בורקס בשר ברוטב פטריות
בורקס בשר ברוטב פטריות – מנה נוסטלגית המעלה זיכרונות מבית ומביאה את הבורקס החם של אימא אליכם אל שולחן הארוחה!
כמעט כולנו גדלנו על עשרות מתכונים של אמא ושל סבתא, אבל יש מתכון אחד שכמעט אין בית שפסח עליו והוא מתכון לבורקס בשר עם רוטב פטריות. יש דרכים רבות להכין את הבורקס הזה, אבל המתכון הזה הוא הקרוב ביותר שיש לטעם מבית.
מתכון בורקס מבצק עלים במילוי בשר עם רוטב פטריות מפנק מעל שאפשר להגיש בתור מנה עיקרית וגם בתור מנה ראשונה. בורקס בשר טעם עם ארומה נוסטלגית, שיהיה קשה, אבל ממש קשה לוותר עליו!
למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון מדויק ומושלם לבורקס עם טעם נוסטלגי!
- מתכון שמכינים בקלות רבה ולא דורש עבודה מאומצת!
- מנה שיכולה לעמוד בפני עצמה או לצד כל תוספת שמתחשק!
- מנה עשירה וחגיגית שמשדרגת את אווירת השבת ומייחדת אותה!
שורה תחתונה: לנוסטלגיות יש זכויות ראשונים, ולמנה זו הזכות להיות בראש הרשימה! טעימה שחובה להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בורקס בשר ברוטב פטריות
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
- בשר טחון (400 גרם)
- 1 צרור כוסברה (לקצוץ)
- ½ כוס צנוברים (קלויים במחבת)
- 1 בצל (לקצוץ)
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
להכנת רוטב הפטריות:
- 1 חבילה פטריות חתוכות ( לפרוסות 250 גרם - אפשר גם משימורים)
- 1 בצל (לקצוץ)
- 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח (קורט )
- 1 כוס מים
לעיטור הבורקס:
- 1 ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבשר במחבת:
- נתחיל בטיגון הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
- נוסיף למחבת את הבשר ונפורר אותו בעזרת מזלג.
- נוסיף פנימה את התבלינים לערבב טוב טוב ונמשיך לפורר את הבשר.
- מוסיפים את הכוסברה ואת הצנוברים ומטגנים למשך דקה עד שהבשר מתחיל לקבל צבע אפור.
- נכבה את הגז ונצנן את הבשר.
הכנת הבורקס:
- את הבצק עלים נפרוס על השיש ונחתוך לריבועים כדי שנקבל בורקסים משולשים.
- עכשיו במרכז כל ריבוע שחתכנו נשים כף נדיבה מהבשר, ונסגור לצורת משולש.
- אם בא לכם בורקס בצורת חילזון, תחתכו לאורך רצועה עבה.
- שימו לכל האורך בשר ותסגרו לצורה של נקניק ואז ללפף לצורת חילזון.
- לשים נייר אפיה בתבנית אפייה ולסדר את הבורקסים בה.
- נשבור ביצה בקערית לטרוף ולהבריש את הבורקסים ומעל לפזר שומשום.
- לתנור אפיה שחיממנו מראש על 180 מעלות נכניס את הבורקסים ונאפה במשך כ 30 דקות (קו למעלה קו למטה).
הכנת רוטב פטריות:
- קודם כל חשוב לשטוף את הפטריות היטב ולסנן אותן מהמים.
- נתחיל עם הטיגון: לשים 4 כפות שמן (קנולה/זית) בסיר ולטגן תחילה את הבצל עד לצבע זהוב.
- מיד אחר כך להוסיף את הפטריות, שקית רוטב הפטריות, כוס מים וגם לא לשכוח את התבלינים.
- את הכל מביאים לרתיחה ושהרוטב ייצא סמיך.
- לפני ההגשה, את הרוטב שקיבלנו ניצק על הבורקס.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Meri Sharabi
מה זה "שקית רוטב פטריות"? לא מובן
היי רחל,
הכוונה לשקית של חברות כמו קנור שמייצרות רטבים בצורת אבקה.
את יכולה להכין רוטב פטריות בעצמך אם את לא מעוניינת לקנות מוצר כזה באופן הבא:
מצרכים:
250 גרם פטריות, פרוסות
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה קמח (אפשר גם ללא גלוטן)
1/4 כפית מלח
1/4 פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
3 כפות שמן
1 כפית סילאן
1 כוס מים
1. מטגנים את הבצל על אש בינונית עם קורט מלח עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את הפטריות, מגבירים לאש גבוהה ומטגנים חמש דקות עד שהן משחימות.
3. מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה נוספת.
4. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה. לערבב כל הזמן.
5. מוסיפים את התבלינים והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים.
6. מוסיפים את הסילאן, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי דקה תוך כדי ערבוב עד שרוטב הפטריות מסמיך.
בהצלחה 🙂