Go Back
קובה חמוסטה

מרק קובה חמוסטה מפוצץ בשר מחמם ומנחם

מדריך מקיף להכנת קובה חמוסטה נדיר – המנה הכי מחממת ומנחמת לחורף עם קובות משגעות במילוי בשר עסיסי או סיסקה עשיר ששוחה בתוך מרק חמוסטה חמצמץ עם שפע ירקות שורש רעננים
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: ליטל אשואל

המצרכים

לבצק:

  • 3/4 חבילה ג'ריש מושרית בקערה מכוסה עם מים חצי שעה (375 גרם סה"כ)
  • 4 כוסות סולת
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למלית בשר טחון:

  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

למלית סיסקה:

  • 1 קילו בשר מס' 2 (חתוך לקוביות קטנות)
  • 1 בצל קצוץ דק דק
  • 1 צרור כרפס
  • 4 גבעולי סלרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

למרק החמוסטה:

  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור סלק ירוק
  • ½ צרור כרפס
  • 3 גבעולי סלרי
  • ½ צרור סלק ירוק
  • שיני שום (פרוסות מראש שלם)
  • 2 לימונים סחוטים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערה רחבה נשים את כל חומרי הבצק ונלוש חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך כדאי להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה נוח לידיים. נכסה במגבת ונניח חצי שעה בצד.
  • שימו לב, אל תוותרו על המנוחה, יש הבדל גדול בעבודה עם בצק שנח לבין בצק שלא נח.

להכנת מלית הבשר:

  • נחמם מחבת חמה חמה, נשים מעט שמן (לא להגזים עם השמן!!), נטגן בצל עד שמשחים, נוסיף את הבשר והתבלינים, נערבב ונטגן עד שמשחים מעט, אבל להקפיד לא לייבש! בשתי הדקות האחרונות נוסיף את הפטרוזיליה כי אנחנו לא רוצים מחית. נקרר היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט

להכנת מלית סיסקה:

  • נחמם סיר רחב עם שמן, כאן חשוב דווקא לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח נוסיף לסיר את קוביות הבשר ורק נסגור אותו מכל הכיוונים כחצי שעה ואחריה נוסיף פלפל שחור בלבד ולא אף תבלין נוסף.
  • ניתן לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים. בשלב הזה תראו איך הבשר מגיר מלא נוזלים. נמשיך לצלות עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי ונוסיף את הבצל.
  • חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים הצטמצמו תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך בשלב הזה הבשר יתחיל להפריש המון שומן וזה מצוין!
  • נמשיך לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב, אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים
  • כל התהליך יקח כשעתיים שעתיים וחצי. נעביר את הבשר למעבד מזון, נוסיף כרפס, סלרי, שום, פלפל שחור ומלח, נטחן למרקם שערות. נטעם ונתקן טעמים

מילוי הקובות:

  • נמלא את הקובה באיזו מלית שמעדיפים. כדאי לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. הכי טוב לסובב תמיד את הבצק עם האצבעות כך שיווצר כיס במרכז שבו נוכל למלא. חשוב למלא את הקובה בכמות יפה של בשר כדי שלא יהיה כיסון בצק ריק, אבל גם לא לפוצץ אותו יותר מדי כי אח"כ הוא יקרע ולא ייסגר.

להכנת המרק:

  • נטחן טוב טוב במעבד מזון חצי צרור כרפס, 3 גבעולי סלרי וחצי צרור סלק ירוק. את שאר הירקות נשמור ולא נקצוץ.
  • נחמם סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות, נוסיף שמן בכמות נדיבה, וכאשר השמן חם מאוד נוסיף את התערובת שקצצנו במעבד המזון ונצלה מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול וייצא מעדן).
  • נוסיף את שאר התערובת עם השום ונצלה עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט. נוסיף מים עד 3/4 גובה הסיר, נכסה עם המכסה ונמתין שירתח ויבעבע.
  • בשלב זה נוסיף לימונים, כורכום, מלח ופלפל שחור. ניתן עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים ונוסיף את הקובה חצי מהכמות תחילה. כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים נוסיף את החצי השני ונבשל כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.