מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!
לא כולם אוהבים חורף, אבל אין כמעט מי שלא אוהב את שפע המרקים המהממים שהוא מביא איתו…
ואם כבר מדברים על מרק חורפי, אין אולטימטיבי יותר מאשר מרק עדשים ירוקות חם ומנחם, מהביל וקליל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב.
מתכון למרק עדשים ירוקות שאנחנו מביאים לכם כאן הוא לגמרי מעדן חורפי אמיתי – גם בריא וגם מזין, גם מלא בעושר של ירקות עסיסיים, גם סמיך ומתובל היטב, והכי הכי – טעים ברמות אחרות, והכי מתאים לשתות אותו לאט לאט לצד פרוסת לחם טרייה, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד…
למה באמת כדאי לכם: מרק עדשים מתכון
- שתו אותו לאט לאט לצד פרוסת לחם טרייה, קרוטונים פריכים או לגמרי לבד…
- חרף חם וטעים עם מרק עדשים ירוקות מנחם ומהביל שיעשה לכם חם בבטן וטוב על הלב
שורה תחתונה: נזיד עדשים – מעדן חורפי אמיתי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מרק עדשים ירוקות
מרק עדשים ירוקות בריא, עשיר וחורפי!
המצרכים
- 2 כוסות עדשים ירוקות (להשרות לפחות שלוש שעות)
- בצל גדול ( קצוץ גס)
- 1 גזר (חתוך לפרוסות גסות)
- 5 שיני שום (שלמות uקלופות)
- צרור קטן שמיר (אפשר קפוא)
- צרור קטן פטרוזיליה (אפשר קפוא)
- 4 כפות שמן
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- קצת אבקת מרק עוף או ציר מרק בקר לטעם (לא חובה)
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- קרוטונים
אופן ההכנה
- בסיר לחץ או רגיל לשים 4 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שקיפות ולהוסיף גזר וירק,
- להוסיף את העדשים מסוננות מנוזלים, להוסיף את התבלינים, אבקת מרק עוף, לערבב ולבסוף להוסיף רסק עגבניות, לערבב מדי פעם כדי שלא ייחרך.
- להרתיח קומקום 2 ליטר מים ולצקת לסיר ולבשל 40 דקות, אחרי 10 דקות וכאשר הלחץ בסיר יורד, לפתוח מכסה, ולמעוך חלקית או הכל בבלנדר מוט חשמלי למרקם הרצוי
- מי שאוהב יכול להוסיף בעת ההגשה קצת קרוטונים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!