תבשיל עוף עם זיתים מושלם

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאי, מתכון לעוף בסיר, ארוחה מפנקת וטעימה כמו באירועים!
כשאני חושבת על מתכונים חגיגיים לראש השנה עולים לי בראש הרבה מתכונים שיצא לי לאכול באירוע זה או אחר. אחד המתכונים שאני הכי אוהבת זה מתכון עוף עם זיתים. לזיתים יש טעם דומיננטי עשיר, שמשדרג כל תבשיל עוף.
המתכון הזה קל מאוד להכנה, מכינים עוף בסיר ברוטב זיתים מפנק וכל מה שנשאר זה לזלול את הארוחה ולחייך. זה תבשיל שמוסיף ייחוד לאווירה חגיגית ואצלי הוא תמיד מככב על שולחן החג!

למה באמת כדאי לכם: עוף עם זיתים
- מתכון פשוט להכנה שכיף לשלב עם שאר הבישולים לחג!
- ארוחה חגיגית ומרשימה למראה כמו שמגישים באולמות אירועים!
- ארוחה עשירה ומפנקת המגיעה הישר מהמטבח המרוקאי!
- ארוחה כל כך קלה ומהירה שאפשר להכין באמצע השבוע בצהריים ולפנק את הילדים!
שורה תחתונה: כולנו מגישים עוף בחג אז למה לא להגיש את העוף בגרסה קלה להכנה והכי מפנקת שיש?!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

המצרכים
- 5-6 יח' שוקי עוף
- זיתים מגולענים (לפי הטעם)
- גמבה אדומה פרוסה לרצועות
- 7 שיני שום קצוצים
- 1 לימון קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 צרור כוסברה
- מים (שמן)
- כורכום
- פפריקה
- מרק עוף
- כמון
- מלח
- סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
- נכניס את הזיתים לסיר מים שיכסו את הכמות ונרתיח על מנת שתצא המרירות של הזיתים.
- בינתיים בסיר נוסף נרתיח שמן ונוסיף את הגמבה האדומה, 3-4 דקות עד שזה מתחיל להתרכך, לאחר מכן נוסיף את השום ונערבב עוד דקה ביחד עם הגמבה.
- נוסיף את הלימון עוד חצי דקה שיתערבב ביחד עם השום והגמבה ונוסיף תבלינים: חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה, כף מרק עוף, כף כמון, מלח לפי הטעם.
- נוסיף את הזיתים ונערבב הכל יחד עם כל מה שיש בסיר ונוסיף בערך כוס-כוס וחצי מים שיכסו את כל הזיתים ואז נוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכפית סוכר ונערבב.
- נוסיף את העוף, נשקשק טוב טוב את הסיר שהרוטב יכסה גם את העוף, נוסיף את הכוסברה ונסגור את הסיר ל25-30 דקות
- ייתכן ויהיה חסר מים באמצע הבישול כי זה מצטמטם, אפשר להוסיף עוד טיפה בין לבין.
שאלות נפוצות: תבשיל עוף
כמה זמן מרתיחה את הזיתים שתצא המרירות? סביבות ה-10 דקות. עד שהמים ממש מתחילים לבעבע. |
ומי שלא משתמשת במרק עוף? את יכולה לוותר, אבל לדעתי זה מאוד מוסיף. |
לא כתבת מה כמות זיתים? שמתי קופסה של 275 גרם. |
לא לבשל את העוף קצת לפני? אין צורך, מתבשל מצויין בזמן הזה ביחד עם הזיתים. |
הבמה כולה שלכם:
תבשיל עוף עם זיתים

"יצא נדייייר מתכון אליפות!"
נטלי כהן

"קל ומושלם!"
יהונתן לוי

"בא לי לפרגן לך ברמות
אמלה ואבלה איזה ריח יש בבית!!!"
אגנסה סבגי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
עוד מתכונים לחג ראש השנה קלים ומפנקים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפנקים שיעשו לכם את השנה מבורכת יותר!
מקור: תבשיל עוף – שירן מלכה
היי ,
האם העוף צריך להיות עם העור? ואפשר לטגן אותו לפני להשחמה?
תודה שבת שלום
היי מימי,
עדיף להשאיר את העור כדי שהעוף יישאר עסיסי, ואת בהחלט יכולה לטגן אותו קודם ולקרמל אותו, ואף להשתמש בשומן שנוטף ממנו לצורך טיגון הירקות.
בהצלחה 🙂
יצא מדהים!!
היי,
איזה כיף, שמחים מאוד לדעת שנהנית מהתבשיל 🙂
חג שמח ושנה טובה!
מתכון מעולה!!!!
כולם עפו עליו, נכנס למתכונים הטעימים שלי, תודה❤️
היי שירן!
איזה כיף שנהניתם מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
וואוו
פעם ראשונה שהכנתי עוף עם זיתים ובטוח לא אחרונה..
טעים.ללקק את האצבעות
היי אילנית!
ממש שמחים לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי ליהנות מעוד מתכונים שווים!
הבישול על אש קטנה?
היי אורנה!
אכן, אבל לא להנמיך אותה עד הסוף, אלא לתת טיפה יותר שהתבשיל יהיה מוכן תוך חצי שעה.
בהצלחה 🙂
מעולה
אומנם אני צימחונית,אךהכנתי למשפחה וקיבלתי תגובות מעולות
היי סיגל!
כיף לדעת 🙂
אם בא לך לגלות מתכונים חדשים וטובים כאלה על בסיס יומיומי, הצטרפי אלינו לקבוצת הפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
תבשיל מהממם, ממליצה בחום , מתכון מוצלח ביותר , הכוסברה שינתה את כל הטעם (מעט שידרגתי את המתכון והפך למושלם) כל הכבוד!!!!
תודה לך !
תודה על הפרגון רחל בתיאבון!
היי אביגיל. אני לא אוהבת כוסברה , האם ניתן להחליפו בירק אחר .
אפשר להחליף בירק אחר שאוהבים והולך טוב עם עוף או פשוט לוותר, בהצלחה!
אפשר לדעת את הכמויות של הזייתים, המים, השמן, הכורכום, הפפריקה, מרק העוף, הכמון, הסוכר, ורסק העגבניות?
תודה?
היי אנה, הכמויות רשומות בפירוט באופן ההכנה (מתחת למצרכים). בהצלחה!
היי אביגל, נראה מדהים,
אפשר להכין גם עם כרעיים עוף (יש לי 3 כירעיים) ?
היי יאנה, בהחלט אפשר!
שלום, אשמח לדעת במידה ואני רוצה להכין בלי גמבה האם אפשר?
ואם כן, אני מתחילה לטגן את השום עם השמן?
תודה רבה.
היי אביגיל, אם לא אוהבים גמבה תמיד אפשר בלי, ונכון נוסיף שום לשמן ואז לימון וכן הלאה. בהצלחה וחג שמח!
תבשיל טעים, שכחתי ממנו, בישלתי פעם. טוב לחזור לזה.
שמחים שאהבת! מחכים לשמוע איך יצא בקבוצת האוכל שלנו – את תמיד מוזמנת לשתף עם שאר החברים : https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי אחד לאחד.פצצה !! מכינה בסגנון אך זהו המתכון המוצלח ביותר!!!!!!!!!!!!! באמת!!?
איזה כיף לשמוע ענבר תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אשמח אם תציע לעשות את המאכלים באמצעות נינג'ה גריל