Go Back
חלות מתוקות

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

מתכון מנצח של חלות מתוקות לשבת ממש כמו במאפיות ועם טריק התפחה מושלם, טעם מדויק, מרקם רך, צבע מהפנט ומתיקות מהממת שלהן שהופכות אותן לחלות הכיטובות שתכינו אי פעם בבית!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

המצרכים

  • 1 קילו קמח (ניתן להכין גם מקמח כוסמין לבן)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 3 ביצים טרופות M
  • ½ כוס שמן עפ"י כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מים פושרים

מצרכים לפני האפייה:

  • ביצה טרופה עם מעט מים (קמצוץ מלח וכפית סוכר)

מצרכים אחרי האפייה

  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפיייה ומלח.
  • מוסיפים את כוס המים הפושרים עם כף דבש, ואח"כ את הביצים והשמן ולשים על מהירות נמוכה.
  • מוסיפים כוס מיץ תפוזים וממשיכים ללוש על מהירות גבוהה ובמידת הצורך מוסיפים כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • לשים למשך עשר דקות, מוציאים את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר) ומתפיחים את הבצק כשעה.
  • אחרי ההתפחה לשים שוב כעשר דקות. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות רוצים).
  • על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרצועה בגודל המתאים.
  • קולעים מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בינוני) ומניחים את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכניסים לתנור מכובה קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • שימו לב, זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
  • אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וכפית סוכר.
  • מחממים תנור על 200 מעלות ואופים למשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה מברישים את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים ומכסים במגבת נקייה.

הערות וטיפים

  • ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה
  • ניתן להכין מקמח כוסמין לבן
  • זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.