עוגת גבינה אפויה עם פיסטוק
עוגת גבינה אפויה מטריפת חושים! מתכון לעוגת גבינה אפויה עם פיסטוקים שנראית כמו עוגה שנקנתה בקונדיטוריית בוטיק ייחודית!
רק להביט בתמונה של העוגה הזו ולהבין כמה ייחודית ומשגעת היא, וזאת עוד לפני שטועמים! רק תחשבו איך יגיבו האורחים כשתגישו להם את היצירה החלומית הזו לצד כוס קפה.
מתכון פשוט להכנה, שלא תאמינו שאתם הכנתם ותקבלו עוגה מעלפת וטעימה עד שלא תרצו לחלוק אותה עם איש! עוגת גבינה אפויה איכותית וייחודית כמו שלא טעמתם מעולם!
ספר המתכונים של שולי אסולין קראסין
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
- קינוח מושלם ומטריף להגשה כשרוצים להרשים את האורחים!
- מתכון עוגת גבינה אפויה הכי ייחודי שתמצאו ברשת!
- מתכון פשוט להכנה ולא תאמינו שעד עכשיו לא הכרתם!
- עוגה מפנקת כל כך שכל ביס ממנה חלום אמיתי!
שורה תחתונה: תפתיעו את עצמכם באמצע השבוע ותכינו עוגת גבינה אפויה שהיא פינוק שאין שני לו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה אפויה עם פיסטוק
ציוד
המצרכים
לבלילת הפיסטוק:
- גבינת שמנת (140 גרם )
- 3 כפות חלב
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפות מחית פיסטוק
- 2 כפות קמח פיסטוק
- 4 כפות קמח
- 4 חלמונים (גודל L - בטמפרטורת חדר)
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- ½ כפית מחית וניל (אופציה - יכלתי לוותר)
- מיץ לימון (מספר טיפות - סחוט טרי )
- 2 כפות סוכר
לקצפת מארנג:
- 4 חלבונים (גודל L - בטמפרטורת החדר)
- 7 כפות סוכר
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל 200 מעלות לקבע מדף אמצעי אפייה רגילה לא טורבו.
- בסיר קטן להוסיף גבינה חלב סוכר מחית פיסטוק והחמאה.
- לבחוש על להבה נמוכה מאוד עם מטרפה תוך כדי עד לקבלת מרקם חלק.
- להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את החלמונים ושוב לבחוש עד להטמעה.
- לסנן מעל הסיר את הקמח קורנפלור וקמח הפיסטוק.
- לערבב טוב טוב ורק אז לבסוף להוסיף את הלימון והווניל.
- שוב לערבב ואז ולהניח בצד. (הערה: המרקם אמור להיות סמיך כמו בלילת פנקייק).
- על מהירות בינונית בקערה יבשה להקציף את החלבונים עם הקורט מלח עד למרקם סבוני עמיד.
- ואז בהדרגה להוסיף את הסוכר ולהגביר מהירות עד לקבלת קצף עמיד ורך (לשים לב לא להקציף יותר מדי).
- עכשיו לקפל פנימה שליש מבלילת הפיסטוק.
- להמשיך להוסיף ב 2 הפוגות בקיפולים את יתר הבלילה.
- לשפוך לתבנית ולהטיח כמה פעמים על הדלפק לשחרור כיסי אוויר.
- להניח מעל תבנית נוספת 24 ס"מ קוטר.
- לשפוך בעדינות כוס וחצי מים חמימים לא רותחים לתבנית הראשונית (להיזהר לא להשפריץ לתוך העוגה).
- להכניס בעדינות לתנור שחומם מראש ולאפות רבע שעה על 200.
- ואז להוריד טמפרטורת התנור ל 140 למשך עוד שעה.
- לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עשר דקות נוספות.
הערות וטיפים
- את התבנית לא לשמן לפני - להניח נייר אפייה רק בבסיס העוגה.
- להוציא ולצנן על רשת למשך 30 דקות לפני שחולצים.
- התבנית היא לא תבנית קפיצית. אם אתם משתמשים בתבנית קפיצית אז תעטפו את הבסיס והדפנות החיצוניות בנייר כסף כפול בכדי שמים לא יחלחלו פנימה לעוגה.
- אם אין קמח פיסטוק ניתן לטחון אותה כמות פיסטוקים ללא הקליפה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
אפשר להמירו בלטחון בבית 2 כפות פיסטוק? אפשר לטחון. |
מאיפה אפשר להגיש קמח ומחית פיסטוק? מחית פיסטוק מחנויות אפייה וקמח אפשר לטחון פיסטוקים בלי הקליפה במקום. |
אם התבנית לא קפיצית אז איך חילצת את העוגה? נייר אפייה בבסיס והפכתי על צלחת. |
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Shuly Asulin Karasin