חציל אפוי בתנור - קליל, בשרני וריחני

תגידו, אפשר להעביר שבת בלי איזה חציל טוב? נכון, שלא? אז הפעם פינקנו אתכם באמת עם אחד המתכונים המצוינים של חציל קלוי בתנור שלא תרצו לוותר עליו אף פעם על שולחן השבת שלכם.
נכון שאפשר להכין חצילים באלפי סגנונות והם טעימים כמעט בכל מצב, אבל כאן – חציל קלוי בתנור יוצא מושלם בעיקר בזכות רוטב מופלא ועשיר שמערבב קצת סחוג, קצת לימון, קצת סילאן ושום ועוד מרכיבים נהדרים נוספים
והתוצאה הסופית – מנת חציל אפוי נהדרת ורכה, בשרנית וריחנית שתעשה לכם סופ"ש טעים ומפנק לצד חלה טרייה, טחינה רעננה או לגמרי לגמרי לבד

למה באמת כדאי לכם: חציל בתנור מתכון
- מתכון חצילים בתנור – אחד ה-מתכונים של חציל אפוי בתנור שלא תרצו לוותר עליו בשולחן השבת שלכם.
- מנת חציל בתנור נהדרת ורכה, בשרנית וריחנית שתעשה לכם סופ"ש טעים
שורה תחתונה: בזכות רוטב מופלא ועשיר שעושה את כל ההבדל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? פרוסות חצילים בתנור

חציל אפוי בתנור - קליל, בשרני וריחני
המצרכים
- 1-2 חצילים שטופים חתוכים לפלחים עגולים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- לרוטב:
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- מעט מלח
- פלפל שחור
- כפית סילאן
- ½ כפית חרדל דיז'ון
- ½ כפית סחוג חריף
- פטרוזיליה חתוכה דקה דקה
- 2 גבעולי בצל ירוק או עירית
- 2 שיני שום פרוסים דק
אופן ההכנה
- נכין תבנית עם נייר אפייה ונניח את כל פרוסות החציל,
- נערבב 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה, 1/4 כפית פלפל שחור ונבריש עם מברשת סילקון כל פלח חציל משני הצדדים עם התערובת שבצלוחית.
- נכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה. נוציא מהתנור ונקרר.
- נשקשק היטב את כל חומרי הרוטב, נעביר את החצילים לקערה ונזלף עם הרוטב מסביב. נפזר ונעטר את החצילים בפטרוזיליה, בצל ירוק או עירית ושום פרוס וניתן לטעמים להיספג.

רק עוד דבר אחד אחרון!
יש מאכלים שמכינים בצד בכלום זמן וכשהמחמאות מגיעות בהמוניהן שוכחים מהמנה העיקרית!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: צביה אורן
האם צריך לקלוף את החציל לגמרי או זברה פסים ולהמליח ולהמתין או ישר לשים בתנור?
היי אוה,
אין צורך לקלף את החציל 🙂