פיתות במחבת עם עשבי תיבול
פיתות, לאפות, שמכינים במחבת! מחפשים לשדרג את ארוחת הבוקר שלכם עם פיתות משגעות שתמיד יוצאות טעימות? אז הגעתם למתכון הנכון!
קבלו מתכון לפיתות חלביות או לאפות מושלמות שמכינים במחבת עם שלל ירק. הפיתות יוצאות מעט קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים שקשה להחליט איזה חלק בהן טעים יותר!
פיתות טעימות שהכי קל להכין ומשדרגות כל ארוחה רגילה לארוחה מפנקת במיוחד. פיתות או לאפות – איך שלא תקראו להן, חובה להכין בהקדם ובטח שחובה להכין בשבועות!
למה באמת כדאי לכם: פיתות חלביות
- פיתות מדליקות שמכינים במהירות במחבת וחוסכים זמן אפייה!
- פיתות כל כך טעימות שכל תוספת ליד היא ממש תירוץ!
- מתכון פשוט כל כך שאפשר להכין גם בימים עמוסים!
- פיתות, לאפות, מושלמות לשדרוג אווירת השבת!
שורה תחתונה: ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביום. הפיתות האלה ישדרגו לכם את הבוקר והיום כולו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
פיתות במחבת עם עשבי תיבול
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- ¾ כוס מים (חמימים)
- 1 שמנת חמוצה
- 2 חופן ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי סלרי, עלים של בצל ירוק)
- 1 כפית בזיליקום
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת בצק אחיד.
- שמים את הבצק למנוחה של 50 דקות בערך, ואז קורצים 15 כדורים.
- מחממים מחבת במעט שמן על להבה בינונית עד קטנה. פותחים כל כדור בעזרת כרית כף היד.
- שמים במחבת ומטגנים עד להשחמה. (על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף).
- מטגנים בערך 2 דקות כל צד. וממשיכים באותה שיטה לכל הכדורים.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
יצאו לי דמוי-פיתות בטעם נהדר!
הבצק יצא לי מאד "דביקי" ולא הצלחתי ליצור כדורים.
איפה טעיתי?
היי שרה!
קשה לומר איפה טעית, אבל אולי בפעם הבאה שאת מכינה אפשר לשים פחות מים ותראי איך יוצא לך. אנחנו מניחים שזה יסתדר 🙂
בהצלחה!
את מה להקפיא?? לא נשאר פרור… טרפו הכל!
תודה על המתכון הטעים ממש, ויותר מזה שזה מזונות ולא המוציא.
ממש ממש טעים, מכינה פעם שניה, הפעם כמות כפולה, אולי ישאר מה להקפיא 🙂
איזה כיף לשמוע מרים תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נשמע מהמם אנסה בהחלט …ועוד משו…תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים!! התמונה של הפיתות משגעתרק ממנה אפשר להבין שהמתכון איכותי!
תודה על הפרגון חן! אם יצא לך להכין ולצלם נשמח לראות איך יצא ביחד עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק. מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם ניתן להחליף שמנת חמוצה ביוגורט?
כמה שמן לטיגון?
אפשר כל עוד המרקם של היוגורט סולידי ודומה לשמנת חמוצה ולא נוזלי מדי. רק מעט שמן שלא יידבק. בהצלחה!
יצא נהדר טעים רך והירק כל כך משדרג את הטעים.
תודה על המתכון הנהדר
איזה כיף לשמוע נעמי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מטורף!
האם אפשר להקפיא בצק
לפני הטיגון?
עדיף אחרי.
כל הכבוד ליוזמת. עונה בסבלנות, ונותנת טיפים.
הכמויות לפי כוס מידה?
אכן כן.
אפשר במקום ירק, זיתים?
היי מירי, אמנם יתקבל טעם אחר אך אפשר להוסיף זיתים פרוסים אם אהבים.
היי איילה, אפשר לאפות במקום לטגן ?
היי הילה, אפשר לאפות למרות שהטיגון לא ממש מוסיף קלוריות בעיוון שנעשה עם טיפת שמן ולא מעבר. בהצלחה!
הכנתי היה טעים מאוד
האם אפשר להכין עם קמח שקדים ושמרים?שיהיה דל פחמימה
אני הכנתי עם קמח חיטה וקמח שיפון מלא חצי חצי יצא מוצלח מאוד
היי צילה!
מעולה, ממש שמחים שיצא טעים מאוד 🙂
אם את רוצה להכין מקמח שקדים, אז אנחנו ממש ממליצים להוסיף 4 כפות אבקת זרעי פסיליום האסק (psyllium husk) על כל כוס קמח.
בהצלחה רבה, ואת כמובן מוזמנת לעדכן איך יצא 🙂
לא ברור לי מתי ואיך שמים את הירק, השמנת…. האם זה הכל בתוך עיסת הבצק?
היי אילה, את כל המצרכים ללוש ביחד, הפיתה היא חלבית והשמנת חמוצה והירק הן חלק מהבצק. בהצלחה!
למה אי אפשר להעביר למייל למשל
נראה ממש מדהים וטעים.רציתי לשאול בבקשה אם ניתן לוותר על השמרים? ואם לא באילו שמריםלהשתמש ובכמה? תודנ ושבת שלום.??
היי טלי, המתכון מצריך שימוש בשמרים יבשים בכמות הנ"ל, אם חיפשת מתכון פיתות ללא שמרים נשמח להמליץ על המתכון הזה:
פיתות במחבת מ2 מצרכים בלבד – שולי אסולין קראסין
האם אפשרי בכלל ללא חלב או שמנהל. אפשרי מים ?
היי נירה, אפשר לנסות עם חלב סויה, להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד. או לחלופין אפשר להכין ממתכון פיתות פרווה כמו זה ולהוסיף את הירק. בהצלחה!
תודה, נראה מיוחד, בעה אכין לשבועות
תודה!?
היי איילת!
שמחים שהתלהבת מהמתכון ומאחלים שייצא לך מושלם 🙂
בהצלחה רבה וחג שבועות שמח!
ואוו ממש מדהים.
אפשר להקפיא אותם?
היי רותי, אפשר להקפיא ובהמשך להפשיר ולהנות!
כמה ירק שמים?
היי אן, לכל 2 כוסות קמח יש להשתמש בחופן ירק, אז אם מכינים את המתכון במלואו כשני חופנים יספיקו. בהצלחה!
איך אפשר לשנות את המתכון לפרווה?
היי מאיר, אפשר לנסות עם חלב סויה, להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד. או לחלופין אפשר להכין ממתכון פיתות פרווה כמו זה ולהוסיף את הירק. בהצלחה!
היי אפשר להכין מקמח כוסמין?
היי מורן, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. לחלופין נוכל להמליץ על אחד המתכונים המצויינים בקישור כאן .בהצלחה!
על איזה להבה וגן את הפיתות
היי רחלי, על המחבת להיות חמה מאוד כשמניחים את הפיתה אך במהלך הטיגון לא לעשות זאת על להבה גבוהה בכדי שלא תשרף. בהצלחה!
היוש
כאם לבת צליאקית רוצה להכין לה גם שתיהנה כי אנחנו נהנים מהפיתות.
מה את מציעה להמיר 1:1 או שיש לך מתכון טוב?
היי רוחלי,
אנחנו ממליצים להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ולהמיר בדיוק באותה כמות עם הקמח הלבן.
בהצלחה 🙂