| |

פיתות במחבת עם עשבי תיבול

פיתות ביתיות במחבת, עשירות בירק וטעימות. מתכון קל לפיתות שמשדרגות כל ארוחה!
בהשראת: יפה וקס ברקו
ציון 4.44 על ידי 81 דירוגים
פיתות חלביות ORIGINAL

פיתות, לאפות, שמכינים במחבת! מחפשים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם עם פית‎ות משגעות שתמיד יוצאות טעימות? אז הגעתם למתכון הנכון!

קבלו מתכון לפיתות חלביות או לאפות מושלמות שמכינים במחבת עם שלל ירק. הפיתות יוצאות מעט קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שקשה להחליט איזה חלק בהן טעים יותר!

פי‎תות טעימות שהכי קל להכין ומשדרגות כל ארוחה רגילה לארוחה מפנקת במיוחד. פיתות או לאפות – איך שלא תקראו להן, חובה להכין בהקדם ובטח שחובה להכין בשבועות!

 

ספר המתכונים של יפה וקס ברקו

 

פיתות חלביות
צילום: רותי שמש

למה באמת כדאי לכם: פיתות חלביות

  • פי‎תות מדליקות שמכינים במהירות במחבת וחוסכים זמן אפייה!
  • פי‎תות כל כך טעימות שכל תוספת ליד היא ממש תירוץ!
  • מתכון פשוט כל כך שאפשר להכין גם בימים עמוסים!
  • פי‎תות, לאפות, מושלמות לשדרוג אווירת השבת!

 

שורה תחתונה: ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום. הפיתות האלה ישדרגו לכם את הבוקר והיום כולו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

פיתות חלביות
צילום: יפה וקס ברקו
פיתות חלביות
צילום: יפה וקס ברקו

 

פיתות חלביות
צילום: יפה וקס ברקו
פיתות חלביות ORIGINAL

פיתות במחבת עם עשבי תיבול

פיתות ביתיות במחבת, עשירות בירק וטעימות. מתכון קל לפיתות שמשדרגות כל ארוחה!
ציון 4.44 על ידי 81 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה וקס ברקו

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כוס מים (חמימים)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 2 חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי סלרי, עלים של בצל ירוק)
  • 1 כפית בזיליקום

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
  • שמים את הבצק למנוחה של 50 דקות בערך, ואז קורצים 15 כדורים.
  • מחממים מחבת במעט שמן על להבה בינונית עד קטנה. פותחים כל כדור בעזרת כרית כף היד.
  • שמים במחבת ומטגנים עד להשחמה. (על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף).
  • מטגנים בערך 2 דקות כל צד. וממשיכים באותה שיטה לכל הכדורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
פיתות חלביות
צילום: יפה וקס
פיתות חלביות
צילום: יפה וקס ברקו

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: פית‎ו‎ת חלביות -Yafa Vakes-berko

Similar Posts

52 Comments

  1. 5 stars
    יצאו לי דמוי-פיתות בטעם נהדר!
    הבצק יצא לי מאד "דביקי" ולא הצלחתי ליצור כדורים.
    איפה טעיתי?

    1. היי שרה!
      קשה לומר איפה טעית, אבל אולי בפעם הבאה שאת מכינה אפשר לשים פחות מים ותראי איך יוצא לך. אנחנו מניחים שזה יסתדר 🙂
      בהצלחה!

  2. 5 stars
    את מה להקפיא?? לא נשאר פרור… טרפו הכל!
    תודה על המתכון הטעים ממש, ויותר מזה שזה מזונות ולא המוציא.
    ממש ממש טעים, מכינה פעם שניה, הפעם כמות כפולה, אולי ישאר מה להקפיא 🙂

  3. 5 stars
    נשמע מהמם אנסה בהחלט …ועוד משו…תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים!! התמונה של הפיתות משגעתרק ממנה אפשר להבין שהמתכון איכותי!

    1. אפשר כל עוד המרקם של היוגורט סולידי ודומה לשמנת חמוצה ולא נוזלי מדי. רק מעט שמן שלא יידבק. בהצלחה!

    1. היי הילה, אפשר לאפות למרות שהטיגון לא ממש מוסיף קלוריות בעיוון שנעשה עם טיפת שמן ולא מעבר. בהצלחה!

      1. הכנתי היה טעים מאוד
        האם אפשר להכין עם קמח שקדים ושמרים?שיהיה דל פחמימה
        אני הכנתי עם קמח חיטה וקמח שיפון מלא חצי חצי יצא מוצלח מאוד

      2. היי צילה!
        מעולה, ממש שמחים שיצא טעים מאוד 🙂
        אם את רוצה להכין מקמח שקדים, אז אנחנו ממש ממליצים להוסיף 4 כפות אבקת זרעי פסיליום האסק (psyllium husk) על כל כוס קמח.
        בהצלחה רבה, ואת כמובן מוזמנת לעדכן איך יצא 🙂

    1. היי אילה, את כל המצרכים ללוש ביחד, הפיתה היא חלבית והשמנת חמוצה והירק הן חלק מהבצק. בהצלחה!

  4. נראה ממש מדהים וטעים.רציתי לשאול בבקשה אם ניתן לוותר על השמרים? ואם לא באילו שמריםלהשתמש ובכמה? תודנ ושבת שלום.??

    1. היי נירה, אפשר לנסות עם חלב סויה, להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד. או לחלופין אפשר להכין ממתכון פיתות פרווה כמו זה ולהוסיף את הירק. בהצלחה!

      1. היי איילת!
        שמחים שהתלהבת מהמתכון ומאחלים שייצא לך מושלם 🙂
        בהצלחה רבה וחג שבועות שמח!

    1. היי אן, לכל 2 כוסות קמח יש להשתמש בחופן ירק, אז אם מכינים את המתכון במלואו כשני חופנים יספיקו. בהצלחה!

    1. היי מאיר, אפשר לנסות עם חלב סויה, להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד. או לחלופין אפשר להכין ממתכון פיתות פרווה כמו זה ולהוסיף את הירק. בהצלחה!

      1. היי מורן, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. לחלופין נוכל להמליץ על אחד המתכונים המצויינים בקישור כאן .בהצלחה!

    1. היי רחלי, על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף. בהצלחה!

    2. היוש
      כאם לבת צליאקית רוצה להכין לה גם שתיהנה כי אנחנו נהנים מהפיתות.
      מה את מציעה להמיר 1:1 או שיש לך מתכון טוב?

      1. היי רוחלי,
        אנחנו ממליצים להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ולהמיר בדיוק באותה כמות עם הקמח הלבן.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?