מדריך מקיף להכנת קובה חמוסטה נדיר – המנה הכי מחממת ומנחמת לחורף עם קובות משגעות במילוי בשר עסיסי או סיסקה עשיר ששוחה בתוך מרק חמוסטה חמצמץ עם שפע ירקות שורש רעננים
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
החורף מקרר את האוויר בחוץ? אז בואו לחמם את האווירה בבית עם המנה הכי מנחמת ומחממת שאפשר לדמיין – מרק קובה חמוסטה – צלחת עשירה ומשביעה במיוחד של מרק חמוסטה חמוץ עם קובה מפוצצת בשר עסיסי ורך.
אז הפעם אין לנו מתכון רגיל, אלא מדריך מקיף ומדויק להכנת קובה חמוסטה מוווווושלם נדיר ואיכותי עם קובות משגעות מבצק סולת וג'ריש למרקם מושלם במילוי בשר עסיסי או מילוי סיסקה עשיר ומהמם ששוחה בתוך מרק חמוסטה מהמם עם שפע עצום של ירקות שורש רעננים ותיבול בטעמים חמצמצים בגוון ירוק מהפנט
אז.. קחו לכם כמה שעות להכנת המנה המהממת הזאת, ותזכרו שעל כל שעה שתשקיעו – תקבלו פי אלף יותר של חווית טעמים נהדרת ומשביעה שכל המשפחה תזלול בדקות…
3/4חבילה ג'ריש מושרית בקערה מכוסה עם מים חצי שעה (375 גרם סה"כ)
4כוסות סולת
½כוסשמן
1כפית מלח
½כפיתפלפל שחור טחון
1כוס מים
למלית בשר טחון:
1קילו בשר טחון
1בצל קצוץ דק
½צרורפטרוזיליה קצוץ דק
1כפית פפריקה מתוקה
½כפית כמון
פלפל שחור
מלח
למלית סיסקה:
1קילובשר מס' 2 (חתוך לקוביות קטנות)
1בצל קצוץ דק דק
1צרור כרפס
4גבעולי סלרי
4שיני שום כתושות
פלפל שחור
מלח
למרק החמוסטה:
½צרור כרפס
3גבעולי סלרי
½צרור סלק ירוק
½צרורכרפס
3גבעולי סלרי
½צרורסלק ירוק
שיני שום (פרוסות מראש שלם)
2לימונים סחוטים
כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
בקערה רחבה נשים את כל חומרי הבצק ונלוש חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך כדאי להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה נוח לידיים. נכסה במגבת ונניח חצי שעה בצד.
שימו לב, אל תוותרו על המנוחה, יש הבדל גדול בעבודה עם בצק שנח לבין בצק שלא נח.
להכנת מלית הבשר:
נחמם מחבת חמה חמה, נשים מעט שמן (לא להגזים עם השמן!!), נטגן בצל עד שמשחים, נוסיף את הבשר והתבלינים, נערבב ונטגן עד שמשחים מעט, אבל להקפיד לא לייבש! בשתי הדקות האחרונות נוסיף את הפטרוזיליה כי אנחנו לא רוצים מחית. נקרר היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט
להכנת מלית סיסקה:
נחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב דווקא לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח נוסיף לסיר את קוביות הבשר ורק נסגור אותו מכל הכיוונים כחצי שעה ואחריה נוסיף פלפל שחור בלבד ולא אף תבלין נוסף.
ניתן לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים. בשלב הזה תראו איך הבשר מגיר מלא נוזלים. נמשיך לצלות עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי ונוסיף את הבצל.
חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים הצטמצמו תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך בשלב הזה הבשר יתחיל להפריש המון שומן וזה מצוין!
נמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב, אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים
כל התהליך יקח כשעתיים שעתיים וחצי. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים
מילוי הקובות:
נמלא את הקובה באיזו מלית שמעדיפים. כדאי לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. הכי טוב לסובב תמיד את הבצק עם האצבעות כך שיווצר כיס במרכז שבו נוכל למלא. חשוב למלא את הקובה בכמות יפה של בשר כדי שלא יהיה כיסון בצק ריק, אבל גם לא לפוצץ אותו יותר מדי כי אח"כ הוא יקרע ולא ייסגר.
להכנת המרק:
נטחן טוב טוב במעבד מזון חצי צרור כרפס, 3 גבעולי סלרי וחצי צרור סלק ירוק. את שאר הירקות נשמור ולא נקצוץ.
נחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות, נוסיף שמן בכמות נדיבה, וכאשר השמן חם מאוד נוסיף את התערובת שקצצנו במעבד המזון ונצלה מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול וייצא מעדן).
נוסיף את שאר התערובת עם השום ונצלה עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט. נוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר, נכסה עם המכסה ונמתין שירתח ויבעבע.
בשלב זה נוסיף לימונים, כורכום, מלח ופלפל שחור. ניתן עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים ונוסיף את הקובה חצי מהכמות תחילה. כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים נוסיף את החצי השני ונבשל כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: ליטל אשואל
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!