עוגת סולת מתכון ב-10 דקות
עוגת סולת אוורירית ורכה שכל ביס ממנה פינוק גדול! מתכון של עוגת סולת מטריפה ללא קמח, שמכינים ב־10 דקות ונהנים לאורך זמן!
לעוגות סולת יש מרקם שאי אפשר לקבל כשמכינים עוגות עם קמח והן פשוט כיפיות עם כל ביס! יש הרבה מתכונים של עוגות סולת מהירות להכנה, אבל עוגה מהירה כזו, שגם יוצאת טעימה, יהיה לכם קשה למצוא!
קבלו מתכון של עוגת סולת בחושה, שמכינים ב־10 דקות, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים ולתנור. מתכון קל שכל אחד יכול להכין והעוגה תמיד יוצאת טעימה! בכל זמן שתגישו את העוגה הזו תמיד תגרפו מחמאות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת סולת בחושה
- מתכון פשוט ביותר שמכינים ללא הפרדת ביצים וללא מיקסר!
- הכנה מהירה שלוקחת 10 דקות ואפשר להכין גם בימים עמוסים!
- עוגת סולת מושלמת שתחליף כל עוגה שנהגתם להכין בבית!
- ניתן להמיר את הקוקוס באגוזים טחונים או בשקדים טחונים!
שורה תחתונה: מתכון שמכינים במהירות ומקבלים עוגת סולת עשירה עם שקדים שקשה להפסיק לאכול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת סולת מתכון ב 10 דקות
עוגת סולת מתכון ב-10 דקות
ציוד
המצרכים
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס סולת
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 חופן שקדים קלופים
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
- 1 כף לימון סחוט
אופן ההכנה
להכנת הסירופ:
- נניח את כל המצרכים של הסירופ בסיר קטן, ונשים על האש נביא לרתיחה ולמיזוג החומרים.
להכנת העוגה:
- מערבבים בקערה את הסוכר עם הביצים עד שמקבלים תערובת חלקה ואוורירית.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- משמנים תבנית אלומיניום בינונית ומפזרים מעל את השקדים הקלופים בצורה מסודרת.
- מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד השחמה.
- מוציאים את העוגה וחורצים בצורת ריבועים ושופכים מעל הכל את הסירופ סוכר.
- מחכים להתקררות מעט ולהגיש.
שאלות נפוצות: עוגת סולת בחושה
מתי מוסיפים את הסירופ? לאחר האפייה. ואני מחזירה לתנור לעוד דקה. |
אפשר אגוזים טחונים במקום הקוקוס? בטח, או אגוזים או שקדים טחונים במקום קוקוס. |
לא חסר, קמח וכוס מיץ תפוזים לבלילה? בלי קמח ובלי מיץ. |
השקדים הקלופים שמים מעל העוגה ולתנור אח"כ? כן, בול. |
נראה מעולה את פורסת אותה מיד שיוצאת מהתנור ואז שמה את הסוכר? פורסת אותה שופכת סירופ ומכניסה לעוד דקה בחום של התנור. יוצא פצצה. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא אליפות שלחתי קצת לגיסתי מחר אקח לנכדיי, תודה!"
שושנה שלק
"גם אני אפיתי, ועפתי על בעוגה!"
אלינה קרפל
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: בסבוסה מתכון מאת Ravit Cohen
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי ממש לא טעים וגם המראה לא משהו.
היי עופרה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון הזה. נשמח להציע לך מתכון פופולרי לעוגת סולת.
בהצלחה!
הלוואי וזה היה נכון עוגה ב2 דקות,
כנראה שכחת לכתוב 0 וזה 20 דקות עבודה, אם לא יותר…
היי מאיר,
תודה רבה על ההערה שלך, אתה צודק.
ערכנו את המתכון וכעת הוא הגיוני יותר.
בהצלחה 🙂
הכנתי אותה עכשיו, אבל לא הייתי שקטה, כי אין נוזלים למעט שמן. ולכן התערובת מאד סמיכה . הוספתי חצי כוס נוזלים. אי אפשר בלי. ענת
היי ענת,
העוגה לא צריכה נוזלים למעט השמן מפני שהסירופ מרטיב אותה כשהיא יוצאת מאפייה.
מקווים שיצא לך טוב 🙂
גם אני שמתי לב שחסר כוס נוזלים. מיץ תפוזים עדיף על מים. גם יוסיף טעם טוב.
היי ורד,
אין צורך להוסיף נוזלים במתכון הזה.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה נהדרת תודה רבה @ אני רציתי לשלוח תמונה !!! אבל לא ידוע לי אך אני עושה סוכנות ??
היי בלהה, שמחים שנהנית מאוד מהמתכון 🙂
את מוזמנת לשתף את התמונה שצילמת בפוסט של המתכון המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
במה אפשר להחליף את הקוקוס?
היי שרון 🙂
ראשית, אפשר פשוט לא להוסיף קוקוס. אבל אם רוצים תחליף: שבבי קליפות תפוז, שברי אגוזים או שוקולד צ'יפס למי שמכור לשוקולד.
בהצלחה!
שלום, מה גודל הכוס? ומה גודל התבנית?
תודה
היי רעות, כוס מידה אוניברסלית ותבנית מרובעת חד פעמית בינונית משומנת (או סיר פלא או תבנית אחרת באותו גודל)
ערב טוב
אפשר בלי שקדים?
בברכה
סיגל
היי סיגל,
אכן כן, בהצלחה 🙂