| | | |

ספינג' מרוקאי מושלם

מתאים מאוד לחג החנוכה ומומלץ לכל מי שנמאס לו מסופגניות רגילות ורוצה לנסות משהו חדש. 
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
ספינג' מרוקאי, מתכון לספינג' מרוקאי

הספינג', למי שלא מכיר הוא סוג של סופגנייה עם חור באמצע. הוא מגיע אלינו מצפון אפריקה וזהו מאכל המקובל בקרב
יוצאי מרוקו וטוניס אשר מכינים אותו בגרסאות שונות. הספינג' המטוגן הוא בעל טעם מתוק, בחוץ יש לו מרקם מעט שרוף ובפנים מרקם בצקי והשילוב של הפריכות עם הבצקיות הוא פשוט מושלם.

באופן מסורתי אוכלים את הספינג' באירועים מיוחדים כמו בבית ההורים ביום של מחרת החתונה או בתקופה הסליחות של חודש אלול, כמו כן תוכלו לראות אותו באירועי חינה, במימונה או בכל אירוע חגיגי. כמובן, בתור אוכל המטוגן בשמן

ודומה מאוד לסופגניות, מתכון ספינג הוא  מתאים מאוד לחג החנוכה ומומלץ לכל מי שנמאס לו מסופגניות רגילות ורוצה לנסות משהו חדש.

אז הפעם נביא לכם את מתכון לספינג' מרוקאי של סבתא להנאתם של כל העדות, אלו אשר מכירים ואלו אשר רוצים לנסות דברים חדשים.

מתכון לספינג' מרוקאי
צילום: רונית וחניש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

ספינג' מרוקאי, מתכון לספינג' מרוקאי

ספינג' מרוקאי מושלם

מתאים מאוד לחג החנוכה ומומלץ לכל מי שנמאס לו מסופגניות רגילות ורוצה לנסות משהו חדש. 
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

מחבת לטיגון
מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½ 2 כפות שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

אופן ההכנה

  • יש לערבב וללוש היטב את כל המצרכים למעט אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק רך.
  • את הבצק נניח להתפחה במשך שעה.
  • לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים ונניח על מגש משומן או נייר אפייה לתפיחה נוספת.
  • את הספינג' נטגן בסיר עם שמן חם ועמוק.
  • לצורך הכנת הצורה המיוחדת את לוקחים כל כדור בצק ומבצעים תנועת מתיחה קלה ויוצרים את החור באמצעות האצבעות.
  • לאחר מכן נשים בשמן הרותח כאשר החלק העליון (שהיה למעלה בזמן ההתפחה).
  • יש לטגן משני הצדדים עד להזהבה וכאשר מוכן יש לפזר למעלה אבקת סוכר.

הערות וטיפים

ניתן להגיש את הספינג' בתוספת דבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: איך מכינים ספינג'

כמה זמן צריך לתפוח?
הבצק אמור להכפיל את עצמו, זה תלוי במזג האוויר בקיץ הבצק תופח יותר מהר.
הבצק אמור לצאת דביק?
כן קצת דביק הוא אמור להיות.
כמה התפחות בסך הכל?
פעמיים לפני החלוקה לכדורים, ופעם אחת לפני הטיגון.

 


הבמה כולה שלכם:
ספינג' מרוקאי
צילום: גלית פחימה

"מהממת שלי גם אני הכנתי היום!"
גלית פחימה

איך מכינים ספינג
צילום: רונית וחניש

"אין עלייך את אלופה גם אני הכנתי אותם!"
רונית וחניש


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: ספינג' מתכון מאת נועם זיגדון

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements