| |

שוקיים עוף בסיר אחד מנחם ומושלם

מנת שוקיים ביתית ומהממת עם שוקיים עוף עסיסיים, ירקות רעננים, כמו שומר, אפונה, פול ירוק ותפו"א ועוד!
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
שוקיים

איך אנחנו אוהבים סירים של סבתות… תבשילים כאלה שמפוצצים את כל הבית בניחוחות משכרים של נוסטלגיה וביתיות חמה ומחבקת, שלא נדבר על הטעמים המופלאים

כזוהי ב-ד-י-ו-ק היא מנת שוקיים ביתית ומהממת שמכילה בשלמות שלל שוקיים עוף עסיסיים ורכים בטירוף בליווי מלא מלא ירקות נפלאים ורעננים, כמו שומר, אפונה, פול ירוק ותפוחי אדמה.

כשכל שלמות הטעמים הזו מוכנה בתוך דקות בסיר אחד, והבית מוצף אדים ארומטיים שפותחים את התיאבון, יש לכם ארוחת צהריים חלומית לכל המשפחה שתבוא מושלם עם אורז לבן בצד

 

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

מתכון שוקיים עוף
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: מתכון שוקיים עוף 

 

  • מנת שוקיים בסיר אחד – תבשיל מהמם שמפוצץ את הבית בניחוח משכר
  • סיר אמיתי של סבתא עם נוסטלגיה של טעמים מושלמים ואווירה ביתית חמה
  • אם יש לכם סבלנות חכו שהתחתית תיחרך מעט, זה החלק הכי טעים במנת שוקיים הזו..

שורה תחתונה: ארוחת צהריים חלומית לכל המשפחה שתבוא מושלם עם אורז לבן בצד

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? שוקיים עוף

שוקיים

שוקיים עוף בסיר אחד מנחם ומושלם

מנת שוקיים ביתית ומהממת עם שוקיים עוף עסיסיים, ירקות רעננים, כמו שומר, אפונה, פול ירוק ותפו"א ועוד!
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 8-10 יחידות שוקיים עוף
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 2 תפו״א חתוכים לקוביות
  • 3 שומר חתוך לפלחים
  • 2 כוסות אפונה
  • 1 כוס פול ירוק
  • 3-4 גבעולי כרפס כולל העלים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כפית כמון
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הבצל בשמן בנדיבות עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את השוקיים ונותנים להן טיגון של מספר דקות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להשחים.
  • מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה, הכרפס, האפונה והפולים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי של הכל, מעל מפזרים את פלחי השומר.
  • מעלים את הכל לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה וממתינים שרוב הנוזלים יתאדו והרוטב יצטמצם. אם יש לכם סבלנות חכו שהתחתית תיחרך מעט, זה החלק הכי טעים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שוקיים
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?