עוגת תפוזים גבוהה שלא תפסיקו ליישר
מרקם מטריף וחלומי עם עסיסיות מושלמת

תתכוננו להתאהב עם עוגת תפוזים מדהימה זו שתמיד מוכנה לפנק עם טעמים בלתי נשכחים!
קבלו מתכון לעוגת תפוזים גבוהה ברמות שלא תפסיקו ליישר, המקבלת מרקם מטריף וחלומי עם רכות, עסיסיות, ואווריריות מושלמת, וטעמי תפוזים עשירים ומענגים.
עוגה מושלמת שתמיד קוצרת תשואות ומחמאות בלי הפסקה. מכינים ליד קנקן תה חם, ומפנקים את המשפחה בטעמים שישאירו אותם מכורים לחיים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
סיר פלא 24 (או כל תבנית בנפח דומה)
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים
- ½ כוס שמן
- גרידת תפוז (לא חובה)
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- מקציפים את החלמונים לקצף תפוח ואז מוסיפים את השמן בזרם דק ומוסיפים את יתר המצרכים.
- מאחדים בין התערובות, ולשים את העיסה בסיר פלא לא משומן.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 165 מעלות למשך שעה, עד שקיסם יוצא יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:

"גם אני הכנתי, מתכון מעולה!"
איילה בן דוד

"יצאה מושלם!!"
נואה מלכה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
יש לי תבנית גבוהה מתפרקת . מה שונה מאפיה,בסיר הפלא. זמן , טמפרטורה? ואם צריך להשאיר עוגה בתנור כדי שתתקרר או מותר להוציא ישר בתום האפיה? תודה רבה
היי סבטלנה,
אין ממש שוני באפייה.
כן, להשאיר את העוגה כדי שלא תנצח לך.
אם יש לך עוד שאלות, אנחנו פה 🙂
בהצלחה!
כרגע העוגה שלי בסיר פלא בתנור אך לא הופיע כי יש לאפות עם המכסה של הסיר וחבל נוכחתי לכך רק בתגובות שקראתי.
כמו כן כשהעוגה מוכנה האם יש צורך להפוך אותהה על בקבוק עד שתתקרר?
תודה
היי נלי,
מתנצלים שלא היה ברור מה לעשות. מקווים שהעוגה הייתה טובה בכל זאת!
לפעם הבאה, אין צורך להפוך את העוגה שתתקרר אלא להניח לה להתקרר בסיר.
בהצלחה 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים העוגה טעימה. בזמן האפיה העוגה גבוה. ולמרות שקררתי כאשר סיר הפלא הפוך. לאחר הוצאת העוגה היא פשוט צונחת בחצי. למה מה הסיבה??
היי רנה,
יכולות להיות לכך מספר סיבות:
1. ייתכן שיש יותר מדי אבקת אפייה ביחס לקמח. האם מדדת את הקמח בכוס מידה אוניברסלית או בכוס קטנה יותר?
2. ייתכן שהתבנית לא הייתה משומנת היטב.
נשמח לתגובתך 🙂
אם לא משמנים את התבנית, איך אפשר להוציא אותה בלי שתשבר?
היי זיוה,
את סיר הפלא לא צריך לשמן, וזה מה שמאפשר לעוגה לעלות גבוה כל כך.
בהצלחה 🙂
אין צורך בביצים במתכון הזה!
ואין צורך בביצים באף מתכון.
אם הייתי יכולה לשתף תמונה של עוגת תפוזים ללא ביצים הייתם מבינים
היי סטפי,
נשמח אם עדיין תוכלי לתאר לכולנו איך לדעתך המרקם שונה (הטעם די ברור לנו) 🙂
היי,
הכנתי את העוגה בתבנית רגילה( לא בסיר הפלא) והיא יצאה גבוה אך הוצאתי ישר מהתנור לפני שהיא התקררה וזה גרם לה לרדת משמעותית ולהיות דחוסה?
מה יכולה להיות הסיבה,?
היי לינור,
אולי בגלל שהוצאת ישר והיא לא התקררה בתנור כפי שציינת. חשוב גם לשמן היטב את התבנית מבפנים בכל מקום שהבלילה נוגעת בו.
בהצלחה ונשמח לעדכון נוסף ממך 🙂
נראית מצויין!
את סיר הפלא סוגרים או מכניסים לתנור בלי המכסה?
היי ורד!
סוגרים עם המכסה.
בהצלחה 🙂
הי אביבה
עשיתי את העוגה פשוט יצא סוף הדרך כל שבוע אני עושה את העוגה לא מוותרת כל הכבוד!! מתכון מוצלח ביותר❤❤❤❤
אם אין לי סיר פלא, אפשר להכין בתבנית עגולה ( שהבסיס מתפרק)?
היי פנינה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה משובחת. עוגת התפוזים הטובה ביותר שהכנתי
איזה כיף לשמוע יעל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מקפלים את @שתי התערובות? או מערבבים אותן ביחד בבלנדר?
מקפלים את תערובת החלבונים אל תוך החלמונים ושאר המצרכים, לאט, בהדרגה ורק עד שנטמע בלי ערבוב יתר. בהצלחה!
כשתיתנו את המתכון אזי נדרג
היי טל, המתכון מופיע באמצע בדף באופן ברור בתוך מלבן אדום. מקווים שמצאת ובתיאבון!
איזה גודל התבנית?
היי אפי, התבנית בתמונה היא קוטר 24. בהצלחה!
התבנית שלי אינה מסיליקון ואם בכל זאת אשמן את התבנית, האם זה יישנה? האם גובה העוגה תיפגע?
היי אתי, תבנית פלא או אנג'ל כדאי לא לשמן, תבניות אחרות בגדול את כן יכולה לשמן והיא תצליח. בהצלחה!
עשיתי בדיוק לפי המתכון.
יצאה דחוסה..ולא אוורירית כמו בתמונה שלך…מאכזב..
היי נדב,
מתנצלים מאוד על החוויה הלא נעימה.
זה בדרך כלל קורה עקב ערבוב יתר של הבלילה או ערבוב אגרסיבי, לכן אנחנו ממליצים לנסות שוב ולערבב כמה שפחות ובעדינות כדי לשמור על אווריריותה.
נשמח לעדכון ממך, ואם זה לא עובד, נציע לך מתכונים אחרים.
בהצלחה 🙂
היי נראה מהמם!
אפשר במקום תפוזים טריים פריגת תפוזים או משהו דומה?
תודה רבה!
היי אביבה, אפשר להחליף עם תפוזים סחוטים 100% של פריגת, פריניר וכו'.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
היי, עשיתי את העוגה הזאת בדיוק לפי המתכון אבל היא נפלה לי בתנור אחרי 40 דק למה? לא פתחתי את הדלת כלל
היי אלי!
אנחנו מתנצלים שהתאכזבת מהמתכון. נוכל להציע לך אפשרויות נוספות שקיימות באתר שלנו:
עוגת תפוזים רכה וגבוהה של אילנה לוי, עוגת תפוזים ללא הפרדת ביצים של איטל איטלי, עוגת תפוזים ספוג הכי טעימה של תאיר אבוקרט, עוגת תפוזים הכל ביחד של שירלי שילה ממן, עוגת תפוזים לשבת גבוהה במיוחד של אריאלה ליבה, עוגת תפוזים עננים במרקם מושלם של דינה חיים ועוגת תפוזים בחושה בכלום עבודה של חגית סלמי מזור!
אני כבר פוחדת לנסות ביזבזתי זמן וחומרים … תודה
אשמח למתכון עוגת ספוג בלי הפרדת ביצים
היי אילי,
מצאנו עבורך מתכון לעוגת ספוג תפוזים ללא הפרדת ביצים של פרח גבסו 🙂
בהצלחה!
האם אפשר לאפות בטורבו
היי רוני,
אפשר אך עדיף שלא כדי שהיא לא תתייבש.
בהצלחה 🙂
שלום. את המתכון שיתפתי..אבל וחבל מאד כשמשתפים..אין תמונה של העוגה זה מאכזב מאד! תודה רבה. יוכי
היי יוכי,
נשמח שתשתפי אותנו בתמונה בפוסט המקורי בקבוצה שלנו >> חפשי אותו לפי שם בעלת המתכון בשורת החיפוש בקבוצה עצמה, ואז תוכלי להעלות את התמונה בתגובות 🙂