Go Back
מתכון לספינג’

מתכון לספינג' מושלם ואוורירי

מתכון לספינג' מושלם עם שיטת טיגון מדויקת יעשה לכם חנוכה שמח וטעים במיוחד עם ספינג' מופלא!
ציון 4.35 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: איב מור

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כף שמרים יבשים
  • חלמון
  • כף ערק
  • ¾1 מים פושרים
  • שמן

אופן ההכנה

  • מערבבים קמח, סוכר וניל ושמרים יבשים, מוסיפים חלמון וכף ערק, ומתחילים עם המים. תזכרו, כל קמח סופג אחרת את המים, אז לבדוק את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק צריך במרקם שאפשר לעבוד איתו ולא דליל מדי.
  • לשים היטב כמה דקות ומוסיפים מעל הבצק חצי כף מלח. מכסים למנוחה 10 דקות, לשים שוב היטב לפחות 10 דקות ומניחים לתפיחה שעה.
  • עכשיו יוצרים עיגולים ומניחים על מגש משומן ושוב נותנים מנוחה חצי שעה.
  • מתחילים לטגן וזו השיטה הכי טובה - מחממים מחבת עם שמן לא עמוק מדי, קצת יותר מזה שעושים חביתה. במקביל חממים סיר עם שמן עמוק. מתחילים לטגן כל כדור במחבת, וכשהצד של הספינג' בתחתית תפס צבע זהוב מעבירים הפוך לסיר עם השמן העמוק להמשך הטיגון. ככה יוצאים ספינג'ים קראנצ'יים מבחוץ ואווריריים מבפנים

הערות וטיפים

  • אפשר להקפיא את ספינג' לאחר הטיגון ואח"כ לחמם בתנור. יוצא מעולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.