| | | | |

עוגת סולת מתכון ב-10 דקות

עוגה קלילה קלה להכנה בכמה דקות, עם חווית טעמים עשירה ומגרה שתטשטש לכם את החושים!
בהשראת: רוית כהן
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
עוגת סולת בחושה

עוגת סולת אוורירית ורכה שכל ביס ממנה פינוק גדול! מתכון של עוגת סולת מטריפה ללא קמח, שמכינים ב־10 דקות ונהנים לאורך זמן!

לעוגות סולת יש מרקם שאי אפשר לקבל כשמכינים עוגות עם קמח והן פשוט כיפיות עם כל ביס! יש הרבה מתכונים של עוגות סולת מהירות להכנה, אבל עוגה מהירה כזו, שגם יוצאת טעימה, יהיה לכם קשה למצוא!

קבלו מתכון של עוגת סולת בחושה, שמכינים ב־10 דקות, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים ולתנור. מתכון קל שכל אחד יכול להכין והעוגה תמיד יוצאת טעימה! בכל זמן שתגישו את העוגה הזו תמיד תגרפו מחמאות!

ספר המתכונים של רוית כהן

בסבוסה מתכון
צילום: רוית כהן

למה באמת כדאי לכם: עוגת סולת בחושה

  • מתכון פשוט ביותר שמכינים ללא הפרדת ביצים וללא מיקסר!
  • הכנה מהירה שלוקחת 10 דקות ואפשר להכין גם בימים עמוסים!
  • עוגת סולת מושלמת שתחליף כל עוגה שנהגתם להכין בבית!
  • ניתן להמיר את הקוקוס באגוזים טחונים או בשקדים טחונים!

 

שורה תחתונה: מתכון שמכינים במהירות ומקבלים עוגת סולת עשירה עם שקדים שקשה להפסיק לאכול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת סולת מתכון ב 10 דקות 

עוגת סולת בחושה

עוגת סולת מתכון ב-10 דקות

עוגה קלילה קלה להכנה בכמה דקות, עם חווית טעמים עשירה ומגרה שתטשטש לכם את החושים!
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
לדרג
באדיבות: רוית כהן

ציוד

תבנית אפיה בינונית
סיר קטן
מידה: כוס חד פעמית קרה

המצרכים

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חופן שקדים קלופים

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
  • 1 כף לימון סחוט

אופן ההכנה

להכנת הסירופ:

  • נניח את כל המצרכים של הסירופ בסיר קטן, ונשים על האש נביא לרתיחה ולמיזוג החומרים.

להכנת העוגה:

  • מערבבים בקערה את הסוכר עם הביצים עד שמקבלים תערובת חלקה ואוורירית.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • משמנים תבנית אלומיניום בינונית ומפזרים מעל את השקדים הקלופים בצורה מסודרת.
  • מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד השחמה.
  • מוציאים את העוגה וחורצים בצורת ריבועים ושופכים מעל הכל את הסירופ סוכר.
  • מחכים להתקררות מעט ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סולת בחושה

מתי מוסיפים את הסירופ?
לאחר האפייה. ואני מחזירה לתנור לעוד דקה.
אפשר אגוזים טחונים במקום הקוקוס?
בטח, או אגוזים או שקדים טחונים במקום קוקוס.
לא חסר, קמח וכוס מיץ תפוזים לבלילה?
בלי קמח ובלי מיץ.
השקדים הקלופים שמים מעל העוגה ולתנור אח"כ?
כן, בול.
נראה מעולה את פורסת אותה מיד שיוצאת מהתנור ואז שמה את הסוכר?
פורסת אותה שופכת סירופ ומכניסה לעוד דקה בחום של התנור. יוצא פצצה.

 


הבמה כולה שלכם:
בסבוסה מתכון
צילום: שושנה שלק

"יצא אליפות שלחתי קצת לגיסתי מחר אקח לנכדיי, תודה!"
שושנה שלק

עוגת סולת בחושה
צילום: אלינה קרפל

"גם אני אפיתי, ועפתי על בעוגה!"
אלינה קרפל

עוגת סולת בחושה
צילום: רוית כהן

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: בסבוסה מתכון מאת Ravit Cohen

Similar Posts

14 Comments

  1. הלוואי וזה היה נכון עוגה ב2 דקות,
    כנראה שכחת לכתוב 0 וזה 20 דקות עבודה, אם לא יותר…

    1. היי מאיר,
      תודה רבה על ההערה שלך, אתה צודק.
      ערכנו את המתכון וכעת הוא הגיוני יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ענת,
      העוגה לא צריכה נוזלים למעט השמן מפני שהסירופ מרטיב אותה כשהיא יוצאת מאפייה.
      מקווים שיצא לך טוב 🙂

  2. העוגה יצאה נהדרת תודה רבה @ אני רציתי לשלוח תמונה !!! אבל לא ידוע לי אך אני עושה סוכנות ??

    1. היי שרון 🙂
      ראשית, אפשר פשוט לא להוסיף קוקוס. אבל אם רוצים תחליף: שבבי קליפות תפוז, שברי אגוזים או שוקולד צ'יפס למי שמכור לשוקולד.
      בהצלחה!

    1. היי רעות, כוס מידה אוניברסלית ותבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת (או סיר פלא או תבנית אחרת באותו גודל)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements