Go Back
+ servings
בורקס בשר ברוטב פטריות

בורקס בשר ברוטב פטריות

 זיכרונות מבית הילדות, הבורקס החם של אימא, בורקס מבצק עלים במילוי בשר.
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
כמות 10 בורקסים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

מחבת בינונית
תבנית אפיה

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
  • בשר טחון (400 גרם)
  • 1 צרור כוסברה (לקצוץ)
  • ½ כוס צנוברים (קלויים במחבת)
  • 1 בצל (לקצוץ)
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)

להכנת רוטב הפטריות:

  • 1 חבילה פטריות חתוכות ( לפרוסות 250 גרם - אפשר גם משימורים)
  • 1 בצל (לקצוץ)
  • 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (קורט )
  • 1 כוס מים

לעיטור הבורקס:

  • 1 ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה

הכנת הבשר במחבת:

  • נתחיל בטיגון הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
  • נוסיף למחבת את הבשר ונפורר אותו בעזרת מזלג.
  • נוסיף פנימה את התבלינים לערבב טוב טוב ונמשיך לפורר את הבשר.
  • מוסיפים את הכוסברה ואת הצנוברים ומטגנים למשך דקה עד שהבשר מתחיל לקבל צבע אפור.
  • נכבה את הגז ונצנן את הבשר.

הכנת הבורקס:

  • את הבצק עלים נפרוס על השיש ונחתוך לריבועים כדי שנקבל בורקסים משולשים.
  • עכשיו במרכז כל ריבוע שחתכנו נשים כף נדיבה מהבשר, ונסגור לצורת משולש.
  • אם בא לכם בורקס בצורת חילזון, תחתכו לאורך רצועה עבה.
  • שימו לכל האורך בשר ותסגרו לצורה של נקניק ואז ללפף לצורת חילזון.
  • לשים נייר אפיה בתבנית אפייה ולסדר את הבורקסים בה.
  • נשבור ביצה בקערית לטרוף ולהבריש את הבורקסים ומעל לפזר שומשום.
  • לתנור אפיה שחיממנו מראש על 180 מעלות נכניס את הבורקסים ונאפה במשך כ 30 דקות (קו למעלה קו למטה).

הכנת רוטב פטריות:

  • קודם כל חשוב לשטוף את הפטריות היטב ולסנן אותן מהמים.
  • נתחיל עם הטיגון: לשים 4 כפות שמן (קנולה/זית) בסיר ולטגן תחילה את הבצל עד לצבע זהוב.
  • מיד אחר כך להוסיף את הפטריות, שקית רוטב הפטריות, כוס מים וגם לא לשכוח את התבלינים.
  • את הכל מביאים לרתיחה ושהרוטב ייצא סמיך.
  • לפני ההגשה, את הרוטב שקיבלנו ניצק על הבורקס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.