חצילים מטוגנים משגעים! מכינים, מטגנים ומקפיאים ואז חימום בתנור כמו חדש.. והכי חשוב לא צריך להשרות את החציל!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.22 על ידי 41 דירוגים
חצילים מטוגנים שלא סופגים שמן! מתכון לחצילים מטוגנים משגעים ובריאים יותר, מהסוג שלא יצא לכם לטעום וכל רגע שתמתינו – חבל!
אוהבי החצילים יעידו שחצילים מטוגנים זה אחד המאכלים הממכרים שיש, הרבה מהם גם לא מרבים לאכול אותם בגלל שהם סופגים שמן ולפעמים יש תחושה שאוכלים יותר שמן מחציל. אז לא עוד! יש לנו מתכון של חצילים מטוגנים בפירורי לחם, שלא סופגים שמן!
מתכון שמכינים בקלות ובמהירות, והסוד הוא הקמח – חצילים מטוגנים בקמח , ביצה ופירורי לחם, כשהקמח בעצם חוסם את השמן מלהגיע לחציל ובכך החצילם לא סופגים שמן בכלל! אין מה לומר, אם הפסקתם לאכול חציל מטוגן בגלל השמן, זה הזמן לחזור ליהנות מהמעדן הזה ובגדול!
מכינים 3 קערות: קערה אחת עם קמח, קערה שניה עם 2 ביצים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור וקטשופ. קערה שלישית עם פירורי לחם.
טובלים בקמח, מנערים, טובלים בביצים ואז בפירורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק ומעבירים לרשת, אם מזהיב מהר להנמיך להבה, ואז כשמתקרר מקפיאים בקופסא ומחממים בתנור. כמו חדש!
הערות וטיפים
מטרת הקמח היא סגירה ואז לא נספג שמן.. מטרת השמן העמוק זה לקריספיות ואי ספיגת שמן.. לא צריך להשרות את החציל.. אפשר לוותר על אבקת המרק וקצת יותר מלח.. ואפשר להוסיף שן שום כתושה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חצילים מטוגנים
יאמי. אם איזה עוד ירקות אפשר?
זוקיני קישוא.
אם חובה לשים את הקטשופ?
לא.
חייב להקפיא?
לא.
זה לא הופך את זה למושי? רכרוכי משהו?
לא.
צילום: מלי מאירוב
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
מה זה משנה אם החציל לא סופג שמן אבל הקמח כן…? ?
היי סנדרה,
השכבה של הקמח היא דקה לעומת העובי ויכולת הספיגה של החציל. מדובר בכמות שמן קטנה.
בהצלחה 🙂
היוש…החצילים נאים יאמייייי….אפשר גם בנינגה גריל?
היי דליה,
אכן כן, בהצלחה 🙂