| |

צלי כתף בתנור (חגיגת בשרים משכרת חושים)

מנה מהממת של צלי כתף בתנור תעשה לכם חגיגת בשרים מטריפה ומיוחדת עם בשר כתף בקר רך ונימוח במיוחד
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
צלי כתף בתנור

תקשיבו, השבת אתם הולכים להתפנק בטירוףףףף עם מנה ליגת האלופות שתסעיר לכם את חושי הטעם והריח לפחות עד שבוע הבא.

ואיך זה יקרה בדיוק? עם מנה מהממת של צלי כתף בתנור שתעשה לכם חגיגת בשרים מטריפה ומיוחדת. ההכנה לוקחת את הזמן שלה, אבל שווה את כל שנייה, כי בסופה תקבלו צלי כתף בקר בתנור מעלףףף רך ונימוח, עסיסי ובשרני ומתובל בטעמים משכרים בליווי שפע ירקות רכים ומעולים לא פחות.

בשר כל כך רך שלא תצטרכו סכין בשבילו, ואם תוסיפו למנה המהממת הזו  אורז, פירה או סלט גדול ליד – בכלל זכיתם בארוחה מהממת, מיוחדת, וסופר סופר טעימה

צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: צלי כתף בתנור

 

  • צלי כתף בתנור כל כך רך שלא תצטרכו סכין בשבילו
  • מנה מהממת של צלי בקר בתנור שתעשה לכם חגיגת בשרים מטריפה ומיוחדת
  • צלי כתף בקר בתנור נימוח, עסיסי ובשרני בליווי שפע ירקות רכים ומעולים לא פחות

שורה תחתונה: מנה ליגת האלופות שתסעיר לכם את חושי הטעם והריח לפחות עד שבוע הבא…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מתכון לצלי כתף בתנור

 

צלי כתף בתנור

צלי כתף בתנור (חגיגת בשרים משכרת חושים)

מנה מהממת של צלי כתף בתנור תעשה לכם חגיגת בשרים מטריפה ומיוחדת עם בשר כתף בקר רך ונימוח במיוחד
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
לדרג

המצרכים

  • 2.5 ק"ג צלי כתף טרי
  • 6 שיני שום פרוסות
  • פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 שיני שום פרוסות
  • גרגרי פלפל שחור
  • שתי כפות חרדל דיז'ון גרגרים
  • שמן זית ליצירת משחה שניתנת למריחה מהתבלינים
  • חופן מלח גס
  • לירקות:
  • בצל אחד אדום חתוך לרבעים
  • 2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לרבעים
  • עגבנייה חצויה
  • 5 גזרים קלופים בינוניים ושלמים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • פפריקה
  • אבקת מרק עוף לטעם (לא חייבים)

אופן ההכנה

  • מוציאים את הנתח הקפוא מהמקפיא ומערבבים את כל חומרי התיבול של הנתח ומורחים אותו היטב מכל הצדדים. מניחים את הנתח בקופסה מתאימה ויוצקים קצת יותר משליש בקבוק יין אדום יבש. נותנים לנתח לשרות במרינדה 3 ימים שבהם הנתח מפשיר לאט לאט, וכל יום הופכים אותו לפחות שלוש פעמים, כך שישרה במרינדה מכל הצדדים, ויספוג טעמים,
  • מדליקים תנור למצב גריל עליון בחום מקסימלי, מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים את הבשר ומשזפים אותו היטב מכל הצדדים.
  • ברוסטר עם מעט שמן צורבים את הירקות עם התבלינים ומערבבים שלא יחרכו. מוסיפים את נתח הצלי לרוסטר ושופכים מעל מים רותחים עד כדי כיסוי 3/4 גובה של הנתח. מפזרים מלח גס, מכסים במכסה ולאחר הרתיחה מורידים את גובה הלהבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה בבעבוע קל ותמידי בתוך הסיר.
  • מדי פעם מרטיבים את התכולה ברוטב מלמעלה בעזרת כף. לקראת הסוף בודקים שמזלג ננעץ בקלות בבשר.
  • מכבים את האש ומכינים רצועה ארוכה וכפולה של נייר אלומיניום רחבה ועליה שני גיליונות נייר אפיה,
  • מוציאים בכף סינון את הנתח הרותח ומניחים באמצע נייר האפייה, עוטפים את הנתח היטב ומגלגלים כמו סוכריה, סוגרים ומקפלים מסביב את נייר האלומיניום. הנתח ימשיך להתבשל בחום ובמיצים של עצמו וישתבח.
  • כאשר הנתח מתקרר, מכניסים אותו לכמה שעות / לילה למקרר ומסננים את הרוטב בכלי נפרד שנשמר במקרר למחרת.
  • למחרת, בסיר רחב מרתיחים את הרוטב, מוציאים את הנתח העטוף מהמקרר, מסירים את הניירות ופורסים על קרש חיתוך לעובי שרוצים, מכניסים את הפרוסות לרוטב, מוסיפים רוטב רימונים שנותן צבע וארומה משגעת וכף גדושה דבש.
  • מפזרים את פרוסות הצלי בסיר באופן שמאפשר בישול עד ריכוך. טועמים ומתקנים תיבול
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר
צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר
צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר
צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר
צלי כתף בתנור
צילום: אתי השחר
צלי כתף בתנור
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?