מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר! סיר אחד, תבנית אחת, שפע ירקות, תיבול מנצח ומעל הכל – נתחי בשר עסיסיים ורכים שיימסו לכם בפה!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
טוב, הפעם באמת הגזמנו…. למרות שהחגים מאחורינו לרגע לא חשבנו לוותר על הכנת מנה מהממת, חגיגית, יפהפייה והכי חשוב טעימה בטירוף, מיוחדת במינה ולא קשה להכנה..
אז קבלו מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר! בישול איטי שימיס את כל הטוב הזה ויוכיח לכם שהסבלנות משתלמת…
סיר אחד, תבנית אחת, שפע ירקות מעולים, תיבול מנצח ומעל הכל – נתחי בשר עסיסיים ומהממים, מלאי רכות שתימס לכם בפה מרוב עונג!
אין מושלם מאשר לקבל את החורף עם תבשיל אסאדו מטריף חושים בהכנה קלה, קדירה מהבילה, צבעונית ומלאת ארומה משכרת, שיגרום לכל השכנים לדפוק לכם בדלת…
מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בתנור, הלהיט ששבר את הרשת, שיגרום לכם לצרוח מאושר! סיר אחד, תבנית אחת, שפע ירקות, תיבול מנצח ומעל הכל – נתחי בשר עסיסיים ורכים שיימסו לכם בפה!
2קילו אסאדו חתוך מרובעים גסים(לבקש מהקצב! כאן זה ללא עצם, ככה הוא יותר שומני רק תבדקו שלא נותנים לכם רק שומן ופחות בשר)
שמן זית
2בטטות חתוכות גס(אם אין בטטות – אפשר לשים יותר תפוחי אדמה או פטריות וערמונים)
3תפוחי אדמה חתוכים עם קליפה
2בצלים חתוכים גס
6בצלצלי שאלוט
5ענפי טימין
3ענפי רוזמרין
1ראש שום מפורק עם קליפה או שלם
⅓כוססויה
⅓כוססילאן
¾כוסמים
כפיתמלח
כפיתכורכום
כפיתפפריקה מתוקה
½1כפיותפלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את הבשר במחבת עם טיפה שמן זית וצורבים כל פעם כמה חתיכות עד לקבלת צבע מגרה מכל הכיוונים (חובה)
לוקחים סיר רחב או רוסטר שמתאים לתנור או תבנית ומניחים את הבטטות, תפוחי האדמה, הבצלים, השאלוט, הטימין, הרוזמרין וראש שום מפורק. מניחים את האסאדו שטיגנו מעל הירקות.
מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן והמים, מלח, כורכום ופפריקה מתוקה ושופכים על כל הסיר. מפזרים פלפל שחור על הבשר מכסים במכסה או בנייר כסף ומכניסים לתנור 150 מעלות למשך 4-5 שעות, אפייה רגילה לא טורבו
לבדוק אם חסרים מים ולהוסיף קצת. לאחר 4 שעות בודקים אם הבשר נמס ורך – אם לא מספיק אין בעיה לתת לו להיות עוד שעה שעתיים בתנור אבל להנמיך את הטמפרטורה. כשהבשר מוכן מסירים את המכסה ואופים עוד כמה דקות לקבלת צבע שחום ומגרה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: מלי מאירוב
שאלות נפוצות: תבשיל אסאדו בתנור
אפשר גם אסאדו עם עצם? בטח
האם יעבוד גם עם בשר צלי כתף מספר 4? נראה לי שכן, וגם עם אוסובוקו, בשר שריר ובשר מספר 8
במה אפשר להחליף את הסויה? אפשר סילאן עם פפריקה ביחד, או עוד מלח וכף סילאן עם כף רכז רימונים
מה במקום סילאן? טריאקי או קצת דבש עם ברביקיו
אפשר אחרי הצריבה לשים על פלטה 4 שעות? כן, אבל לכסות היטב ולבדוק שלא נשרף מלמטה. אפשר כל הלילה כמו חמין על חום נמוך
אפשר לבשל העל הגז במקום בתנור? כן, אפשר לבשל בסיר על אש נמוכה כמה שעות עד שיוצא רך רך
אפשר להכין יום קודם, להכניס למקרר ללילה ולמחרת לתנור? כן כמובן.
הירקות לא מתפרקים באפייה כ"כ ממושכת? לא, הם חתוכים גס ויוצאים רכים וטעימים מאוד.
הבמה כולם שלכם:
"עשיתי ונהנינו מאוד, תודה על מתכון מטריף חושים"
אתי שחר
צילום: אתי שחר
"וואי, יצא מעולה בשנייה נגמר"
רחל אדיב כבביה
צילום: רחל אדיב כבביה
"סיר אליפות, תודה על מתכון מושלם"
חיה כהן עמר
צילום: חיה כהן עמר
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
יש אפשרות לפחות שעות
היי מיטל,
אפשר לאפות ב-160 או 170 מעלות למשך שלוש שעות במקום.
בהצלחה 🙂
אני מכין עם יין – יוצא פצצה.
היי דוד,
מסכימים לגמרי, תודה ששיתפת אותנו 🙂
כמה יין? זה במקום המים או בנוסף?
היי אילנה,
חצי כוס-כוס יין אדום.
בהצלחה 🙂