Go Back
מתכון למרק עדשים

מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!

מרק עדשים ירוקות יפנק אתכם במעדן חורפי אמיתי, בריא ומזין, עשיר בירקות עסיסיים, מתובל היטב, וטעים ברמות אחרות. מושלם לצד לחם טרי, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד
ציון 4.35 על ידי 26 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות (להשרות לפחות שלוש שעות)
  • בצל גדול ( קצוץ גס)
  • 1 גזר (חתוך לפרוסות גסות)
  • 5 שיני שום (שלמות uקלופות)
  • צרור קטן שמיר (אפשר קפוא)
  • צרור קטן פטרוזיליה (אפשר קפוא)
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם (לא חובה)
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • קרוטונים

אופן ההכנה

  • בסיר לחץ או רגיל לשים 4 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף גזר וירק,
  • להוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים, להוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף, לערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, לערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
  • להרתיח קומקום 2 ליטר מים ולצקת לסיר ולבשל 40 דקות, אחרי 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, לפתוח מכסה, ולמעוך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי
  • מי שאוהב יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.