועשירה, שמייצר בבית אווירת חג מיוחדת, גם אם אין אף חג ברקע…
- עוף ממולא בכל טוב של ערמונים בשרניים, פירורי לחם קריספיים ויין אדום עמוק ועטוף במרינדה נהדרת של דבש, סויה, ג'ינג'ר ושום
שורה תחתונה: עוף ממולא? טעים על מלא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- עוף שלם
- בצל קצוץ אחד
- 6 שיני שום חתוך לקוביות
- ½ כוס פירורי לחם (בפסח אפשר להשתמש בפירורי מצה)
- חבילת ערמונים
- ½ כוס יין אדום
- ½ כוס דבש
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
- ¼ כוס סויה
- ¼ כוס שמן זית
- עלי טימין
- מעט מלח
- מעט פלפל גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את הדבש, סויה, ג'ינג'ר, שום, מלח ופלפל ומעסים את העוף טוב טוב. משאירים למנוחה למשך שעה בטמפרטורת החדר
- למלית העוף מטגנים את הבצל הקצוץ ב-3 כפות שמן זית , מוסיפים 3 שיני שום חתוך לקוביות ואת הערמונים ומטגנים קלות
- מוסיפים 1/2 כוס יין אדום ומאדים על אש גבוהה ומעבירים לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים ומקררים
- ממלאים את העוף וסוגרים עם קסמי שיניים ומכניסים לשקית קוקי לשעה וחצי לתנור על 200 מעלות. לאחר שעה וחצי פותחים פתח ונותנים לעוף להשחים
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: דיאנה רחמני