תבשיל אסאדו בתנור רך, קל ומטריף חושים
טוב, הפעם באמת הגזמנו…. למרות שהחגים מאחורינו לרגע לא חשבנו לוותר על הכנת מנה מהממת, חגיגית, יפהפייה והכי חשוב טעימה בטירוף, מיוחדת במינה ולא קשה להכנה..
אז קבלו מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר! בישול איטי שימיס את כל הטוב הזה ויוכיח לכם שהסבלנות משתלמת…
סיר אחד, תבנית אחת, שפע ירקות מעולים, תיבול מנצח ומעל הכל – נתחי בשר עסיסיים ומהממים, מלאי רכות שתימס לכם בפה מרוב עונג!
אין מושלם מאשר לקבל את החורף עם תבשיל אסאדו מטריף חושים בהכנה קלה, קדירה מהבילה, צבעונית ומלאת ארומה משכרת, שיגרום לכל השכנים לדפוק לכם בדלת…
למה באמת כדאי לכם: תבשיל אסאדו
- מקבלים את החורף עם קדירת אסאדו מהבילה ומהממת
- מנה חגיגית, יפהפייה והכי חשוב טעימה בטירוף, מיוחדת במינה ולא קשה להכנה
שורה תחתונה: תבשיל אסאדו הכי טעים שתכינו בחיים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? תבשיל אסאדו בתנור
תבשיל אסאדו בתנור רך, קל ומטריף חושים
ציוד
המצרכים
- 2 קילו אסאדו חתוך מרובעים גסים (לבקש מהקצב! כאן זה ללא עצם, ככה הוא יותר שומני רק תבדקו שלא נותנים לכם רק שומן ופחות בשר)
- שמן זית
- 2 בטטות חתוכות גס (אם אין בטטות – אפשר לשים יותר תפוחי אדמה או פטריות וערמונים)
- 3 תפוחי אדמה חתוכים עם קליפה
- 2 בצלים חתוכים גס
- 6 בצלצלי שאלוט
- 5 ענפי טימין
- 3 ענפי רוזמרין
- 1 ראש שום מפורק עם קליפה או שלם
- ⅓ כוס סויה
- ⅓ כוס סילאן
- ¾ כוס מים
- כפית מלח
- כפית כורכום
- כפית פפריקה מתוקה
- ½1 כפיות פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את הבשר במחבת עם טיפה שמן זית וצורבים כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים (חובה)
- לוקחים סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור או תבנית ומניחים את הבטטות, תפוחי האדמה, הבצלים, השאלוט, הטימין, הרוזמרין וראש שום מפורק. מניחים את האסאדו שטיגנו מעל הירקות.
- מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן והמים, מלח, כורכום ופפריקה מתוקה ושופכים על כל הסיר. מפזרים פלפל שחור על הבשר מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור 150 מעלות למשך 4-5 שעות, אפייה רגילה לא טורבו
- לבדוק אם חסרים מים ולהוסיף קצת. לאחר 4 שעות בודקים אם הבשר נמס ורך – אם לא מספיק אין בעיה לתת לו להיות עוד שעה שעתיים בתנור אבל להנמיך את הטמפרטורה. כשהבשר מוכן מסירים את המכסה ואופים עוד כמה דקות לקבלת צבע שחום ומגרה
שאלות נפוצות: תבשיל אסאדו בתנור
אפשר גם אסאדו עם עצם? בטח |
האם יעבוד גם עם בשר צלי כתף מספר 4? נראה לי שכן, וגם עם אוסובוקו, בשר שריר ובשר מספר 8 |
במה אפשר להחליף את הסויה? אפשר סילאן עם פפריקה ביחד, או עוד מלח וכף סילאן עם כף רכז רימונים |
מה במקום סילאן? טריאקי או קצת דבש עם ברביקיו |
אפשר אחרי הצריבה לשים על פלטה 4 שעות? כן, אבל לכסות היטב ולבדוק שלא נשרף מלמטה. אפשר כל הלילה כמו חמין על חום נמוך |
אפשר לבשל העל הגז במקום בתנור? כן, אפשר לבשל בסיר על אש נמוכה כמה שעות עד שיוצא רך רך |
אפשר להכין יום קודם, להכניס למקרר ללילה ולמחרת לתנור? כן כמובן. |
הירקות לא מתפרקים באפייה כ"כ ממושכת? לא, הם חתוכים גס ויוצאים רכים וטעימים מאוד. |
הבמה כולם שלכם:
"עשיתי ונהנינו מאוד, תודה על מתכון מטריף חושים"
אתי שחר
"וואי, יצא מעולה בשנייה נגמר"
רחל אדיב כבביה
"סיר אליפות, תודה על מתכון מושלם"
חיה כהן עמר
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב
יש אפשרות לפחות שעות
היי מיטל,
אפשר לאפות ב-160 או 170 מעלות למשך שלוש שעות במקום.
בהצלחה 🙂
אני מכין עם יין – יוצא פצצה.
היי דוד,
מסכימים לגמרי, תודה ששיתפת אותנו 🙂
כמה יין? זה במקום המים או בנוסף?
היי אילנה,
חצי כוס-כוס יין אדום.
בהצלחה 🙂