| | |

מתכון רולדה של סבתא הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם של פעם
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים

אין מתאים יותר לשבת מבורכת מרו‎לדה נוסטלגית שתקשט לכם את היום בזכרונות של ילדות עם טעמים מושלמים!

קבלו מתכון לרולדה של סבתא הכי טעימה שיש, שמכינים מטורט חלומי ברכות מושלמת, ומשודרגת בקרם שוקולד של פעם עם ציפוי גנאש מושחת ביותר.

רו‎לדה מדהימה ומרשימה במיוחד שתמיד תפתיע את המשפחה בחווית טעמים קלאסית עם ים של זכרונות בכל ביס!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

רולדת שוקולד מתכון רולדה
צילום: ורד כהן: "פשוט וגם הכי טעים!"

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מתכון רולדה של סבתא הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם של פעם
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן מעט
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לרולדה:

  • 4 ביצים L (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות שמן

לקרם שוקולד:

  • 4 כפות מים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ¼ כפות קקאו/שוקולית
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם מחמאה (או מרגרינה)

לגנאש:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 170מעלות אפיה.
  • נפריד את הביצים. נקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה (עד שמתקבל מרנג תפוח וחזק).
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף את החלמונים.
  • נמשיך להקציף על מהירות נמוכה ונוסיף קמח ושמן.
  • לצקת את הבלילה לתבנית (רצוי לדפוק את התבנית על מנת לקבל רולדה אחידה בגובה).
  • נאפה לעשרים דקות בזמן שהרולדה בתנור
  • נכין את קרם השוקולד - בקלחת נחמם את הסוכר עם המים ואז נוסיף שוקולית או קקאו ונערבב מעט
  • נוסיף קוביות שוקולד מריר ונערבב היטב עד שהשוקולד נמס.
  • נעביר ללהבה נמוכה ונוסיף מחמאה או מרגרינה.
  • נכבה את הגז ונמשיך לערבב עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  • כשהרולדה מוכנה נצנן מעט ונגלגל עם נייר האפיה (רצוי להכניס את הרולדה לשקית ולאטום את השקית לגמרי).
  • בזמן שהרולדה בשקית נכין את הגנאש.
  • בקלחת נחמם את השמנת להקצפה עם השוקולד, נערבב מעט עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  • להרכבת הרולדה - נפתח את הרולדה על משטח עבודה.
  • נמרח את קרם השוקולד ונגלגל שוב את הרולדה רק הפעם בלי נייר אפיה.
  • נניח את הרולדה על רשת ויוצקים מהגנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון רולדה של סבתא


שאלות נפוצות: רולדה של סבתא

אפשר להחליף את הקרם בקצפת חלבית?
אפשר בהחלט.
מתי הכי מתאים לגלגל את הרו‎לדה?
הטיפ הכי נכון הוא לגלגל את הרולדה כשהיא חמה עם נייר האפיה ומגבת ולהכניס לשקית אטומה. השקית שומרת גם על הלחות וגם על צורת הרולדה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: רולדה של סבתא – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?