| | |

מתכון לספינג' מושלם ואוורירי

מתכון לספינג' מושלם עם שיטת טיגון מדויקת יעשה לכם חנוכה שמח וטעים במיוחד עם ספינג' מופלא!
בהשראת: איב מור
ציון 4.35 על ידי 23 דירוגים
מתכון לספינג’

זה לא היה קל, עשינו מלא מלא נסיונות, שפכנו לא מעט שמן ובסוף הגענו לתוצאה המושלמת של מתכון לספינג' מושלםםםם עם שיטת הטיגון הכי מדויקת שיש, שתעשה לכם חנוכה שמח וטעים במיוחד!

הסוד של ספינג' מושלמים טמון בלישה ותפיחה ממושכות שיעניקו לבצק אווריריות מטריפה ותפוחה, כמו בסופגניות. הטיגון עצמו מתבצע בשני שלבים של טיגון קצר במחבת ואחר כך טיגון מהיר בשמן  עמוק ו…זהו!

עכשיו הכל מוכן (ומטוגן) ואפשר להדליק נרות חנוכה, להציף את הבית באווירה חמה ושמחה, לצרף דבש נוטף מתיקות ולהתענג על ספינג' מופלא ומהממם במרקם קראנצ'י מבחוץ ואוורירי בטירוף מבפנים

ספר המתכונים של איב מור

 

מתכון לספינג’
צילום: איב מור

למה באמת כדאי לכם: מתכון לספינג' 

  • מתכון לספינג מרוקאי מושלםםםם עם שיטת הטיגון הכי מדויקת שיש
  • ספינג' מופלא ומהממם במרקם קראנצ'י מבחוץ ואוורירי בטירוף מבפנים

שורה תחתונה: חנוכה שמח וטעים במיוחד!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים ספינג' ? 

מתכון לספינג’

מתכון לספינג' מושלם ואוורירי

מתכון לספינג' מושלם עם שיטת טיגון מדויקת יעשה לכם חנוכה שמח וטעים במיוחד עם ספינג' מופלא!
ציון 4.35 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: איב מור

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כף שמרים יבשים
  • חלמון
  • כף ערק
  • ¾1 מים פושרים
  • שמן

אופן ההכנה

  • מערבבים קמח, סוכר וניל ושמרים יבשים, מוסיפים חלמון וכף ערק, ומתחילים עם המים. תזכרו, כל קמח סופג אחרת את המים, אז לבדוק את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק צריך במרקם שאפשר לעבוד איתו ולא דליל מדי.
  • לשים היטב כמה דקות ומוסיפים מעל הבצק חצי כף מלח. מכסים למנוחה 10 דקות, לשים שוב היטב לפחות 10 דקות ומניחים לתפיחה שעה.
  • עכשיו יוצרים עיגולים ומניחים על מגש משומן ושוב נותנים מנוחה חצי שעה.
  • מתחילים לטגן וזו השיטה הכי טובה - מחממים מחבת עם שמן לא עמוק מדי, קצת יותר מזה שעושים חביתה. במקביל חממים סיר עם שמן עמוק. מתחילים לטגן כל כדור במחבת, וכשהצד של הספינג' בתחתית תפס צבע זהוב מעבירים הפוך לסיר עם השמן העמוק להמשך הטיגון. ככה יוצאים ספינג'ים קראנצ'יים מבחוץ ואווריריים מבפנים

הערות וטיפים

  • אפשר להקפיא את ספינג' לאחר הטיגון ואח"כ לחמם בתנור. יוצא מעולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: מתכון לספינג'

איזה קמח? קמח נפלאות או דגן שהוא מעולה. לא מתאים פה קמח שמרים
טיגנת קודם עם מחבת עם מעט שמן ואחר כך לשמן עמוק? במחבת שמן לא עמוק נגיד כמו לשניצל, ובסיר שמן עמוק כמו לספינג'/סופגניות. זו השיטה הטובה ביותר – מטגנים על צד אחד במחבת עם שמן לא עמוק וממש לאחר כמה דקות מעבירים לסיר עם שמן עמוק יוצא קראנצ'י וטעים
חייב עראק? ערק סופח שמן, אפשר להחליף בכף חומץ, יש אותו אפקט, או בברנדי או וודקה
איך יודעים שהשמן מספיק חם? אני בודקת עם שיפוד ארוך. כשהשמן מספיק חם נוצרות בועות סביב השיפוד
אין סוכר בבצק? אני שמה 2 שקיות סוכר וניל, ספינג' גם ככה שמים עליו או אבקת סוכר או דבש

הבמה כולה שלכם:

מתכון לספינג’
צילום: יעל בן בסט

"מושלםםםם"

יעל בן בסט

מתכון לספינג’
צילום: איב מור

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

כנסו, תכינו ותחייכו עם כל המשפחה באופן קבוע!

 

מקור: איב מור

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?