בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש
בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש! הקינוח הכי טעים והכי מפנק שיש להגשה בכל אירוע חגיגי!
יש הרבה קינוחים מרשימים למראה, אבל קינוח מרשים ומפנק כמו בקלאוות אין. המרקם העשיר של הבקלאווה והטעם המתוק של הדבש הם חוויה שנהנים ממנה רק כשאוכלים בקלאווה.
אז אומנם ראש השנה כבר נגמר, אבל החגיגה נמשכת! כשרוצים להמתין לאורחים את הערב ולפנק אותם כמו שצריך מכינים בקלוואה עשירה שכל ביס ממנה חלום. מתכון נהדר למאפה בצק פילו שאין כמוהו, פשוט מתכון מושלם לקינוח מושלם עוד יותר!
ספר המתכונים של לבשל ולאפות עם ליטל
למה באמת כדאי לכם: בקלאווה
- קינוח פרווה שאפשר להגיש לאורחים לאחר ארוחה בשרית!
- קינוח מפנק במיוחד בזכות המרקם ושילוב הרכיבים המנצח!
- אין קינוח שיכול להתחרות בבקלאווה אמיתית ועשירה!
- מתכון קל וברור שכל אחד יכול להכין בלי בעיה!
שורה תחתונה: בקלאווה מתכון לאנשים שלא מתפשרים על איכות ורוצים לשמור על רמה גבוהה של אירוח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בקלאווה תפוחים ופיצוחים פרווה ברוטב דבש
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה דפי פילו
- 7-8 תפוחי גרנד סמיט
- 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
- ½ כוס אגוזי מלך
- ½ כוס פקאן טבעי
- ½ כוס פיסטוק
- 1 כף גדושה קינמון
- ¾ כוס סוכר
- גרידה מחצי לימון
- ½ כוס דבש
- ½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- תחילה נטפל בתפוחים - קולפים מן הקליפה ובפומפייה נגרד את התפוחים, נשים במסננת מעל קערה ונשהה למשך שעה להגרת הנוזלים
- לאחר כשעה נסחט מעט את התפוחים משאריות נוזלים ונעביר לקערת רחבה.
- לקערת התפוחים המגורדים נוסיף את יתר החומרים מלבד הדבש והמים הרותחים ואז נערבב היטב.
- נפתח חבילת דפי פילו, נשתמש כל פעם בשני דפים ואת השאר נכסה במגבת שלא יתייבשו.
- נניח דף פילו אחד על קרש חיתוך, נבריש בחמאת מומסת ונניח דף פילו נוסף מעליו, גם אותו נמרח בחמאה מומסת.
- נפרוס את שני הדפים שהנחנו אחד על השני לשניים לאורך.
- נניח כף גדושה מן התערובת על כל חצי שחתכנו בחלק הקרוב אלינו, נקפל משני הצדדים ונגלגל.
- נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לפני האפייה נמרח שוב את הבקלאווה בחמאה מומסת.
- נאפה ב-180 מעלות למשך 45-50 דקות.
- חשוב מאוד לתת אפייה טובה, ולא לפחד מצבע עמוק וכהה.
- נמיס חצי כוס דבש בחצי כוס מים רותחים ונשפוך מעל הבקלאווה כשהיא עוד חמה.
- אפשר לפזר פיסטוק גרוס מעל
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
הרם אפשר להקפיא את רולדות הבקלוואה לפני האפיה?
היי שלומית,
אכן כן, בהצלחה!
האם אפשר לעשות אותו קינוח עם שערות קדאיף? אם כן, באיזה כמות ואיך?
היי יעל,
האמת שלא ניסינו כך שיהיה לנו קשה להנחות אותך 🙂