Go Back
מלפפונים חמוצים ביתיים

מלפפונים חמוצים ביתיים וקטנטנים

במקום לקנות מלפפונים חמוצים כבושים, הכינו בקלות מלפפונים כבושים ביתיים וקטנטנים שמוכנים לאכילה במהירות
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: עדנה כהן

המצרכים

  • 2 חבילות מלפפונים בייבי
  • 1 ראש שום קלוף
  • ½ חבילה שמיר
  • 1 פלפל חריף (בלי הגרעינים)
  • 4 עלי דפנה
  • 6 גרגרי פלפל אנגלי
  • מים רותחים
  • חומץ
  • מלח

אופן ההכנה

  • נעקר צנצנת זכוכית עם מים רותחים. נשטוף את המלפפונים, השום הקלוף, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר במים קרים ונשרה אותם בקערה עם מים וקצת חומץ לעשר דקות כדי להרוג את הרמשים הקטנים.
  • נשפוך את המים ונסדר את המלפפונים בצפיפות ובעמידה. נוסיף בתחתית, באמצע ולמעלה, שיני שום, עלי דפנה ושמיר. כשהצנצנת מלאה נוסיף מים רותחים (או שרתחו כמה דקות לפני כן).
  • על כל כוס מים נשים כפית גדושה מלח ו-2-3 כפות חומץ בלבד. נסגור את המכסה בלחץ ונשאיר על השיש 4 ימים.
  • נהפוך את הצנצנת כל יום לדקה או שתיים כדי שהמלח יעלה למעלה. כעבור 4 ימים נכניס למקרר, שם הם ממשיכים להיכבש.

הערות וטיפים

  • את המים החמים שופכים לצנצנת המלפפונים אחרי שמסדרים אותם
  • אם המלפפונים יוצאים רכים יכולות להיות לכך מספר סיבות: יתכן שהמלפפונים אינם טריים מאד, ולכן לא כדאי לקנות ולהשאיר אותם כמה ימים במקרר עד שכובשים; שאחד מהם היה מקולקל; שלא עיקרנו את הצנצנת כמו שצריך או שלא מילאנו את הצנצנת במים עד הסוף כך שנשאר מקום לאוויר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.