לכופתאות:
לערבב היטב את כל חומרי הכופתאות ולהניח בצד למנוחה של שעה. לבדוק אם התערובת מתאחדת ובהתאם להוסיף סולת.
למרק:
לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה. להוסיף סלרי וגזרים ומים עד 3/4 מגובה הסיר. לתבל ולהביא לרתיחה. כשהמרק רותח, להכין את הכופתאות בידיים רטובות, לא להדק את הכופתאות יותר מדי כדי שיתבשלו היטב מבפנים.
להכניס למרק, וכשהוא רותח שוב להנמיך להבה. רק אחרי 10 דקות בישול לערבב מלמטה כדי שהכופתאות לא יתפרקו ולא יידבקו לקרקעית הסיר. לבשל כשעה-שעה ורבע.
חשוב לזכור, אלו כופתאות, הן לא ממולאות. הבשר נכנס לתערובת עם האורז והסולת יחד. יוצרים כדורים לא הדוקים מדי ושמים מייד במרק הרותח
למילוי צמחי אפשר למלא בפיטריות עם בצל מטוגן