מתכון לספינג' מושלם ואוורירי
זה לא היה קל, עשינו מלא מלא נסיונות, שפכנו לא מעט שמן ובסוף הגענו לתוצאה המושלמת של מתכון לספינג' מושלםםםם עם שיטת הטיגון הכי מדויקת שיש, שתעשה לכם חנוכה שמח וטעים במיוחד!
הסוד של ספינג' מושלמים טמון בלישה ותפיחה ממושכות שיעניקו לבצק אווריריות מטריפה ותפוחה, כמו בסופגניות. הטיגון עצמו מתבצע בשני שלבים של טיגון קצר במחבת ואחר כך טיגון מהיר בשמן עמוק ו…זהו!
עכשיו הכל מוכן (ומטוגן) ואפשר להדליק נרות חנוכה, להציף את הבית באווירה חמה ושמחה, לצרף דבש נוטף מתיקות ולהתענג על ספינג' מופלא ומהממם במרקם קראנצ'י מבחוץ ואוורירי בטירוף מבפנים
למה באמת כדאי לכם: מתכון לספינג'
- מתכון לספינג מרוקאי מושלםםםם עם שיטת הטיגון הכי מדויקת שיש
- ספינג' מופלא ומהממם במרקם קראנצ'י מבחוץ ואוורירי בטירוף מבפנים
שורה תחתונה: חנוכה שמח וטעים במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים ספינג' ?
מתכון לספינג' מושלם ואוורירי
המצרכים
- ½ קילו קמח
- 2 שקיות סוכר וניל
- כף שמרים יבשים
- חלמון
- כף ערק
- ¾1 מים פושרים
- שמן
אופן ההכנה
- מערבבים קמח, סוכר וניל ושמרים יבשים, מוסיפים חלמון וכף ערק, ומתחילים עם המים. תזכרו, כל קמח סופג אחרת את המים, אז לבדוק את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק צריך במרקם שאפשר לעבוד איתו ולא דליל מדי.
- לשים היטב כמה דקות ומוסיפים מעל הבצק חצי כף מלח. מכסים למנוחה 10 דקות, לשים שוב היטב לפחות 10 דקות ומניחים לתפיחה שעה.
- עכשיו יוצרים עיגולים ומניחים על מגש משומן ושוב נותנים מנוחה חצי שעה.
- מתחילים לטגן וזו השיטה הכי טובה - מחממים מחבת עם שמן לא עמוק מדי, קצת יותר מזה שעושים חביתה. במקביל חממים סיר עם שמן עמוק. מתחילים לטגן כל כדור במחבת, וכשהצד של הספינג' בתחתית תפס צבע זהוב מעבירים הפוך לסיר עם השמן העמוק להמשך הטיגון. ככה יוצאים ספינג'ים קראנצ'יים מבחוץ ואווריריים מבפנים
הערות וטיפים
- אפשר להקפיא את ספינג' לאחר הטיגון ואח"כ לחמם בתנור. יוצא מעולה
שאלות נפוצות: מתכון לספינג'
איזה קמח? קמח נפלאות או דגן שהוא מעולה. לא מתאים פה קמח שמרים |
טיגנת קודם עם מחבת עם מעט שמן ואחר כך לשמן עמוק? במחבת שמן לא עמוק נגיד כמו לשניצל, ובסיר שמן עמוק כמו לספינג'/סופגניות. זו השיטה הטובה ביותר – מטגנים על צד אחד במחבת עם שמן לא עמוק וממש לאחר כמה דקות מעבירים לסיר עם שמן עמוק יוצא קראנצ'י וטעים |
חייב עראק? ערק סופח שמן, אפשר להחליף בכף חומץ, יש אותו אפקט, או בברנדי או וודקה |
איך יודעים שהשמן מספיק חם? אני בודקת עם שיפוד ארוך. כשהשמן מספיק חם נוצרות בועות סביב השיפוד |
אין סוכר בבצק? אני שמה 2 שקיות סוכר וניל, ספינג' גם ככה שמים עליו או אבקת סוכר או דבש |
הבמה כולה שלכם:
"מושלםםםם"
יעל בן בסט
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
כנסו, תכינו ותחייכו עם כל המשפחה באופן קבוע!
מקור: איב מור