Go Back
מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה עם פיסטוק

שני הדברים האהובים עלינו פיסטוק וגבינה, שילוב קטלני שמתאים בול לעונה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית עגולה קוטר 16 וגובה 8
תבנית 24

המצרכים

לבלילת הפיסטוק:

  • גבינת שמנת (140 גרם )
  • 3 כפות חלב
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות מחית פיסטוק
  • 2 כפות קמח פיסטוק
  • 4 כפות קמח
  • 4 חלמונים (גודל L - בטמפרטורת חדר)
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • ½ כפית מחית וניל (אופציה - יכלתי לוותר)
  • מיץ לימון (מספר טיפות - סחוט טרי )
  • 2 כפות סוכר

לקצפת מארנג:

  • 4 חלבונים (גודל L - בטמפרטורת החדר)
  • 7 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 200 מעלות לקבע מדף אמצעי אפייה רגילה לא טורבו.
  • בסיר קטן להוסיף גבינה חלב סוכר מחית פיסטוק והחמאה.
  • לבחוש על להבה נמוכה מאוד עם מטרפה תוך כדי עד לקבלת מרקם חלק.
  • להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את החלמונים ושוב לבחוש עד להטמעה.
  • לסנן מעל הסיר את הקמח קורנפלור וקמח הפיסטוק.
  • לערבב טוב טוב ורק אז לבסוף להוסיף את הלימון והווניל.
  • שוב לערבב ואז ולהניח בצד. (הערה: המרקם אמור להיות סמיך כמו בלילת פנקייק).
  • על מהירות בינונית בקערה יבשה להקציף את החלבונים עם הקורט מלח עד למרקם סבוני עמיד.
  • ואז בהדרגה להוסיף את הסוכר ולהגביר מהירות עד לקבלת קצף עמיד ורך (לשים לב לא להקציף יותר מדי).
  • עכשיו לקפל פנימה שליש מבלילת הפיסטוק.
  • להמשיך להוסיף ב 2 הפוגות בקיפולים את יתר הבלילה.
  • לשפוך לתבנית ולהטיח כמה פעמים על הדלפק לשחרור כיסי אוויר.
  • להניח מעל תבנית נוספת 24 ס"מ קוטר.
  • לשפוך בעדינות כוס וחצי מים חמימים לא רותחים לתבנית הראשונית (להיזהר לא להשפריץ לתוך העוגה).
  • להכניס בעדינות לתנור שחומם מראש ולאפות רבע שעה על 200.
  • ואז להוריד טמפרטורת התנור ל 140 למשך עוד שעה.
  • לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עשר דקות נוספות.

הערות וטיפים

  • את התבנית לא לשמן לפני - להניח נייר אפייה רק בבסיס העוגה.
  • להוציא ולצנן על רשת למשך 30 דקות לפני שחולצים.  
  • התבנית היא לא תבנית קפיצית. אם אתם משתמשים בתבנית קפיצית אז תעטפו את הבסיס והדפנות החיצוניות בנייר כסף כפול בכדי שמים לא יחלחלו פנימה לעוגה.
  • אם אין קמח פיסטוק ניתן לטחון אותה כמות פיסטוקים ללא הקליפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.