עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר
רובינו כבר יודעים כמה חלבונים חשובים לגוף, וכמה סוכר פחות… אבל כולנווו אוהבים להתפנק עם משהו מתוק. בעיה? ממש לא…
קבלו את המתכון המושלם הזה של עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר, שמהווה מנת חלבון מעולה לגוף, וגם טעימה בטירוף!
כל ריבוע עוגת גבינה חלבונית כזו מכיל כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן, כאשר 2 ריבועים מהווים מנת ביניים מושלמת עשירה בחלבון, ודלת פחמימה וסוכר
והטעם? עושר משגע של גבינות טובות במרקם קטיפתי, ארומת מייפל ווניל משכרת וביס רך ונמס בפה, שלא רק שיפנק לכם את הפסקת הקפה, גם יעשיר אתכם בפרוסת בריאות נהדרת!.
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה חלבונית
- קינוח מושלם בתוספת חלבון מצוין
- נשנוש טעים ומתוק שסוגר את הפינה של מנת החלבון היומית, מהמם אה?
- עוגת גבינה מטריפה כמנת חלבון טובה – יש מושלם מזה?
שורה תחתונה: עוגה שנולדה מאלתור עם מוצרי חלב שנשכחו במקרר ויצאה חלומית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת גבינה חלבונית
עוגת גבינה חלבונית דלת פחמימה וסוכר
ציוד
המצרכים
- 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
- גביע גבינת ריקוטה קלאסית 5% (250 גרם)
- 1 גביע יוגורט 20 גרם חלבון (דנונה פרו/ יופלה 200 גרם)
- ½ כוס מייפל טבעי
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 5 כפות גדושות קמח טפיוקה (אפשר להחליף בקורנפלור)
אופן ההכנה
- בקערה נטרוף היטב גבינה לבנה, ריקוטה, יוגורט, מייפל, שמן קוקוס ותמצית וניל
- נערבב כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת גבינתית אחידה לגמרי.
- נוסיף ביצים, אחת בכל פעם ונטרוף עד לאיחוד. נוסיף קמח טפיוקה ונערבב מעט רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- נעביר לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-25 דקות.
- ננמיך את התנור ל-160 מעלות, נכסה את העוגה בנייר אפייה ונמשיך לאפות עוד 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
רעיונות לתוספות:
- אפשר להוסיף מעל העוגה כמה כפות של ריבת פירות יער ולערבב למראה שישתוספת של צימוקים מושרים ברום לבלילה ומתקבלת עוגה מנוקדת בניחוח משגעלפזר חופן נדיב של פצפוצי שוקולד מריר מעל העוגה לפני האפייה לחובבי השילוב של גבינה ושוקולדקלאסי - פשוט לפזר מעט אבקת סוכר כשהעוגה מתקררת
הערות וטיפים
- כל ריבוע עוגת גבינה חלבונית מכיל כ-4 גרם חלבון ו-כ70 מ״ג סידן! 2 ריבועים מהווים מנת ביניים מושלמת
- שמן קוקוס הוא חיוני כאן מכיוון שכשהוא מתקרר הוא מתקשה ויש לו תפקיד בייצוב העוגה במקרר
- קמח טפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור, כל קמח אחר יפגום במרקם
עוגה מעולה. טובה לארוחת ביניים ב-10 או אחה"צ
היי מוטי,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה 🙂
מוזמן להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!