מערבבים קמח, סוכר וניל ושמרים יבשים, מוסיפים חלמון וכף ערק, ומתחילים עם המים. תזכרו, כל קמח סופג אחרת את המים, אז לבדוק את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק צריך במרקם שאפשר לעבוד איתו ולא דליל מדי.
לשים היטב כמה דקות ומוסיפים מעל הבצק חצי כף מלח. מכסים למנוחה 10 דקות, לשים שוב היטב לפחות 10 דקות ומניחים לתפיחה שעה.
עכשיו יוצרים עיגולים ומניחים על מגש משומן ושוב נותנים מנוחה חצי שעה.
מתחילים לטגן וזו השיטה הכי טובה - מחממים מחבת עם שמן לא עמוק מדי, קצת יותר מזה שעושים חביתה. במקביל חממים סיר עם שמן עמוק. מתחילים לטגן כל כדור במחבת, וכשהצד של הספינג' בתחתית תפס צבע זהוב מעבירים הפוך לסיר עם השמן העמוק להמשך הטיגון. ככה יוצאים ספינג'ים קראנצ'יים מבחוץ ואווריריים מבפנים