מרק ירקות נוסטלגי עם כופתאות
דמיינו את זה, יום קר וגשום, אולי כבר קצת חשוך, הגוף צועק מרעב לאיזו מנה הכי מנחמת ומהבילה שתחמם ותשביע כמו שצריך!
בדיוק בשביל רגעים כאלה – ולא רק – נולד ה-מתכון המשגע הזה של מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר שהוא פשוט חגיגה של טעמים נהדרים שיציף אתכם ואת הבית באווירה חמה ומחבקת.
כופתאות סולת עגולות וחמודות שמעורבבות יחד עם אורז ובשר (ויש גם גרסה צמחונית עם פטריות ובצל), טבולות בתוך מרק ירקות רותח עשיר בירק ותיבול מושלם ומנה שהיא הרבה הרבה יותר מאשר מרק ירקות, אלא עשירה ומזינה יותר, משביעה במיוחד וטעימה בטירוף!
למה באמת כדאי לכם: מרק ירקות
- קר וגשום והגוף צועק מרעב לאיזו מנה מנחמת ומהבילה? לכו על מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר. לא תצטערומנה מנחמת, מהממת, מחממת, עשירה ומזינה, משביעה במיוחד וטעימה בטירוף..
שורה תחתונה: מנה מנצחת שהיא הרבה יותר מאשר מרק ירקות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מרק ירקות נוסטלגי עם כופתאות
המצרכים
- לכופתאות:
- 200 גרם בשר בקר טחון
- 200 גרם חזה עוף טחון
- 3/4 כוס אורז שטוף
- ½ כוס סולת (אולי קצת יותר)
- 1 בצל קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט כורכום
- למרק:
- בצל קצוץ
- 5 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
- 6 גזרים חתוכים לטבעות
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- מעט כורכום
- 4 לימון פרסי יבש (לא חובה)
אופן ההכנה
- לכופתאות:
- לערבב היטב את כל חומרי הכופתאות ולהניח בצד למנוחה של שעה. לבדוק אם התערובת מתאחדת ובהתאם להוסיף סולת.
- למרק:
- לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה. להוסיף סלרי וגזרים ומים עד 3/4 מגובה הסיר. לתבל ולהביא לרתיחה. כשהמרק רותח, להכין את הכופתאות בידיים רטובות, לא להדק את הכופתאות יותר מדי כדי שיתבשלו היטב מבפנים.
- להכניס למרק, וכשהוא רותח שוב להנמיך להבה. רק אחרי 10 דקות בישול לערבב מלמטה כדי שהכופתאות לא יתפרקו ולא יידבקו לקרקעית הסיר. לבשל כשעה-שעה ורבע.
- חשוב לזכור, אלו כופתאות, הן לא ממולאות. הבשר נכנס לתערובת עם האורז והסולת יחד. יוצרים כדורים לא הדוקים מדי ושמים מייד במרק הרותח
- למילוי צמחי אפשר למלא בפיטריות עם בצל מטוגן
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב גם בדף שלה אילנה לוי מתכונים