קציצות ירק בתנור שנחטפות
מתכון קל ומהיר לארוחת ערב חלבית מפנקת שכל המשפחה תאהב, במיוחד הילדים!
קציצות ירק בתנור – מה קורה כאשר מאחדים בין הטוב משני עולמות של הירקות וגבינות? מקבלים מעדן נדיר שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון לקציצות ירק וגבינות רכות ואפויות בתנור המשלבות טעמים של מגוון רחב של ירק בריא וגבינות עשירות המשדרגות את הטעם ברמות.
לביבות ירקות בתנור שמכינים תוך דקות ספורות ובלי עבודה מתישה, רק מערבבים בקערה ושמים לאפייה לקבלת ארוחת ערב מענגת ומפנקת במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לביבות ירק
קציצות ירק בתנור שנחטפות
מתכון קל ומהיר לארוחת ערב חלבית מפנקת שכל המשפחה תאהב, במיוחד הילדים!
לדרג
כמות 40 קציצות
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
סיר בישול
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 3 תפוחי אדמה (בינוניים)
- 3 גזרים (מגורדים)
- 1 חופן פטרוזיליה
- ½ כוס גבינה צהובה (מגורדת)
- 2 כפות גבינה בולגרית (מגורדת - לא חובה)
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח (קורט - אם מוסיפים גבינה בולגרית אז להוסיף פחות מלח)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה
- מבשלים עד ריכוך את התפוחי אדמה בינוניים, ומוסיפים לקערה ומועכים.
- לאחר מכן מוסיפים מעל את הגזרים המגורדים, חופן פטרוזיליה, גבינות, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל שחור, ושמן.
- מערבבים היטב עם ידיים רטובות.
- עושים כדורים (פחות מכדור פינג פונג) ומתבלים עם שומשום (אם אוהבים).
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות ירק אפויות
אפשר עם כרובית במקום גזר? כרובית הולכת מעולה גם עם תפוח אדמה.. שווה לנסות. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על קציצות אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: איתי אהרון