עוגת דבש קלאסית בחושה ועסיסית
עוגת דבש קלאסית, עוגת דבש של פעם, קלה להכנה, עשירה בדבש והכי טעימה שאפשר להכין לראש השנה!
ראש השנה מגיע ואיתו כל המטעמים הכי שווים שיש, אבל מכל המטעמים יש עוגת דבש קלאסית שחייבת להצטרף לחגיגה והיא כל כך טעימה שהיא הכוכבת האמיתית בחג!
להוציא את העובדה שלדבש יש יתרונות בריאותיים מגוונים, היא באמת אחת העוגות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה. מסוג העוגות שבכל פעם שעוברים לידה חייבים "ליישר" אותה עוד קצת, ועוד קצת עד שהיא נגמרת. מתכון קל כל כך שאסור לוותר על העוגה הזו!
למה באמת כדאי לכם: עוגת דבש קלאסית
- עוגת דבש מתכון קל ביותר שגם אם לא נשאר לכם זמן מרוב הכנות, תוכלו להכין!
- ראש השנה אמיתי ומתוק חייב לכלול עוגת דבש של פעם!
- מוסיפה מתיקות לשולחן הקינוחים ומעשירה את החג!
- לדבש יש יתרונות בריאותיים רבים ואם כבר אוכלים דבש, אז חובה בעוגה!
שורה תחתונה: מכל הקינוחים המרשימים למראה, עוגת דבש היא הכוכבת שתעשה לכם את הערב מתוק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת דבש קלאסית בחושה ועסיסית
ציוד
המצרכים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת נס קפה
- 5 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס דבש
- ¾ כוס מים
אופן ההכנה
- בקערת אחת ליבשים, נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון, ואבקת נס קפה. ונערבב.
- בקערה אחרת עם מטרפה ידנית נערבב לפי הסדר: 5 ביצים שלמות, אחד ורבע כוסות סוכר, שלושת רבעי כוס שמן, ומיד חצי כוס דבש.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את קערת הקמח והתבלינים ושלושת רבעי כוס מי ברז, עד שמקבלים בלילה ללא גושים.
- מעבירים לשתי התבניות שלנו (כל תבנית נמלא עד שלושת רבעי מגודלה).
- מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני, 170-180 מעלות למשך בערך שעה, עד שמקבלים צבע שזוף וקיסם שיוצא נקי.
שאלות נפוצות: עוגת דבש קלאסית
אפשר תבנית 1 חד פעמית הרגילה במקום 2? אפשר תבנית בינונית חד פעמית מרובעת. |
אפשר בלי ציפורן? חייב ציפורן. |
אם אין כוס מדידה באיזה כוס להשתמש? רק חשוב להשתמש באותה כוס לכל המצרכים. |
האם אפשר להוסיף במקום מים תה או מיץ תפוזים? זה משנה את הטעם והיא כבר עוגה אחרת. אז לא. |
הבמה כולה שלכם:
עוגת דבש קלאסית
"הכנתי יצא סוף הדרך!"
אילה אמרנט
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: ישראלה אזולאי
באשר למי ששאל אם אפשר להחליף כוס מים בכוס מיץ תפוזים או כוס קפה, אזי תתקבל עוגה ממש לא אחרת, אלא רק יותר טעימה. אז אולי טעם באמת עושה את ההבדל.
היי סער,
מסכימים לגמרי.
תודה על התגובה שלך 🙂