בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפיייה ומלח.
מוסיפים את כוס המים הפושרים עם כף דבש, ואח"כ את הביצים והשמן ולשים על מהירות נמוכה.
מוסיפים כוס מיץ תפוזים וממשיכים ללוש על מהירות גבוהה ובמידת הצורך מוסיפים כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
לשים למשך עשר דקות, מוציאים את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר) ומתפיחים את הבצק כשעה.
אחרי ההתפחה לשים שוב כעשר דקות. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות רוצים).
על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרצועה בגודל המתאים.
קולעים מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בינוני) ומניחים את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לתנור מכובה קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
שימו לב, זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וכפית סוכר.
מחממים תנור על 200 מעלות ואופים למשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
אחרי האפייה מברישים את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים ומכסים במגבת נקייה.