עוגת מוס טריקולד ללא אפייה

עוגת מוס טריקולד עשירה וחגיגית! מתכון לעוגת מוס הכי מושקעת שיש למראה, ועם זאת הכי קלה להכנה!
אומנם החורף כבר כאן, אבל הקור לא יכול לעצור אותנו מפינוקים כמו עוגת המוס הזו! עוגת טריקולד עשירה שמכינים ללא אפייה וכל ביס שולח אותנו לחופשה בבית מלון!
מתכון פשוט ביותר, שלוקח כלום זמן עבודה וכלום מאמץ ויש לכם עוגה מרשימה, עשירה ומפנקת, כמו שאוכלים במלונות חמישה כוכבים! כל כך טעימה שקשה לוותר עליה גם כשקר! מושלמת להגשה לצד כוס קפה או תה צמחים מפנק!

למה באמת כדאי לכם: עוגת מוס שוקולד
- עוגת מוס שוקולד איכותית שיש כמוה רק במלונות חמישה כוכבים!
- מתכון פשוט ביותר, ללא אפייה, מהיר הכנה ושכל אחד יכול להכין!
- עוגה מרשימה למראה ונהדרת להגשה באירוח!
- הפינוק המושלם לתת לעצמכם בימי שגרה עמוסים, לצד כוס תה!
שורה תחתונה: מתכון קל ביותר של עוגת מוס, שמתאימה רק לאנשים שאוהבים איכות ורמה גבוהה!

עוגת מוס טריקולד ללא אפייה
ציוד
המצרכים
לבסיס:
- 1 חבילה ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקו (250 גרם)
- 2 כוסות שוקו (אפשר קנוי)
- ¼ כוס קקאו
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
- ¼ כוס סוכר
- ½ חבילה חמאה (50 גרם )
לקצפת הלבנה:
- 1 כוס חלב
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
- 1 כף גבינה לבנה (כף גדושה)
- 1 חפיסה שוקולד לבן (100 גרם )
לקצפת השוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
- 1 כוס חלב
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- ½ חפיסה שוקולד מריר (50 גרם )
- ½ חפיסה שוקולד חלב (50 גרם )
לגאנש:
- ½ חפיסה גרם שוקולד חלב (50 גרם )
- ½ חפיסה גרם שוקולד מריר (50 גרם )
- 1 כוס שוקו
- 2 כפות קקאו
- ½ חבילה חמאה (50 גרם )
אופן ההכנה
- נשבור את הביסקוויטים בצורה גסה ונשים בצד.
- את מצרכי הבסיס נבשל בסיר על הגז תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר מכן נשפוך לתוך הקערה עם הביסקוויטים, נערבב וניצוק לתוך תבנית עגולה מספר 24 משומנת בחמאה.
- יש לשטח את העיסה ולהכניס למקפיא לכשעה וחצי.
קצפת הלבנה:
- נקציף את כל המצרכים במיקסר. כאשר מתקבלת קצפת סמיכה ניתן לצקת אותה על הבסיס שהקפאנו.
- לאחר מכן נקפיא לעשר דקות נספות על מנת שהקצפת תתייצב.
קצפת השוקולד:
- ראשית נשים במיקסר חלב, פודינג ושמנת מתוקה.
- בנפרד נשבור את השוקולד, ניתן לעשות זאת בבלנדר ואז לערבב עם הקקאו.
- אחר כך נקציף הכל ביחד עם קצפת השוקולד.
- את הקצפת שהתקבלה ניצוק על העוגה ונקפיא לעשר דקות נוספות.
ציפוי הגאנש:
- נשים את כל המצרכים בתוך סיר על הגז, נערבב עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
- את העיסה המתקבלת ניצוק על העוגה, ניישר ונחליק ונקפיא למשך הלילה.
הערות וטיפים
- ניתן להגיש עוגת מוס קרה כאשר היא קפואה, או לשמור במקרר ולהגיש אותה כעוגה קרמית.
- טיפ קטן - על מנת לחתוך את העוגה הקפואה בקלות, טבלו סכין במים רותחים.

רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אורטל עמרם
לא הבנתי… בקצפת השוקולד לא ממיסים את השוקולדים, רק שוברים אותם?