|

עוגיות תמרים מגולגלות פרווה בקלי קלות

עוגיות תמרים מגולגלות מבצק פריך וטעים במיוחד! עוגיות רכות שנימוחות בפה, מעלות חיוך ומחממות את הלב.
בהשראת: תיקי שילו
ציון 4.35 על ידי 117 דירוגים
עוגיות תמרים מגולגלות

מגולגלות תמרים – עוגיות תמרים מגולגלות העשויות מבצק פריך וטעים במיוחד! עוגיות עם טעם של פעם, שכולם אוהבים, מושלמות לאירוח וממלאות את הבית בריח נהדר!

'עוגיות תמרים ונהנים' – זה הסלוגן אצלנו בבית בכל הזדמנות שאני מכינה את המתכון הזה. כל מי שאוהב עוגיות מגולגלות תמרים יסכים שזו העוגייה המנצחת בכל הזדמנות והעוגייה הזו תמיד תעלה בו חיוך של בית מהעבר הרחוק. המתכון הזה קבוע אצלי בתפריט של סוף השבוע ואני אוהבת להגיש את העוגיות אחרי ארוחת השבת לצד הקפה. העוגיות פרווה ולכן אין שום דבר שימנע מהאורחים או מבני הבית לטרוף אותן ולסיים את הערב בחיוך.

העוגיות קלות מאוד להכנה, כמה פעולות פשוטות וקצרות ויש לכם רולדת עוגיות מושלמות בתנור. שימו לב – הריח בבית בזמן האפייה מפעיל את כל החושים! מומלץ להכין כמות כפולה כי עד שהאורחים יגיעו בני הבית יחסלו תבנית אחת לפחות!

ספר המתכונים של אילנה אפינגר  

עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: נעמי שושן
עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: אילנה אפינגר
עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: אילנה אפינגר
מגולגלות תמרים
צילום: תיקי שילו

"ככה זה שמתגעגעים לילדים
נוסעים לבקר עם מגולגלות וסהרוני אגוזים!"

תיקי שילו

למה באמת כדאי לכם: מגולגלות תמרים

    • רולדת תמרים מבצק פריך, רך ונמס בפה!
    • עוגיות תמרים 10 דקות קלות מאוד להכנה – כמה פעולת ויש לכם עוגיות לכל סוף השבוע!
    • עוגיות עם טעם של פעם שמעלות חיוך על הפנים ומרחיבות את הלב!
    • עוגיות פרווה שאפשר להגיש בכל רגע נתון, גם לאחר ארוחה בשרית!

שורה תחתונה: אם אתם אוהבים לעבוד מעט ובמקביל אתם רוצים להרשים את האורחים – זה לחלוטין המתכון בשבילכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה:

לחצו כדי להירשם לערוץ היוטיוב שלנו

עוגיות תמרים מגולגלות

עוגיות תמרים מגולגלות פרווה בקלי קלות

עוגיות תמרים מגולגלות מבצק פריך וטעים במיוחד! עוגיות רכות שנימוחות בפה, מעלות חיוך ומחממות את הלב.
ציון 4.35 על ידי 117 דירוגים
לדרג
באדיבות: תיקי שילו

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 חבילת חמאה או מרגרינה (200ג רם)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים או מיץ
  • ¼ כוסות סוכר
  • ממרח תמרים וממרח שוקולד

אופן ההכנה

  • נערבב את החומרים וניתן לבצק לנוח לפחות שעה במקרר.
  • נחלק את הבצק ל - 3 חלקים שווים.
  • נקמח משטח ונרדד כל עלה למלבן גדול.
  • נמרח ממרח תמרים וממרח שוקולד - ולגלגל.
  • נסמן בסכין את החיתוכים לא עד הסוף ונכניס לתנור.
  • נאפה על 180 מעלות כ - 30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: אילנה אפינגר


שאלות נפוצות: מגולגלות תמרים

מיקסר או ידני?
אני עושה במיקסר.
מה אפשר במקום החמאה או מרגרינה?
אני שמה מרגרינה של שימרית, – היא ללא שומן טראנס וללא שומנים נוקשים.
מעולה. החמאה או המרגרינה צריכה להיות קרה? רכה? תודה.
הכי טוב לעבוד עם חמאה קרה, אך לקצר את התהליך חמאה רכה גם טובה.

הבמה כולה שלכם:
מגולגלות תמרים
צילום: אילנה אפינגר

 

עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: נעמי שושן
עוגיות תמרים מגולגלות
צילום: נעמי שושן

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

מגולגלות תמרים

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בקבוצתה “אמהות מבשלות כשר”

Similar Posts

50 Comments

    1. היי שושה,
      180 אפייה רגילה. את יכולה טורבו אם מעדיפה אבל לא חובה.
      צום קל וחתימה טובה

    1. היי אורית,
      מה הכוונה שהקמח נדבק? האם התכוונת לזה שהבצק יצא דביק מדי?
      אם כן, זה אומר ששמת יותר מדי נוזלים ולא בהדרגה. ממליצים לפעם הבאה להוסיף נוזלים לאט לאט ולעצור כשהבצק רווי ונוח לעבודה. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד טיפה נוזלים עד שאפשר לעבוד איתו.
      מקווים שהצלחנו לעזור!

      1. היי,
        מתפרק מיובש או מעודף לחות?
        אם מיובש, מוסיפים עוד קצת שמן בהדרגה.
        אם הוא לח מדי, מוסיפים כף קמח עד שנעשה נוח לעבודה.
        בהצלחה!

    2. לא נעים לי להודות שזנחתי את המתכון המסורתי של המשפחה שלי לטובת זה ופשוט תענוג!
      הכנתי כבר עשרות פעמים
      יוצא נפלא וטעים!
      תודה רבה לך

  1. הי גם לי יצא רך מידי שאי אפשר לגעת בלי להדבק מה עושים? הכל לפי המתכון בול

    1. היי ציפי,
      מומלץ להשתמש בנייר אפייה כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו בנוחות.
      אם עדיין יש בעיה, תעדכני אותנו!

      1. היי חן,
        אם זה קמח כוסמין לבן אין צורך לשנות, אם קמח כוסמין מלא, צריך יהיה להוסיף עוד חצי כוס מים לבצק בהדרגה שלא יהיה יבש מדי ואולי עוד טיפה שמן, אבל תראי איך הבצק מתנהג אחרי שאת מוסיפה את המים.
        בהצלחה!

      1. היי דקלה,
        אפשר לתת להן קצת להתקרר בחוץ 10 דקות ואז לחתוך.
        בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    מושלמות!!! אין אחר שאוכל ולא נדהם כמה הם טעימות ורכות!! זה המתכון המושלם למגולגלות תמרים

      1. היי אירית,
        הבצק אמור להיות רך מאוד. חבל, זה מתכון ממש טוב. אנחנו ממליצים לרדד בין 2 ניירות אפייה כדי שהבצק לא יידבק, כפי שכתבה כאן רות בתגובות.
        בנוסף, תוכלי למצוא כאן מגוון מתכונים לעוגיות תמרים.
        בהצלחה 🙂

      1. היי שלומית,
        למרוח אחד על השני, אבל אם את מעדיפה להפריד זה לגמרי אפשרי!
        בהצלחה 🙂

    1. 5 stars
      מכינה את העוגיות עם קמח כוסמין 80% בלי א. סוכר ועם נטורינה מטעמי בריאות והעוגיות יוצאות פצצה!

      1. היי שרה,
        תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שנהנית ככה! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements