נעקר צנצנת זכוכית עם מים רותחים. נשטוף את המלפפונים, השום הקלוף, הפלפל החריף, עלי הדפנה והשמיר במים קרים ונשרה אותם בקערה עם מים וקצת חומץ לעשר דקות כדי להרוג את הרמשים הקטנים.
נשפוך את המים ונסדר את המלפפונים בצפיפות ובעמידה. נוסיף בתחתית, באמצע ולמעלה, שיני שום, עלי דפנה ושמיר. כשהצנצנת מלאה נוסיף מים רותחים (או שרתחו כמה דקות לפני כן).
על כל כוס מים נשים כפית גדושה מלח ו-2-3 כפות חומץ בלבד. נסגור את המכסה בלחץ ונשאיר על השיש 4 ימים.
נהפוך את הצנצנת כל יום לדקה או שתיים כדי שהמלח יעלה למעלה. כעבור 4 ימים נכניס למקרר, שם הם ממשיכים להיכבש.