מעדן נדיר בקלי קלות: ריבת בצל מהממת ומתקתקה (ללא סוכר לבן!)
קצת דמעות, והרבה סבלנות, ויש לכם ריבת בצל מופלאה ושחומה שהיא פשוט מעדן לכל מביני עניין… מתכון קליל למדי שדורש כמה שעות בישול על אש קטנה, ואת הדמעות יחליף אושר גדול וטעם מתקתק ורך של בצל מקורמל ונמס בפה, עם טאצ' של סילאן קסום וצ'ילי אקזוטי. מושלם עם כבד צלוי, פטה כבד קצוץ, בכריך עשיר, בשרים, פסטות ועוד
ריבת בצל מהממת ומתקתקה (ללא סוכר!)

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/מארי- ווני icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של מארי ווני[/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: מתכון לריבת בצל
- קצת דמעות, הרבה סבלנות של בישול ארוך ואושר גדול בפה
- ריבת בצל מתכון בטעמים מופלאים ומתקתקים של בצל מקורמל ונמס בפה, עם טאצ' סילאן קסום וצ'ילי אקזוטי
- ריבת בצל מופלאה ושחומה שהיא פשוט מעדן לכל מביני עניין…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם! דרגו את המתכון כאן
איך מכינים ריבת בצל ?

ריבת בצל מהממת ומתקתקה (ללא סוכר!)
המצרכים
- 6 בצלים ענקיים
- שמן זית לטיגון
- ½ כוס סילאן
- ¼ כוס דבש
- 3 כפות לימון
- ¼ כוס צ'ילי (נוזל צ'ילי מבקבוק)
- קצת מלח
- 2 כפיות פלפל שחור
- אפשרי קצת בלסמי
אופן ההכנה
- לטגן הכל בסיר נון סטיק על אש קטנה כ-3 שעות , לערבב כל פעם בעדינות ולבשל עד שהנוזלי מצטמצמים. לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם
הערות וטיפים
- הסילאן והדבש מחליפים את הסוכר, מה שנותן לריבה טעם מיוחד יותר ועשיר יותר
- נשמרת לאורך זמן כמו ריבה רגילה שמכינים בבית
[adinserter block="4"]


רק עוד דבר אחד אחרון!
המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל אומרים שכל ארוחה עיקרית צריכה תוספת נהדרת. מה הולך ליד אתם שואלים?

אבקש לשאול 2 שאלות:
1. האם לכסות בסיר?
2. שמן לטיגון, משמעו קודם לטגן את הבצל ולהשחימו ורק אחר כך להוסיף את שאר החומרים?
או כל החומרים + השמן, כבר מההתחלה?
אשמח לתשובות.
היי מיכל,
נשמח לענות על שאלותייך:
1. לא, אין צורך. נרצה שהנוזלים יתאדו לאט לאט.
2. קודם לטגן ולהשחים.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂
שאלה.
כתוב שאפשר קצת חומץ בלסמי?
האם חובה?
ואם אשים, אז כמה לדעתך?
היי מיכל,
אפשר קצת, 2-3 כפות, אבל לא חובה.
בהצלחה 🙂
שאלה.
התכוונת לצילי, נוזל, צ'ילי מתוק?
היי מיכל,
נכון, רוטב צ'ילי מתוק.
בהצלחה 🙂