עוגיות שושנים נמסות בפה
עוגיות שושנים נמסות בפה, מתכון עוגיות שושנים טעימות ומפנקות יותר מכל עוגייה שתכינו לחג!
אין חגיגי יותר משושנים בחג, כלומר, עוגיות שושנים נמסות בפה. כל עוגייה עם מראה מלבלב ומיוחד שקשה לא לחייך למראה שלהן. והטעם, רק אחרי שטועמים את הדבר הקסום הזה מבינים כמה פינוק יש בכל ביס!
קבלו מתכון לעוגיות שושנים שיעשו את כל ההבדל על שולחן הקינוחים שלאחר הארוחה! עוגיות מלהיבות למראה, חגיגיות ומפנקות כל כך שהן יהיו הראשונות להיגמר! מתכון כל כך קל, שגם אם כבר סגרתם את התפריט לחג, חובה להוסיף אותן!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שושנים נמסות בפה
- מתכון קל לעוגיות מרשימות ומהפנטות שחובה להגיש לאורחים!
- עוגיות שושנים נמסות בפה כל כך טעימות שהן יהיו לקינוח המככב של הערב!
- מסוג העוגיות שכמעט כל אדם יאהב – מקטן עד גדול!
- ניתן להכין כמות, להקפיא ולהוציא מתי שמתחשק להתפנק!
שורה תחתונה: בחג העיניים רוצות לבלוב ופריחה והלב רוצה להתפנק. זה המתכון שירצה את כולם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות שושנים נמסות בפה
ציוד
המצרכים
להכנת הבצק
- 1 חבילה חמאה (200 גרם)
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 3 חלמונים
- ½ כוס מיץ תפוזים (או חלב)
להכנת הקצפת
- 3 חלבונים
- ¾ כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- נעבד במעבד מזון קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית.
- נוסיף חלמונים ומיץ תפוזים עד לבצק במרקם אחיד.
- נחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
- נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, חשוב מאוד שהבצק יהיה קצת דביק.
הכנת הקצפת:
- במיקסר נקציף חלבונים עד לקבלת קצף מלא.
- בהדרגה נוסיף סוכר ונקציף במהירות עד שהקצף נהיה חלק, יציב ומבריק.
- נוסיף פודינג ונקציף בעדינות.
- נחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות.
- נמרח על הבצק, נשטח ונגלגל.
- פורסים כל רולדה לעוגיות בעובי 3-2 ס"מ.
- אופים 20-25 דקות בתנור שחיממנו מראש מצננים ומגישים.
שאלות נפוצות: עוגיות שושנים נמסות בפה
הבצק צריך לנוח במקרר? אם הוא דביק למגע תכניסי למקרר לרבע שעה תלושי אותו ואחרי הכנת הרול עם הקרם שוב למקרר לרבע שעה כך תוכלי לפרוס עוגיות מושלמות. |
איך למנוע שבירת הקצפת לאחר הוספת הפודינג? במיקסר תתחילי בהקצפת השמנת עם הסוכר כדקה. תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, החלו להוסיף אינסטנט וניל. מייצבת את הקצפת המשיכי להקציף עד לקבלת קצפת עמידה, תפוחה ויציבה. |
מה עושים אחרי שמורחים? את מגלגלת לרול מרדדת את הבצק היטב שלא ינזל הקרם מעבירה ומסדרת על גבי התבנית ולתנור. |
מושלם איפה שומרים אותם? אני שומרת בכלי אטום לא נשארות לספר יותר מיומיים. |
אפשר להקפיא את העוגיות ? אפשר, רק להוציא שעה לפני השימוש להפשרה. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה על המתכון, תמיד פחדתי לעשות, ויצא כל כך טעים!!!
חתימה טובה ושנה טובה מותק!"
טליה יפה
"הכנתי יצא מושלם הנכדים שלי מאוד אוהבים שושנים!"
שרה זריהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
תודה על המתכון, אבל לא ברור לאיזה עובי לרדד את הבצק
היי,
דק ככל האפשר אבל שעדיין ניתן לעבוד איתו.
בהצלחה!
יצא מעולה!!
התחסל בשניות!
היי אסתי,
איזה כיף, נהדר!!
מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂
מעולות עוגיות חלום,כל הכבוד10 נקודות
היי יעל,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון ותודה ששיתפת אותנו 🙂
יצא מעולה?
היי מירי,
שמחים שנהנית מהמתכון הנהדר הזה 🙂
מה קשור עוגיות "מרוקאיות" ??? סבתא שלי היתה מרומניה , עסקה שם בקונדיטוריה והכינה כבר שם את העוגיות האלה-ברומניה!!(תמיד הייתי בטוחה שמוצאן ברומניה!)
ואחרי השואה הגיעה לארץ(שרדה את אושוויץ) והכינה עבור המשפחה.
היי ורד,
תודה על ההערה שלך, תיקנו את המתכון 🙂
אני מאוד אוהבת עוגיות שושנים ,האים אפשר עם שמן במקום חמאה אם כן אז כמה ? תודה
בבקשה מתכון שאפשר להכין משמן במקום חמאה, בהצלחה!
https://metukimil.co.il/2020/08/15/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%9e%d7%90/
המתכון הזה גם עם חמאה
היי רונית,
בהחלט כן, בהצלחה 🙂
תודה לך מקרב לב שהכנסת אותי למאגר
היי ריקי,
תודה רבה לך 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי ליהנות ממתכונים מעולים שיישלחו ישירות אלייך כל יום!