נטחן ביחד בצל, תפו"א, קישוא ושום, נניח במסננת עם מעט מלח ונסחט עד שיצאו כל הנוזלים (שלב זה חשוב מאוד מאחר ויש בירקות המון המון נוזלים שאם לא נוציא אותם הם יפרקו לנו את הקציצות בהמשך).
נשים בקערה את כל חומרי הקציצות ונלוש היטב, אבל לא ללוש יותר מדי אלא רק לקבלת תערובת אחידה, אחרת החלבון של הבשר יתפתח יתר על המידה והקציצות עלולות לצאת מעט צמיגיות.
נכסה ונניח את התערובת בצד ובינתיים נכין את הרוטב - נטגן את כל השום הכתוש בקצת שמן על אש בינונית, ישר כשהוא מתחיל להשחים נוסיף את התבלינים, נערבב מעט ונוסיף את הרסק עגבניות והעגבניות המרוסקות (בשלב זה נוסיף גם את כל המנגולד, האפונה או שאר התוספות שבחרתם להוסיף)
נערבב הכל יחד, נוסיף מים רתוחים לכיסוי, נביא לרתיחה, וננמיך את האש ונבשל עד שתפוחי האדמה כמעט רכים. נקצץ את הקציצות מכל תערובת הבשר, נביא את הרוטב שוב לרתיחה ונכניס אותן לסיר.
נבשל על אש נמוכה חצי שעה, מידי פעם ננער את הסיר כדי שהקציצות לא ידבקו ויתבשלו מכל הכיוונים. נכבה את האש ונמתין עוד כעשר דקות.