Advertisements
|

עוגת תפוזים גבוהה שלא תפסיקו ליישר

מרקם מטריף וחלומי עם עסיסיות מושלמת
בהשראת: נואה מלכה
ציון 4.30 על ידי 124 דירוגים
עוגת תפוזים
Advertisements

תתכוננו להתאהב עם עוגת תפוזים מדהימה זו שתמיד מוכנה לפנק עם טעמים בלתי נשכחים!

קבלו מתכון לעוגת תפוזים גבוהה ברמות שלא תפסיקו ליישר, המקבלת מרקם מטריף וחלומי עם רכות, עסיסיות, ואווריריות מושלמת, וטעמי תפוזים עשירים ומענגים.

עוגה מושלמת שתמיד קוצרת תשואות ומחמאות בלי הפסקה. מכינים ליד קנקן תה חם, ומפנקים את המשפחה בטעמים שישאירו אותם מכורים לחיים!

ספר המתכונים של נאוה מלכה

 

עוגת תפוזים
צילום: יפה זערור

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוזים

עוגת תפוזים גבוהה שלא תפסיקו ליישר

מרקם מטריף וחלומי עם עסיסיות מושלמת
ציון 4.30 על ידי 124 דירוגים
לדרג
באדיבות: נואה מלכה

ציוד

סיר פלא 24 (או כל תבנית בנפח דומה)
Advertisements

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים
  • ½ כוס שמן
  • גרידת תפוז (לא חובה)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
Advertisements

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
  • מקציפים את החלמונים לקצף תפוח ואז מוסיפים את השמן בזרם דק ומוסיפים את יתר המצרכים.
  • מאחדים בין התערובות, ולשים את העיסה בסיר פלא לא משומן.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 165 מעלות למשך שעה, עד שקיסם יוצא יבש.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוזים
צילום: איילה בן דוד

"גם אני הכנתי, מתכון מעולה!"

איילה בן דוד

עוגת תפוזים
נואה מלכה: "יצאה מושלם!"

"יצאה מושלם!!"

נואה מלכה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מקור: עוגת תפוזים – (יפה זערור) נאוה מלכה

Advertisements

Similar Posts

39 Comments

  1. יש לי תבנית גבוהה מתפרקת . מה שונה מאפיה,בסיר הפלא. זמן , טמפרטורה? ואם צריך להשאיר עוגה בתנור כדי שתתקרר או מותר להוציא ישר בתום האפיה? תודה רבה

    1. היי סבטלנה,
      אין ממש שוני באפייה.
      כן, להשאיר את העוגה כדי שלא תנצח לך.
      אם יש לך עוד שאלות, אנחנו פה 🙂
      בהצלחה!

  2. כרגע העוגה שלי בסיר פלא בתנור אך לא הופיע כי יש לאפות עם המכסה של הסיר וחבל נוכחתי לכך רק בתגובות שקראתי.
    כמו כן כשהעוגה מוכנה האם יש צורך להפוך אותהה על בקבוק עד שתתקרר?
    תודה

    1. היי נלי,
      מתנצלים שלא היה ברור מה לעשות. מקווים שהעוגה הייתה טובה בכל זאת!
      לפעם הבאה, אין צורך להפוך את העוגה שתתקרר אלא להניח לה להתקרר בסיר.
      בהצלחה 🙂

  3. 4 stars
    הכנתי כבר כמה פעמים העוגה טעימה. בזמן האפיה העוגה גבוה. ולמרות שקררתי כאשר סיר הפלא הפוך. לאחר הוצאת העוגה היא פשוט צונחת בחצי. למה מה הסיבה??

    1. היי רנה,
      יכולות להיות לכך מספר סיבות:
      1. ייתכן שיש יותר מדי אבקת אפייה ביחס לקמח. האם מדדת את הקמח בכוס מידה אוניברסלית או בכוס קטנה יותר?
      2. ייתכן שהתבנית לא הייתה משומנת היטב.
      נשמח לתגובתך 🙂

    1. היי זיוה,
      את סיר הפלא לא צריך לשמן, וזה מה שמאפשר לעוגה לעלות גבוה כל כך.
      בהצלחה 🙂

  4. אין צורך בביצים במתכון הזה!
    ואין צורך בביצים באף מתכון.
    אם הייתי יכולה לשתף תמונה של עוגת תפוזים ללא ביצים הייתם מבינים

    1. היי סטפי,
      נשמח אם עדיין תוכלי לתאר לכולנו איך לדעתך המרקם שונה (הטעם די ברור לנו) 🙂

      1. היי,
        הכנתי את העוגה בתבנית רגילה( לא בסיר הפלא) והיא יצאה גבוה אך הוצאתי ישר מהתנור לפני שהיא התקררה וזה גרם לה לרדת משמעותית ולהיות דחוסה?
        מה יכולה להיות הסיבה,?

      2. היי לינור,
        אולי בגלל שהוצאת ישר והיא לא התקררה בתנור כפי שציינת. חשוב גם לשמן היטב את התבנית מבפנים בכל מקום שהבלילה נוגעת בו.
        בהצלחה ונשמח לעדכון נוסף ממך 🙂

    1. הי אביבה
      עשיתי את העוגה פשוט יצא סוף הדרך כל שבוע אני עושה את העוגה לא מוותרת כל הכבוד!! מתכון מוצלח ביותר❤❤❤❤

    1. מקפלים את תערובת החלבונים אל תוך החלמונים ושאר המצרכים, לאט, בהדרגה ורק עד שנטמע בלי ערבוב יתר. בהצלחה!

  5. התבנית שלי אינה מסיליקון ואם בכל זאת אשמן את התבנית, האם זה יישנה? האם גובה העוגה תיפגע?

    1. היי אתי, תבנית פלא או אנג'ל כדאי לא לשמן, תבניות אחרות בגדול את כן יכולה לשמן והיא תצליח. בהצלחה!

      1. היי נדב,
        מתנצלים מאוד על החוויה הלא נעימה.
        זה בדרך כלל קורה עקב ערבוב יתר של הבלילה או ערבוב אגרסיבי, לכן אנחנו ממליצים לנסות שוב ולערבב כמה שפחות ובעדינות כדי לשמור על אווריריותה.
        נשמח לעדכון ממך, ואם זה לא עובד, נציע לך מתכונים אחרים.
        בהצלחה 🙂

    1. היי אביבה, אפשר להחליף עם תפוזים סחוטים 100% של פריגת, פריניר וכו'.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

      1. היי, עשיתי את העוגה הזאת בדיוק לפי המתכון אבל היא נפלה לי בתנור אחרי 40 דק למה? לא פתחתי את הדלת כלל

      1. היי יוכי,
        נשמח שתשתפי אותנו בתמונה בפוסט המקורי בקבוצה שלנו >> חפשי אותו לפי שם בעלת המתכון בשורת החיפוש בקבוצה עצמה, ואז תוכלי להעלות את התמונה בתגובות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements