אסאדו בסיר מושלם בסגנון ארגנטינאי
אסאדו בסיר עם בצל ומיני תפוחי אדמה, ארוחה ברמה גבוהה לכל המשפחה, לסופי שבוע ולכל מועד חגיגי!
אין ארוחה חגיגית יותר ממנת אסאדו טובה, כשהבשר יוצא רך על גבול החמאתי וכל ביס ממנו עונג בלתי מוסבר. אבל לא כל מתכון לאסאדו בסיר יוצא מדויק כל כך וטעים וגם את זה כדאי לדעת להכין. אז כדי לחסוך לכם את החיפושים הבאנו לכם מתכון מושלם של תבשיל אסאדו בסיר עם בצל ותפוחי אדמה קטנים.
המתכון פשוט מאוד להכנה וכל מה שצריך לעשות זה לעקוב אחר השלבים. מתכון מושלם של אסאדו בסיר על הגז , שמעבירים לתנור במהלך הכנת המתכון והבשר יוצא רך כמו שעוד לא יצא לכם לטעום! ארוחה חגיגית ומובחרת שלא צריך להכין שום דבר נוסף ליד, נו טוב, אולי סלט טעים להשלמת הארוחה.
למה באמת כדאי לכם: תבשיל אסאדו בסיר
- מתכון מדויק וקל שכל אחיד יכול להכין ותמיד יוצא טוב!
- ארוחה חגיגית ומובחרת שכיף להגיש בסופי השבוע ובחגים!
- כל כך טעים שהמנה הזו תככב אצלכם בכל פעם שתארחו אורחים!
- ארוחה מלאה בסיר אחד שמכינים בקלות וסוגרת את העבודה במטבח!
שורה תחתונה: אין מנה מרשימה יותר מאסאדו טעים. רוצים להרשים את האורחים? תכינו את המנה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
אסאדו בסיר מושלם בסגנון ארגנטינאי
ציוד
המצרכים
- 2 קילו נתחי אסאדו (לא לחתוך לקוביות)
- 6 בצלים ( גדולים פרוסים עבה)
- 15-18 מיני תפוחי אדמה (שטופים היטב)
- 5 שיני שום טרי (פרוסים)
לתבלינים:
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- כמון (מעט )
- כוסברה יבשה (טחונה - לפי הטעם)
- פלפל אנגלי (מעט )
- 3 עלי דפנה
- ¾ כוס יין אדום (לא חייב, מוסיף המון)
- 1 כף רוטב רימונים
- מים (עד גובה הבשר)
- מלח (מעט לסוף)
אופן ההכנה
- ניקח סיר גדול שאפשר גם לשים בתנור ונחממו היטב.
- את נתחי האסאדו נטגן במעט שמן מכל הצדדים עד לצריבה.
- אחרי זאת נוציא מהסיר ונוסיף את הבצל ונטגנו לשקיפות. נוסיף גם את השום ונטגן דקה.
- לאחר מכן נוסיף תבלינים ונטגן מעט, אז נוסיף את היין ונערבב.
- נוסיף את נתחי האסאדו.
- נוסיף מים עד גובה הבשר ואז נביא לרתיחה.
- ננמיך את האש ונכסה במכסה, נבשל כשעתיים ומידי פעם נהפוך אותם.
- נוסיף מלח וגם תפוחי אדמה ואז נבשל 20 דקות עם מכסה.
- אחרי זאת נכבה את האש וניקח תבנית גדולה ועמוקה, נרפד אותה עם נייר אפיה.
- נסדר את נתחי האסאדו בתבנית ומסביבם את תפוחי האדמה.
- נוסיף את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר.
- נסנן את הנוזלים שנשארו בסיר.
- נוסיף על הבשר את הבצל המבושל.
- נניח גם נייר אפיה מעל התבנית ומעל נייר כסף ונסגור היטב.
- נאפה בתנור על 220 מעלות למשך כחצי שעה, ואז ננמיך את חום התנור ל-200.
- נוריד את נייר הכסף ונייר האפייה ולהשחים מעט מלמעלה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: אסאדו בסיר
אם עושים ברוסטר? אפשר להתחיל עם הרוסטר ואז להעביר. לא חייבים להעיר אפשר להוציא מהנוזלים אם נשאר הרבה. |
באיזה שלב פורסים את הנתח? אני לא פרסתי כי כשהוא הוא מתבשל הבשר מתחלק לבד. אבל אם בכל זאת את רוצה אז לפני הגשה תחלקי לחתיכות שתרצי. |
לא הבנתי למה לסנן את מה שנשאר מהרוטב בשר למה צריך את זה? אחרי שהוספת את הנוזלים. נשאר בסיר עוד נוזלים וגם את הבצל. לכן צריך לסנן ולהוסיף רק את הבצל שנשאר. |
צריך סיר מותאם לתנור אם מעבירים לתבנית אפיה? אפשר להשאיר בסיר אם רוצים, אני העברתי. |
איזה בשר זה אסאדו איזה סוג לקנות? כך הוא נקרא. אסאדו. שפונדרא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחג ראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: חני קונאשוילי
היי, ניתן לעשות את המתכון גם עם קוביות של בשר 5?
היי אביבה,
אפשר, בהצלחה!
אשמח לדעת איך לעשות את זה רק בסיר בלי תנור- אין לי תנור בשרי…
או שעדיף להדליק פלטת שבת ואם כן לכמה זמן?
היי אביגיל,
לאחר הבישול בסיר חצי שעה לשים על הפלטה לכל הלילה.
בהצלחה!!