פסטרמה ביתית קלה להכנה
בציפוי חרדל דבש טעים!
בניגוד למה שחשבתם, הכנת פסטרמה ביתית מחזה עוף הוא תהליך קל ומומלץ ביותר, במיוחד כשהיא כל כך טעימה.
מתכון לפסטרמה ביתית שמכינים מנתח חזה הודו או חזה עוף ומצפים בתערובת חרדל ודבש שמשדרגת את הטעם ברמות!
אז בפעם הבאה שרוצים לקנות מהסופר, חושבים פעמיים ומכינים בבית פסטרמה הודו או פסטרמה עוף ביתית עם כל הטעם, וללא כל החומרים הלא רצויים.
פסטרמה ביתית מחזה עוף/הודו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 750 גרם חזה הודו או חזה עוף (עד 1 ק"ג )
- 3 כוסות מים (720 מ"ל)
- 3 כפות שטוחות מלח
לציפוי:
- 1 כף חרדל גרגירים
- 2 כפות דבש
- 1 ½ כפות שמן זית
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוקה
- 1 כף פפריקה שטוחה
אופן ההכנה
- נשרה את חזה ההודו או עוף במים עם מלח במשך לילה - המים אמורים לכסות את הנתח.
- אחרי השרייה, נוציא את הנתח מהמים ונשטוף במי ברז. נייבש בעזרת מגבות נייר. מחממים תנור ל-200 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם!)
- בינתיים ניקח תבנית קטנה ונערבב בקערית את כל חומרי הציפוי.
- נמרח את הציפוי על הנתח מכל הכיוונים, ואז נניח ישירות על התבנית ונכניס לתנור לרבע שעה.
- נכבה את התנור עם בשר בפנים ונשאיר אותו להתקרר לחלוטין. עדיף לעשות בערב כך שאפשר להשאיר בתנור עד הבוקר.
הערות וטיפים
טיפים להצלחה
- אפשר לשלב בציפוי כל מה שאוהבים.
- חשוב לא לדלג על שלב ההשרייה כי הבשר עלול לצאת תפל מבפנים
- חזה הודו מאוד עדין ומתייבש בקלות, לכן משתדלים לא להשאיר את הפסטרמה יותר מדי זמן בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פסטרמה ביתית
רק רבע שעה בתנור? אחרי רבע שעה לכבות תנור ולהשאיר בשר בפנים. הוא עדיין מתבשל בפנים אפילו שהתנור מכובה. |
איך יצרת את הצורה המלבנית כשהנתח לפני האפייה, הוא די שטוח? לקחים תבנית קטנה כזו ומכניסים אליה את כל החתיכה. ואז בתנור זה גם מתכווץ. |
כמה זמן מחזיק במקרר? כשבוע. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הפוסט המקורי: מתכון לפסטרמה ביתית – זהר עברו
הכנתי יצא מושלם,תודה על השיתוף
היי יעל,
מעולה, שמחים מאוד שנהנית מהפסטרמה 🙂
קל מאוד להכנה
טעים מאוד
מומלץ ביותר
היי נלי,
שמחים מאוד שנהנית מהפסטרמה 🙂
במתכון של הםסטרמה הביתית,
בסעיף 1 כתוב : "עוף במים על מלח במשך לילה".
האם זה אכן מים *על* מלח (מה הכוונה)?
או מים עם מלח (איזו כמות מלח?)?
היי נחמיה,
סליחה על הבלבול, הכוונה למים עם מלח.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב,מה זה להשרות על מים ומלח?צורת ההשריה אינה מובנת לי?
היי עדנה,
יש להשרות את נתח העוף במים עם מלח ולכסות כך שכל הנתח במים.
בהצלחה 🙂
לא הבנתי ההודו נצלה רק רבע שעה בתנור??????
יכול להיות שלא מוכן
היי מלי,
הנתח עובר השרייה של לילה שלם של מים עם מלח. המלח סוג של "מבשל אותו". לאחר מכן, יש אפייה של רבע שעה בחום גבוה ומשאירים את הנתח בתנור במשך שעות עד שיתקרר לחלוטין.
השלבים האלה מספיקים כדי לבשל את העוף בישול מלא.
בהצלחה 🙂