מרק עדשים כתומות עשיר
מרק עדשים כתומות עשיר ומפנק! מתכון קל ומהיר למרק מזין, עם מרקם מפנק, שתמיד כיף לאכול בחורף!
לעדשים כתומות יש ערכים תזונתיים גבוהים ומומלץ לצרוך אותן בתפריט השבועי. הן מכילות סיבים תזונתיים המסייעים להורדת הכולסטרול והסוכר בדם, חלבונים, ויטמינים ומינרלים לחיזוק המערכת החיסונית ונוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות לב והאטת תהליך ההזדקנות.
אז קבלו מתכון מהיר של מרק עדשים כתומות עשיר ביותר, ללא צורך בהשרייה ובלי לשים לב אתם כבר יושבים ליד השולחן ומתפנקים בצלחת מרק טעימה ומחממת! מינימום עבודה, מקסימום הנאה!
למה באמת כדאי לכם: מרק עדשים כתומות
- מרק עדשים כתומות מכיל ערכים תזונתיים גבוהים שחייבים לצרוך בחורף!
- מתכון מהיר להכנה שאפשר להכין באמצע היום, גם כשאין זמן!
- מרק מפנק עם מרקם קרמי וטעם עשיר שיתבל לכם את היום בחיוך!
- מנה משביעה שמספיקה לארוחה לכל המשפחה ולא צריך כלום ליד!
שורה תחתונה: אין יותר מחמם ומפנק בחורף ממרק עשיר, ואם כבר מרק אז מרק עדשים כתומות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל (קצוץ)
- 1 כף אבקת קארי
- ¼ כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 3 שיני שום (כתושות)
- 1 כף ג'ינג'ר (מגורד)
- 150 גרם עדשים כתומות (שטופים, לא צריך להשרות)
- 1 חבילה מחית עגבניות (400 מ"ל )
- 1 חופן כוסברה (קצוץ)
- 1 פחית חלב קוקוס (250 מ"ל )
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מאוד רך ושחום מעט.
- מוסיפים את הקארי, צ'ילי ג'ינג'ר ושום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המלח, ופלפל שחור גרוס ואז את העדשים שטופות במים, מחית העגבניות וכוסברה. מביאים לרתיחה.
- נוסיף את החלב קוקוס ונבשל למשך 40 דקות. אם סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: ורד ג'ייקובס
המרק ממש טעים,במצרכים רשום 400 גר עגבניות ובאופן ההכנה אין זכר לעגבניות אני הוספתי אותן על דעת עצמי וחבל.