Go Back
מרק ירקות

מרק ירקות נוסטלגי עם כופתאות

מתכון חורפי משגע של מרק ירקות עם כופתאות אורז ובשר יפנק בחגיגת טעמים נהדרים עם כופתאות סולת, אורז ובשר טבולות בתוך מרק ירקות רותח עשיר בירק ותיבול מושלם
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • לכופתאות:
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 3/4 כוס אורז שטוף
  • ½ כוס סולת (אולי קצת יותר)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כורכום
  • למרק:
  • בצל קצוץ
  • 5 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
  • 6 גזרים חתוכים לטבעות
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • מעט כורכום
  • 4 לימון פרסי יבש (לא חובה)

אופן ההכנה

  • לכופתאות:
  • לערבב היטב את כל חומרי הכופתאות ולהניח בצד למנוחה של שעה. לבדוק אם התערובת מתאחדת ובהתאם להוסיף סולת.
  • למרק:
  • לטגן בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה. להוסיף סלרי וגזרים ומים עד 3/4 מגובה הסיר. לתבל ולהביא לרתיחה. כשהמרק רותח, להכין את הכופתאות בידיים רטובות, לא להדק את הכופתאות יותר מדי כדי שיתבשלו היטב מבפנים.
  • להכניס למרק, וכשהוא רותח שוב להנמיך להבה. רק אחרי 10 דקות בישול לערבב מלמטה כדי שהכופתאות לא יתפרקו ולא יידבקו לקרקעית הסיר. לבשל כשעה-שעה ורבע.
  • חשוב לזכור, אלו כופתאות, הן לא ממולאות. הבשר נכנס לתערובת עם האורז והסולת יחד. יוצרים כדורים לא הדוקים מדי ושמים מייד במרק הרותח
  • למילוי צמחי אפשר למלא בפיטריות עם בצל מטוגן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.