עוגת שיש בחושה לראש השנה
עוגת שיש בחושה טעימה ומרשימה לכל מועד! עוגת שיש של פעם טעימה וממכרת!
בתור ילדה הייתי מבלה אצל סבתא שלי בבית הרבה ותמיד היא הייתה מפנקת אותי בעוגות שהיא נהגה להכין. אחת העוגות שהכי אהבתי היא עוגת שיש של סבתא. העוגה תמיד משכה את עיניי עם המראה המהפנט שלה והיא תמיד עמדה בציפיות מבחינת המרקם והטעם.
המתכון הזה לעוגת שיש בחושה מזכיר בטירוף את העוגות שלה והוא כל כך קל להכנה שבכל פעם שעולה בי ניצוץ קל של געגוע אליה, אני מכינה אותה. מתכון עוגת שיש קלה במיוחד, מרשימה למראה, עם מרקם מענג וטעם בלתי נשכח!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש בחושה
- עוגה מרשימה ומהפנטת למראה שתמשוך תשומת לב מכל נוכח בעת ההגשה!
- עוגה עם טעם של פעם שמעלה זיכרונות מהילדות ומחמם את הלב!
- עוגה פרווה משולמת להגשה בכל מועד, גם לאחר ארוחה בשרית!
- מתכון כל כך קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית בלי רקע באפייה!
שורה תחתונה: אם עולה בכם ניצוץ קל של געגוע לסבתא, תכינו את המתכון הזה ותבלו איתה עם כל ביס!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר (לאוהבי המתוק כוס וחצי סוכר)
- ½ כוס שמן
- 2 ½ כוסות קמח רגיל מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 כפות אבקת שוקולית
- 2 כפות מים פושרים
אופן ההכנה
- משמנים תבנית עגולה 26, או בינונית מרובעת. מחממים תנור 165 מעלות טורבו.
- מקציפים ביחד את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל , עד שמקבלים בלילה בהירה ותפוחה, ואז מוסיפים לאט את השמן.
- מוסיפים לסירוגין תוך בחישה את הקמח, עם אבקת האפייה והמים מעורבבים עם מיץ לימון.
- שופכים 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת. השליש הנותר מוסיפים לו ובוחשים את הקקאו עם השוקולית ו-2 כפות מים פושרים.
- שופכים את השליש הכהה על הבלילה הבהירה ומערבבים בקלות עם קיסם עץ או עם סכין, את הבצק הכהה עם הבהיר.
- אופים בשליש התחתון של התנור כ- 30-40 דקות.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחג ראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת שיש – ג'ודי פלטי
היי
דבר ראשון המתכונים פה טעימים אחד אחד
כל חמישי לכבוד שבת אני יושבת על מתכונים מהאתר ומכינה מפה הרבה ויוצא טעים
ממש תודה!
דבר שני רציתי לשאול אם לא צריך להפריד בהתחלה את החלבון מהחלמון, לקציף את החלבונים עם הסוכר וכו ואחכ להוסיף את החלמון?
איזה כיף לשמוע ליבי תודה על הפרגון שמחים שאת נהנית מהמתכונים. לשאלתך, אפשר בהחלט להפריד את הביצים אך במתכון הספיציפי הזה העוגה יוצאת נפלא גם ללא הפרדת ביצים. בהצלחה!
היי
דבר ראשון המתכונים פה טעימים אחד אחד
כל חמישי לכבוד שבת אני יושבת על מתכונים מהאתר ומכינה מפה הרבה ויוצא טעים
ממש תודה!
דבר שני רציתי לשאול אם לא צריך להפריד בהתחלה את החלבון מהחלמון, לקציף את החלבונים עם הסוכר וכו ואחכ להוסיף את החלמון?
היי המים היחס לקמח לא הגוני ולא יוצא בלילה ממש לא כמה מים ביחס לקמח כן צריך שיהיה
תודה
היי גל, המצרכים מדוייקים אך חשוב כדי לקבל את הבלילה הנכונה להוסיף את הנוזלים ולבחוש את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת כמו שמצויין במתכון. בהצלחה בפעם הבאה!
תתקנו את המתכון שכחתם לרשום אבקת אפיה בהוראות הפעלה. לצערי היא יצאה לי דחוסה בגלל זה.
היי לילך, מצויין במתכון שישנה שקית אחת של אבקת אפייה. בכל מקרה הבהרנו את הנקודה עוד יותר. מקווים שבכל זאת יצא טעים, בהצלחה בפעם הבאה! ❤️
תודב על המתכון. המון שמן והמון קמח חשבתי שאמצא תחליף לעוגת שוקולד,שאני מכינה אבל בכל מתכון אחר יש המון שמן וקמח כתחליף לביצים?
היי אוריה, בבקשה כמה מתכוני עוגות וכו' ללא קמח וכמה מתכונים בריאים שבטח ימצאו בעיניך, בתיאבון!
במה אפשר להחליף שוקולית?
אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. אפשר גם לוותר ולהכין עוגת שיש רגילה. בהצלחה ובתיאבון ❤️
זאת עוגה פרווה, ללא חמאה או שמנת חמוצה, היא תצא יבשה ולא טעימה. אל תתפתו לכותרת.
היי סבתא, עוגת שיש היא האחת העוגה שדווקא יוצאת רכה גם כשהיא פרווה, ממליצים לך לנסות את המתכון בחום ומבטיחים שלא תתאכזבי. בהצלחה!
איזה שטויות כתבת עכשיו
עוגות שיש עם שמנת וחמאה הן טעימות למי שאוהב יותר לחות(למי שאוהב רטוב)
כ"כ כבדות, לעומת עוגת שיש עם שמן ומים/תפוזים.יוצאת אוורירית כמו ספוג ,פירורית וטעימה בטירוף.
תנסי לפני שאת חורצת את גורלה