עוגת תפוחים בחושה משגעת
עוגת תפוחים בחושה, קלה להכנה, טעימה בטירוף וכל אחד יכול להכין!
עוגת תפוחים בחושה משגעת בדיוק לימים אלה שלפני החגים!
החופש הגדול כבר ממש בסיום וריח החגים נישא באוויר. הימים האלה תמיד גורמים לי להכין מאכלים קצת יותר חגיגיים ואפילו יותר מפנקים. אחד המתכונים שהכי מעוררים את האווירה ומעלים חיוך הוא מתכון לעוגת תפוחים בחושה של סבתא.
המתכון ממש קל ובכמה פעולות יש לכם עוגת תפוחים מרשימה עם ריח שמביא את כל השכנים לטעום! עוגה כל כך טעימה שאין דרך טובה יותר לפתוח חודש חדש! תכינו ותתפנקו, מגיע לכם!
למה באמת כדאי: עוגת תפוחים בחושה
- כל כך קלה להכנה שבלי להרגיש יש לכם עוגה בתנור!
- עוגה טעימה ונימוחה שיוצאת מושלמת בכל פעם שמכינים אותה!
- כל כך פשוטה להכנה שכל אחד יכול להכין!
- העוגה שתפתח לכם את אווירת החגים בבית ותשרה עליכם תחושת התחדשות!
שורה תחתונה: לא צריך לחכות לחגים כדי לחגוג! תכינו את העוגה הזו ותביאו את החגים אליכם כבר היום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית 24
המצרכים
- 4 תפוחים (גדולים)
- 4 ביצים
- סוכר (200 גרם)
- 2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
- קמח תופח (280 גרם )
- 1 כוס שמן
- 1 כפית אבקת קינמון
- מלח (קורט )
- אגוזים קצוצים (100 גרם )
- צימוקים (50 גרם )
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל180 מעלות כעשר דקות מראש.
- מקלפים את התפוחים, נחתוך אותם לקוביות קטנות ונשים בקערה, נוסיף את הסוכר חום ונערבב.
- נטרוף בקערה נפרדת את הביצים ושלושת רבעי כוס הסוכר בעזרת מזלג למשך כמה שניות.
- נוסיף את התפוחים, שמן, קמח, קינמון ונערבב בעזרת כף עד לקבלת עיסה אחידה.
- נעביר את העיסה לתבנית משומנת היטב ונשטח באופן שווה.
- נפזר מלמעלה אגוזים קצוצים והצימוקים ורבע כוס הסוכר שנותר.
- נכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.
הערות וטיפים
שימו לב שהבלילה קצת קשה לערבב וזה לא נורא, למי שממש קשה אפשר להעביר את כל העיסה למיקסר ולערבב הכל על מהירות נמוכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פאני עשור
אוהבת מאוד את האתר שלך. המרשמים מדוייקים, ברורים וקלים להכנה. כמו כן אפשר להדפיס בקלות ןלהוסיף למחברת המתכונים. תודה.
היי שוש,
תודה רבה על המחמאות, מעריכים את זה 🙂
אפשר להמיר את הסוכר ( 200 גרם) בדבש?
היי הדר,
אכן כן, בהצלחה 🙂
איזה כוס השתמשת?
היי סימה,
כוס מידה אוניברסלית.
בהצלחה 🙂
אין עקביות בכמות הסוכר, במצרכים ובהכנה.
אילו פירות חליפיים לתפוח אם אין מספיק תפוחים בבית?
היי ליאת, יש 2 כפות סוכר חום שמוסיפים לתפוחים + כוס סוכר לבן. הסוכר לבן מחולק ל 3/4 כוס עם הביצים, ו 1/4 כוס שמפזרים למעלה עם האגוזים. מקווים שזה יותר מובן עכשיו.
להחליף תפוחים אפשר עם כל פרי במרקם דומה, אך בשלב זה היינו ממליצים דווקא ללכת על מתכון אחר ממתכוני עוגות ב5 דקות הכנה שיש באתר, בקישור כאן.
מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון ❤️ צוות מתוקים
הכנסתי הכל יחד עם האגוזים והחלפתי לשוקוצ'יפסים (במקום הצימוקים) יצא פצצהההה
רעיון טוב יעל שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
תודה רבה.
הכנתי את העוגה עם קמח מלא וסוכר חום והיא יצאה ממש טעימה.
היי אראלה,
נשמע נהדר! תוכלי לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
צום קל וחתימה טובה
נראה נהדר!
באיזה גודל תבנית השתמשת עבור הכמויות שבמתכון?
תבנית 24 או סיר פלא.