מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים
את המתכון הזה אפשר להכין באיזה מהן שתבחרו, ולא משנה איך תחליטו, אתם קוטפים מחמאות!
מקרוד אמיתי – עוגיות סולת במילוי תמרים טבולות בדבש – עוגייה קטנה ומשגעת שמלאה בזיכרונות ילדות ובנוסטלגיה.
הממתק התוניסאי האהוב על כולם: עוגיות מקרוד עשויות מבצק סולת שאותו דוחסים ומגלגלים במילוי מפנק של תמרים, אנחנו מכורים לעוגייה הזו.
מתכון למקרוד – יש כמה מתכונים וכמה גרסאות: יש גם אפוי וגם יש מטוגן – ואת המתכון הזה אפשר להכין באיזה מהן שתבחרו, ולא משנה איך תחליטו, אתם קוטפים מחמאות בהבטחה!
לנוחיותכם מצורף מתחת לאופן ההכנה, גם סרטון איך מעצבים את אחת הצורות האפשרויות שבה ניתן להכין את העוגיות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
מקרוד מתכון לעוגיות סולת ותמרים
את המתכון הזה אפשר להכין באיזה מהן שתבחרו, ולא משנה איך תחליטו, אתם קוטפים מחמאות!
לדרג
ציוד
מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
המצרכים
להכנת העוגיות:
- 1 קילו סולת (פחות כוס)
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כוס שמן (חם)
- 2 כפות סוכר דמררה / רגיל
- ½1 כוסות מים (חמים)
להכנת המילוי:
- 1 חבילה תמרים בואקום (500 גרם)
- 1 קופסה ממרח תמרים (450 גרם)
- אגוז מוסקט (מגורד - מעט)
- ½ כפית קינמון
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז / לימון
להכנת הדבש:
- 4 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- מיץ מחצי לימון + פרוסה של לימון
אופן ההכנה
- בקערה גדולה נשים סולת, נוסיף שמן רותח ונערבב.
- נוסיף אז את שאר המצרכים ונערבב עד לקבלת בצק נעים.
- ניתן לבצק לנוח למשך חצי שעה בערך.
להכנת המילוי:
- נחמם את ממרח התמרים ממש מעט במחבת, ונוסיף את שאר המצרכים נערבב ונצנן מעט.
להכנת העוגיות:
- נחלק את הבצק ל 4 או 5 כדורים.
- נרדד בין שני ניירות אפייה.
- נשים את התמרים, נגלגל לרולדה ונחתוך לפרוסות.
- נטגן בשמן עמוק וחם על אש בינונית.
- נקרר ונטבול בדבש חם על גז דלוק.
- אפשר לאפות במקום לטגן.
להכנת הדבש:
- נשים סוכר ומים ונערבב וניתן לנוח כמה שעות.
- נבשל בערך עשרים דקות ונוסיף מיץ מלימון וסוכר וניל.
הערות וטיפים
כשהסירופ דבש שלנו מוכן, ניתן להוסיף בסוף הבישול כפית דבש או כפית קרונפלור מעורבבת עם מעט מים להוסיף ולערבב (לקבלת דבש מבריק ויפה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מקרוד אמיתי
את תמרים לחמם ביחד את ממרח התמרים ותמרים בוואקום? לא כל כך הבנתי תודה כן במחבת כמה דקות שלא יישרף על אש נמוכה. |
הבמה כולה שלכם:
"אחת הטעימות!"
חופית זארד
"מושלם!"
ענבל גרשון
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
היי,זה בטוח מתכון מצוין למקרוד אבל גם מתכון בטוח לסתימת עורקים..היזהרו!!!
היי עדנה,
תודה רבה על התגובה שלך.
העוגיות האלה אינן מתיימרות להיות בריאות אלא הן פינוק מתוק.
אנחנו מאמינים שכל אחד עושה את השיקול שלו מה הוא יכול לאכול וכמה 🙂
אפשר לאפות בטורבו?
היי שירן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר להכין ולהקפיא?
ניתן להקפיא ללא דבש ולפני האירוע להפשיר ולטבול בסירופ דבש.
הבצק שלכם מצויין, האמת שזו לי הפעם הראשונה לאפות בצק מסולת. קצת חששתי, הייתי בטוחה שהבצק יתפורר, אבל היתבדתי. הוא נהדר. אני רק רוצה לדעת האם לדעתכם בחצי כמות מתכון צריך לבשל את הדבש חצי מהזמן (10 דקות) ?
ותודה רבה על מתכון מעולה. הם יצאו לי יפהפיים וממש התאהבתי
שמחים שאהבת תירנית, בתיאבון לך ולכל המשפחה! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/