| |

מרק רגל תימני עם בשר

מתכון אורגינל למרק רגל משגע ומפנק שחייבים להכין. מזין, טעים ועשיר בטעמים.
בהשראת: דבורה אוזנה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
מרק בשר תימני, מרק תימני מתכון

מרק רגל תימני עשיר בטעמים והכי מפנק שיש בחורף! מתכון אורגינל מושלם של מרק תימני עם בשר וירקות!

יש מרקים שלא משנה מתי אוכלים מהם, תמיד מוציאים מאיתנו קריאות הנאה ומחמאות. מרק רגל הוא בדיוק המרק הזה; עשיר בירקות ובבשר, שמבשלים באיטיות לקבלת ארומת טעמים מטריפה שאין שנייה לה!

קבלו מתכון של מרק מרק בשר תימני אמיתי, מתובל ועשיר בטעמים והוא פשוט הפינוק הכי טוב שיש לימים קרים ובסופי השבוע! מרק מזין מאוד וממלא שמספיק לכל המשפחה לפחות לשתי ארוחות! יכול להיות מנה עיקרית או מנה ראשונה, לבחירה. מרק רגל טעים, כבר אמרנו?

 

ספר המתכונים של דבורה אוזנה

מרק תימני עם בשר
צילום: דבורה אוזנה

למה באמת כדאי לכם: מרק רגל תימני

  • מתכון אסלי אורגינל של מרק בשר תימני שישלח אתכם ישר לתימן!
  • מרק רגל עשיר שכל טעם בו מתמזג עם שאר הטעמים ויוצר עונג בלתי מוסבר!
  • מרק מזין ביותר ויש בו את כל הערכים התזונתיים שכדאי לצרוך בארוחה!
  • מנה משביעה שיכולה להיות מנה עיקרית או בתור מנה ראשונה בארוחת השבת!

שורה תחתונה: אין יותר קלאסי ויותר מפנק מאשר מרק רגל אמיתי. רוצים שבת מפנקת? הרי לכם המתכון!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מרק בשר תימני, מרק תימני מתכון

מרק רגל תימני עם בשר

מתכון אורגינל למרק רגל משגע ומפנק שחייבים להכין. מזין, טעים ועשיר בטעמים.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

סיר חשמלי - לא חובה
סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 קילו בשר בקר (חתוך לקוביות - מספר 2/8)
  • 5 עצמות רגל עגל ( נקיות)
  • 1 כוס שעועית לבנה (עדינה)
  • 2 תפוחי אדמה (קלופים ומגורדים)
  • 2 תפוחי אדמה (קלופים חתוכים לקוביות גדולות)
  • 4 שיני שום (קלופות וחצויות)
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם )
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף חוואיג' למרק
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 4 ליטר מים (בערך)
  • שמן קנולה (מעט)

אופן ההכנה

הכנה מוקדמת של השעועית והרגל:

  • את השעועית משרים במי ברז לפחות 12 שעות, שבמהלכן מחליפים מדי פעם את המים.
  • ממלאים סיר במים ונכניס לתוכם את עצמות הרגל.
  • נרתיח ונבשל ברתיחה את העצמות כ-15 דקות. לאחר מכן נשפוך את המים.

מרק:

  • נחמם מעט שמן במחבת גדולה ורחבה ונכניס לתוכה את העצמות ואת קוביות הבשר. נטגן יחד עד שהבשר נסגר ומשנה את צבעו.
  • את הבשר והעצמות המטוגנים נעביר לסיר (חשמלי או רגיל) ומעליהם נניח את השעועית המושרית, את תפוחי האדמה המגורדים וחתוכים, ואת שיני השום.
  • בקערה נערבב 1 ליטר מים (מתוך ה-4) עם העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת המרק והתבלינים, ונעביר לסיר.
  • נוסיף את יתרת המים, עוד כף אחת של שמן ונבחש קלות. (זה השלב בו מומלץ לטעום את הנוזלים ולהוסיף מעט מלח אם חסר)
  • בסיר חשמלי - נבשל שעה על חום גבוה ולאחר מכן 12 שעות על חום נמוך.
  • בסיר רגיל על הגז - נביא לרתיחה ונעביר לאש בינונית / נמוכה למשך ארבע שעות לפחות עד שהבשר מתרכך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק רגל 

תודה יקירה בסיר לחץ כמה זמן בישול?
האמת לא ניסית בסיר לחץ אבל לא חושבת שתהיה בעיה או שינוי בטעם אני אישית מכינה לילה קודם בתנור עד למחרת זה מוכן וטעם אימלא ואבלא אמור להיות מעט סמיך זה קורה בבידול איטי ומהעמילן של התפוחי אדמה.
חייב כל הלילה? (אני לא רוצה טעם של חמין). בישול של 4 שעות לא יעשה את העבודה?
זה לא טעם של חמין אבל אפשר כמה שעות טובות.
מרק רגל תימני, מרק תימני
צילום: דבורה אוזנה

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4.34 from 6 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements